Vergil Chițac, despre viitorul Regulament al Parcărilor. Vor fi montate parcometre în Constanța

  • Vergil Chițac a organizat o conferință de presă joi, 4 decembrie
  • S-a discutat și despre Regulamentul privind parcările publice din Constanța
  • Fostul regulament este suspendat de instanță
  • La Tribunal, pe 14 decembrie e termen privind anularea noului Regulament privind parcările publice din Constanța
  • Edilul a spus că dorește montarea de parcometre în oraș, pentru ușurarea modului de plată

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, a organizat o conferință de presă, joi, 4 decembrie 2020, pentru a răspunde la întrebările adresate de către jurnaliști, dar și pentru a puncta ce a făcut în prima sa lună de activitatea la cârma municipiului.

Edilul a punctat că a fost foarte active în plan personal, fiind vorba de o activitate foarte densă și intensă. „S-a suprapus peste o perioadă de sfârșit de an, când se efectuează execuția bugetară, bilanțul”, a spus primarul. A mai adăugat că și criza sanitară cu COVID-19 a avut o influență mare, făcând referire și la rata mare de infectare pe care o are municipiul Constanța.

A apreciat, de asemenea, că în timpul actualei campanii electorale, care s-a încheiat aseară, primăria nu a fost implicată în discursurile politice ale candidaților.

Vergil Chițac a spus că s-a axat pe trei direcții de la preluarea funcției de primar, fiind vorba de un prim aspect legat de asigurarea funcționalității aparatului administrativ al Primăriei municipiului Constanța, cât și a serviciilor publice aferente. „A trebuit să semnez foarte multe hârtii. Ar fi nevoie să plantăm o pădure pentru câte documente au fost necesare”, a spus Chițac. El a precizat și faptul că în era digitalizării încă sunt necesare prea multe hârtii. Aspectul acesta nu este unic, el precizând că așa funcționează toată administrația din România. „Doar nu ar trebui să semnez ca primarul, cu ghilimelele de rigoare”, a spus Chițac.

O altă direcție pe care s-a axat primarul a fost cea de luare în primire, efectiv, a Primăriei Constanța. „De la bun început m-am exprimat că nu este nevoie de un audit extern, care este și costisitor. Am cerut rapoarte de lucru și am emis și voi mai emite dispoziții de primar”, a spus edilul. A mai spus că nu se poate amâna dezvoltarea orașului. A treia direcție pe care merge Chițac în mandatul său este cea legată de dimensiunea internațională, făcând referire la întâlnirile cu ambasadorii din afară și la potențialele parteneriate private.
 

Plata locului de parcare

După scurta prezentare, au urmat întrebările jurnaliștilor. Cotidianul ZIUA de Constanța l-a întrebat pe primarul Vergil Chițac cum se va proceda după ce regulamentul privind locurile de parcare va fi anulat. De precizat este că la finele lui noiembrie, mai precis pe 18 noiembrie 2020, Curtea de Apel Constanța a decis în mod definitiv suspendarea aplicării regulamentului. Dosarul privind anularea Regulamentului parcărilor publice din Constanța are numărul 5915/118/2020 și are primul termen de judecată stabilit la data de 14 decembrie 2020.

Intrat în vigoare în luna august 2020, noul Regulament privind parcările publice din Constanța ar putea să nu prindă finalul anului. Astfel, după ce Curtea de Apel Constanța a decis, în mod definitiv, să suspende aplicarea Regulamentului, Tribunalul Constanța este chemat, la rândul său, să decidă dacă se impune anularea acestuia. Consiliul Local al Municipiului Constanța este pârâtul în cauză, în timp ce printre reclamanți se numără Asociația Liga pentru Drepturile Constănțenilor, Asociația Constanța Altfel, dar și Bogdan Chircorian. În paralel, de la Curtea de Apel Constanța se așteaptă, pe data de 10 decembrie, o decizie definitivă și în ce privește Regulamentul de acces în Peninsula Constanței, după ce Tribunalul a decis, în primă instanță, anularea acestuia.

Primarul Vergil Chițac a răspuns că se află în lucru un nou regulament privind locurile de parcare din municipiu. Softul, în aceste momente, cel pentru plata prin SMS, este blocat. „Toată lumea trebuie să plătească”, a spus edilul, ceea ce înseamnă că vor fi găsite soluții alternative pentru a plăti locul de parcare. „Cine vrea să parcheze în Centru, de exemplu, trebuie să plătească”, a fost un nou moment în care edilul a pus accent pe importanța găsirii unui sistem eficient de plată a locului de parcare. Parcometrul este soluția eficientă și primarul Chițac a promit că vor fi montate în municipiu mai multe astfel de aparate pentru plata cash a locului de parcare. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cu cinci zile înainte de votul final, încă se lucrează la forma finală a Regulamentului parcărilor din Constanța

19 Apr 2021 488

Regulamentul parcărilor din Constanța, în dezbatere publică până la viitoare ședință de Consiliu Local Municipal

03 Mar 2021 893

Primarul Chițac și-a făcut „mea culpa!” Regulamentul parcărilor rămâne în dezbatere publică. Consiliul Local vrea să preia în administrare Portul Tomis și lacul Tăbăcărie

27 Feb 2021 2388

UPDATE 15 - Ședința de CLM. Primarul Chițac a retras regulamentul parcărilor din Constanța și recunoaște că tarifele nu s-au aflat niciodată în dezbatere publică!

26 Feb 2021 4111

Senatorul Felix Stroe - „V-ați ostilizat întreaga populație și i-ați făcut dușmani și pe oamenii de afaceri, și pe cetățenii obișnuți! Veți plăti pentru asta!”

25 Feb 2021 2288

Regulamentul parcărilor din municipiul aruncă în aer liniștea constănțenilor și naște tensiuni între PNL și primarul Vergil Chițac

25 Feb 2021 3280

S-a încheiat consultarea publică a regulamentului de organizare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Care sunt cele mai importante prevederi?

16 Feb 2021 3473

Ce spune Horia Constantinescu În ce condiții vor putea fi ridicate mașinile în Constanța, potrivit Regulamentului Parcărilor Publice aflat în dezbatere

09 Feb 2021 1944

16 februarie – data la care ar putea fi anulat Regulamentul parcărilor publice din Constanța!

03 Feb 2021 1407

Noul regulament al parcărilor din Constanța, în dezbatere publică. Se vor organiza licitații pentru cele de reședință. Se introduc parcometrele și două zone de taxare

28 Jan 2021 3577

Regulamentul de acces în Peninsula Constanței, anulat definitiv! Cum se va circula în continuare

07 Jan 2021 1805

S-a stabilit data la care ar putea fi anulat Regulamentul parcărilor publice din Constanța!

15 Dec 2020 1855

Ultimele zile sub umbrela Regulamentului parcărilor publice din Constanța? Când se va lua o decizie privind anularea acestuia

03 Dec 2020 2056

Vergil Chițac despre hotărârea instanței de a suspenda amendarea celor care nu plătesc parcarea în Constanța. Ce dispoziție va da

19 Nov 2020 3050

Veste importantă pentru toți cei care au fost amendați în baza vechiului regulament al parcărilor din Constanța

02 Oct 2020 3224