Deschidere editie

Victorie uriaşă în instanţă pentru o mămică din Constanţa! Este vizată indemnizaţia pentru creşterea copilului

Victorie uriaşă pentru o mămică din Constanţa! Judecătorii din cadrul Secţiei de Contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa au admis acţiunea unei mămici din Constanţa formulată împotriva Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. Judecătorii au decis obligarea Ministerului Muncii la emiterea unei noi decizii de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, cu respectarea dispoziţiilor legale, în sensul că, la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului, se vor lua în calcul veniturile înscrise în actele doveditoare.
 
În concret, potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au dispus anularea deciziei nr. (…) emise de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, în dosarul nr. (…) privind aprobarea acordării indemnizaţiei pentru creşterea copilului.
 
Mai mult decât atât, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale a fost obligat la emiterea unei noi decizii de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, cu respectarea dispoziţiilor legale, în sensul că, la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului, se vor lua în calcul veniturile înscrise în actele doveditoare (conform Declaraţiei 200 privind veniturile realizate pe anul 2016, emisă de ANAF, şi adeverinţei de venit pe anul 2016, emisă de ANAF - DGRFP Galaţi - AJFP Constanţa), împărţite la numărul de luni în care s-au realizat acestea (respectiv 10 luni), conform disp. art. 13 alin. 5 din OUG nr. 111 din 8 decembrie 2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, urmând ca, după prezentarea Declaraţiei 200 pe anul 2017, să se procedeze la recalcularea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi la acordarea restanţelor, de la data stabilirii dreptului, respectiv de la data de 1.03.2017 (data încetării realizării veniturilor), conform disp. art. 15 lit. b din OUG nr. 111/2010, coroborate cu disp. art. 23 alin. 2 din HG 52/2011.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu a fost una definitivă, această fiind atacată de reprezentanţii Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale la Curtea de Apel Constanţa. Până în prezent, nu a fost stabilit un nou termen de judecată.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea fi limitată. În topul indemnizaţiilor, un părinte din Constanţa

09 May 2017 2770

Hotărârea privind indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor a fost publicată în Monitorul Oficial

27 Aug 2015 3855

Veste bună pentru toate mamele din România Ce se va întâmpla cu indemnizaţia de creştere a copilului

12 May 2015 1961

Se pregătesc modificări la indemnizaţia de creşterea copilului

24 Sep 2013 1825

Indemnizaţie pentru bunici de creştere a copilului. Verifică dacă se încadrează cineva din cei care te pot ajuta

16 Apr 2013 2193