Vergil Chițac, despre viitorul Regulament al Parcărilor. Vor fi montate parcometre în Constanța

  • Vergil Chițac a organizat o conferință de presă joi, 4 decembrie
  • S-a discutat și despre Regulamentul privind parcările publice din Constanța
  • Fostul regulament este suspendat de instanță
  • La Tribunal, pe 14 decembrie e termen privind anularea noului Regulament privind parcările publice din Constanța
  • Edilul a spus că dorește montarea de parcometre în oraș, pentru ușurarea modului de plată

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, a organizat o conferință de presă, joi, 4 decembrie 2020, pentru a răspunde la întrebările adresate de către jurnaliști, dar și pentru a puncta ce a făcut în prima sa lună de activitatea la cârma municipiului.

Edilul a punctat că a fost foarte active în plan personal, fiind vorba de o activitate foarte densă și intensă. „S-a suprapus peste o perioadă de sfârșit de an, când se efectuează execuția bugetară, bilanțul”, a spus primarul. A mai adăugat că și criza sanitară cu COVID-19 a avut o influență mare, făcând referire și la rata mare de infectare pe care o are municipiul Constanța.

A apreciat, de asemenea, că în timpul actualei campanii electorale, care s-a încheiat aseară, primăria nu a fost implicată în discursurile politice ale candidaților.

Vergil Chițac a spus că s-a axat pe trei direcții de la preluarea funcției de primar, fiind vorba de un prim aspect legat de asigurarea funcționalității aparatului administrativ al Primăriei municipiului Constanța, cât și a serviciilor publice aferente. „A trebuit să semnez foarte multe hârtii. Ar fi nevoie să plantăm o pădure pentru câte documente au fost necesare”, a spus Chițac. El a precizat și faptul că în era digitalizării încă sunt necesare prea multe hârtii. Aspectul acesta nu este unic, el precizând că așa funcționează toată administrația din România. „Doar nu ar trebui să semnez ca primarul, cu ghilimelele de rigoare”, a spus Chițac.

O altă direcție pe care s-a axat primarul a fost cea de luare în primire, efectiv, a Primăriei Constanța. „De la bun început m-am exprimat că nu este nevoie de un audit extern, care este și costisitor. Am cerut rapoarte de lucru și am emis și voi mai emite dispoziții de primar”, a spus edilul. A mai spus că nu se poate amâna dezvoltarea orașului. A treia direcție pe care merge Chițac în mandatul său este cea legată de dimensiunea internațională, făcând referire la întâlnirile cu ambasadorii din afară și la potențialele parteneriate private.
 

Plata locului de parcare

După scurta prezentare, au urmat întrebările jurnaliștilor. Cotidianul ZIUA de Constanța l-a întrebat pe primarul Vergil Chițac cum se va proceda după ce regulamentul privind locurile de parcare va fi anulat. De precizat este că la finele lui noiembrie, mai precis pe 18 noiembrie 2020, Curtea de Apel Constanța a decis în mod definitiv suspendarea aplicării regulamentului. Dosarul privind anularea Regulamentului parcărilor publice din Constanța are numărul 5915/118/2020 și are primul termen de judecată stabilit la data de 14 decembrie 2020.

Intrat în vigoare în luna august 2020, noul Regulament privind parcările publice din Constanța ar putea să nu prindă finalul anului. Astfel, după ce Curtea de Apel Constanța a decis, în mod definitiv, să suspende aplicarea Regulamentului, Tribunalul Constanța este chemat, la rândul său, să decidă dacă se impune anularea acestuia. Consiliul Local al Municipiului Constanța este pârâtul în cauză, în timp ce printre reclamanți se numără Asociația Liga pentru Drepturile Constănțenilor, Asociația Constanța Altfel, dar și Bogdan Chircorian. În paralel, de la Curtea de Apel Constanța se așteaptă, pe data de 10 decembrie, o decizie definitivă și în ce privește Regulamentul de acces în Peninsula Constanței, după ce Tribunalul a decis, în primă instanță, anularea acestuia.

Primarul Vergil Chițac a răspuns că se află în lucru un nou regulament privind locurile de parcare din municipiu. Softul, în aceste momente, cel pentru plata prin SMS, este blocat. „Toată lumea trebuie să plătească”, a spus edilul, ceea ce înseamnă că vor fi găsite soluții alternative pentru a plăti locul de parcare. „Cine vrea să parcheze în Centru, de exemplu, trebuie să plătească”, a fost un nou moment în care edilul a pus accent pe importanța găsirii unui sistem eficient de plată a locului de parcare. Parcometrul este soluția eficientă și primarul Chițac a promit că vor fi montate în municipiu mai multe astfel de aparate pentru plata cash a locului de parcare. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierii locali aprobă modificări la Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța. Este vizată Peninsula! (DOCUMENTE)

26 Jan 2023 2048

„Radiografia“ proceselor pentru anularea sau suspendarea regulamentelor administrației Chițac

04 Jan 2023 844

Definitiv Regulamentul parcărilor publice adoptat de administrația Chițac, „capabil să rezolve o serie de probleme legate de traficul din Constanța“

31 Dec 2022 6464

Decizie definitivă la Curtea de Apel pentru Regulamentul parcărilor publice din Constanța

28 Dec 2022 2351

Editorial Constănțeni, voi cunoașteți Regulamentul parcărilor publice din oraș?!

03 Dec 2022 2975

S-a stabilit data la care Curtea de Apel ar putea anula Regulamentul parcărilor publice din oraș

01 Nov 2022 1401

Regulamentul parcărilor rămâne neschimbat. Varianta de modificare inițiată de PSD a fost respinsă de CLM

31 Oct 2022 1360

„Să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica” Primarul Chițac promovează varianta PSD de modificare a Regulamentului parcărilor din municipiul Constanța (DOCUMENTE)

26 Oct 2022 1702

Cererea de anulare, respinsă Regulamentul parcărilor adoptat de administrația Chițac, „normal şi rezonabil“! (MOTIVARE)

29 Sep 2022 2323

Regulamentul parcărilor publice din Constanța a ajuns pe masa Curții de Apel

12 Sep 2022 1266

În urmă cu scurt timp! Ce a decis Tribunalul Constanța în legătură cu Regulamentul parcărilor! S-a cerut anularea întregului regulament (MINUTA)

10 Aug 2022 3974

Editorial Regulamentul locurilor de parcare din Constanța. Lecția de masochism politic din cazarma lui Chițac!

23 Jul 2022 2854

Cinci dosare împotriva Regulamentului de gospodărire din Constanța! Ultimul, înregistrat a doua zi după anularea regulamentului

08 Jul 2022 1301

Vergil Chițac - „Prețul orei de parcare în centrul unui oraș civilizat trebuie să fie cât prețul unei cafele” !

29 Jun 2022 2959

USR Constanța îi arată din nou pisica lui Vergil Chițac - „Primarul ține blocat noul regulament modificat al parcărilor din Constanța”!

29 Jun 2022 1531