Zeci de documente necesare pentru aviz Primăria Constanţa organizează dezbatere publică privind accesul în Zona Peninsulară (documente)

Centrul istoric al municipiului Constanţa, reprezintă zona peninsulară, delimitat de strada Negru Vodă, strada Termele Romane şi Portul turistic Tomis. În ultimii ani, această zonă a fost supusă unui amplu proces de reabilitare şi amenajare, urmărind realizarea unei imagini urbane şi a unui ansamblu de spaţii publice adaptate cu precădere circulaţiei pietonale în vederea promovării şi punerii în valoare a identităţii culturale zonale şi locale, a numeroaselor obiective turistice, a clădirilor cu valoare arhitecturală, a monumentelor istorice precum şi asigurarea premiselor maximizării potenţialului de dezvoltare a acestei zone în ceea ce priveşte diversificarea şi extinderea funcţiunilor specifice centrului istoric prin reabilitare, conversii funcţionale şi operaţiuni urbane de reorganizare a unui spaţiu public reprezentativ pentru municipiul Constanţa, dar şi pentru litoralul românesc, în general, se arată în expunerea de motive a Regulamentului de acces în Zona peninsulară a municipiului Constanţa.

Regulamentul vine să reglementeze accesul auto şi gabaritul maxim admis al autovehiculelor în această zonă.
Regulamentul propus stabileşte condiţiile şi documentele necesare obţinerii permiselor de acces în zona peninsulară (centru istoric), dar şi contravenţiile şi sancţiunile aplicabile în cazul nerespectării prevederilor menţionate în cadrul acestuia.

Având în vedere că în ultimii ani Zona Peninsulară (incluzând Piaţa Ovidiu şi Faleza Cazino Constanţa) a fost supusă unui amplu proces de reabilitare şi amenajare care a avut ca scop reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa, prin realizarea unei structuri rutiere adaptate cu precădere la circulaţia pietonală, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Primăria municipiului Constanţa organizează miercuri, 06 decembrie 2017, ora 10.00 Ia sediul Primăriei Municipiului Constanţa, bd. Tomis nr. 51, sala de şedinţe „Remus Opreanu”, dezbaterea publică a proiectului de hotărâre privind aprobarea „Regulament de Acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanţa”.

Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterii publice sunt rugate să transmită propunerile pe care le vor prezenta şi în format electronic, la adresa de email:sigurantabunuripublice@primaria-constanta.ro, până Ia data de 05.12.2017, ora 16.00.
La dezbaterea publică au acces instituţiile publice, organizaţiile civice, precum şi toate persoanele fizice şi juridice interesate.

La dezbaterea publică, din partea Primăriei Municipiului Constanta, vor participa: Dumitru Babu, viceprimar; Rareş Iordache, director executiv Direcţia Gestionare Servicii Publice; Radu Vânturache, arhitect şef Direcţia Urbanism; Viorica Ani Merla, Director executiv Direcţia Dezvoltare şi Fonduri Europene; reprezentanţi ai Serviciului Management Drumuri şi transport public, biroului siguranta circulaţiei urbane şi parcări şi Biroul Siguranţa Bunuri Publice din cadrul Direcţiei Gestionare Servicii Publice ; reprezentanţi ai Direcţiei Tehologia Informaţiei şi Relaţii Publice; reprezentanţi ai Direcţiei Organizare Evenimente Culturale, Sportive şi Sociale; reprezentanţi ai Direcţiei Autorizare şi Sprijin Operatori Economici; reprezentanţi ai Direcţiei Administraţiei Publică Locală şi Serviciului Juridic.

Cum veţi putea avea acces în Zona Peninsulară

Potrivit regulamentului, accesul şi identificarea vehiculelor în interiorul zonei peninsulare se vor face în baza unui permis de acces, care va fi eliberat de Direcţia Gestionare Servicii Publice din cadrul municipalităţii.
 
Permise de acces se pot obţine prin poşta electronică: avize.zona_peninsulara@primaria-constanta.ro; prin poştă/curier: strada Mihail Kogălniceanu nr. 28 Constanța; la ghişeul situat pe strada Ecaterina Varga nr. 25-27. Solicitarea de emitere a unui permis de acces se poate face de către: rezidenţi persoane fizice; rezidenţi persoane juridice; instituţii publice; organizatori de evenimente; furnizori de servicii sau produse; alte persoane fizice/juridice, în cazul situaţiilor excepţionale.

Este admis accesul fără solicitarea permisului de acces pentru următoarele categorii de vehicule, dacă au greutatea de maximum 3,5 tone: autovehicule aparţinând MAI, IGSU, MApN, SMURD şi Serviciului Ambulanţă, aflate în misiune; autovehicule aparţinând ambasadelor sau consulatelor, precum şi ale coloanelor oficiale însoţite; autovehicule aparţinând Prefecturii Constanţa, Consiliului Judeţean Constanţa, Poliţiei Locale, Primăriei Municipiului Constanţa, care se deplasează în zonă în interes de serviciu; autovehicule ce participă la evenimente religioase (nuntă, botez, înmormântare) la instituţiile de cult din zonă, accesul fiind până la ora 19.00, sau pentru autovehiculele autorizate în regim de taxi care transportă persoane, fără staţionare în zonă. 

Tipurile de permise de acces în zona peninsulară 

Permis de acces pentru rezidenţi persoane fizice - pe perioada valabilităţii actului de deţinere a locuinţei situate în zona peninsulară, pentru vehiculul deţinut cu masa maximă admisă mai mică sau egală cu 2.500 kg; permite accesul doar în zonele ocazional carosabile.
 

Permis de acces pentru rezidenţi persoane juridice - pe perioada valabilităţii actului de deţinere a spaţiului comercial şi a locului de parcare aferent situate în zona peninsulară, pentru vehiculul deţinut cu masa maximă admisă mai mică sau egală cu 3.500 kg; permite accesul doar în zonele ocazional carosabile.
 
Permis de acces pentru evenimente - în perioada aprobată, pentru vehiculele ce transportă materiale pentru amenajarea locaţiilor sau care participă la desfăşurarea unor evenimente sociale, culturale sau sportive, etc.; permite accesul atât către zonele ocazional carosabile, cât şi către zonele exclusiv pietonale, cu indicarea amplasamentului şi traseului de urmat.

 
Permis pentru acces aprovizionare - anual, în intervalul orar 2.00 - 10.00, pentru vehiculele de transport marfă cu masă maximă admisă mai mică sau egală cu 3.500 kg; permite accesul doar în zonele ocazional carosabile, pe drumul cel mai scurt.
 
Permis de acces situaţii excepţionale - în perioada aprobată, în cazul situaţiilor excepţionale, cu avizul Comisiei de Circulaţie; permite accesul atât către zonele ocazional carosabile, cât şi către zonele exclusiv pietonale, cu indicarea traseului de urmat şi amplasamentului.

Notă: În secţiunea „documente” puteţi lectura Regulamentul de acces în Zona peninsulară a municipiului Constanţa.
 
Citeşte şi: 

Se închide accesul auto în zona peninsulară din Constanţa. Care sunt tipurile de permise şi cum pot fi obţinute (documente)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patronii de la Burgheria au dat în judecată Consiliul Local Municipal Constanța și cer revocarea Regulamentului activităților comerciale și a serviciilor de piață!

06 Mar 2024 5636

Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire Curtea de Apel – „La adoptarea HCL 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau IPJ Constanța“ (MOTIVARE)

25 Feb 2024 800

Modificări pentru obținerea permisului auto. Proba teoretică se poate da oriunde în țară

13 Feb 2024 561

Modificări ale regulamentului serviciului de transport taxi, în Constanța (DOCUMENT)

12 Feb 2024 1009

Tribunalul Neamț s-a pronunțat legat de Regulamentul parcărilor din Constanța (MINUTA)C

02 Feb 2024 3849

Stâlpișorii ficși din Peninsula Constanța rămân în picioare! Tribunalul a respins cererea de anulare a avizului IPJ (MINUTA)

30 Jan 2024 593

Regulamentul parcărilor din Constanța, decis în Neamț! Judecătorii amână pronunțarea

18 Jan 2024 674

Statul la birou dăunează grav sănătății 5% din salariul de bază - spor de surmenaj vizual, dorsalgii și supraîncordarea articulațiilor pentru personalul Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

12 Jan 2024 1423

Un nou Regulament al comisiei pentru analiza și repartizarea locuințelor din fondul locativ de stat destinate închirierii din cadrul AFI Constanța SRL (DOCUMENT)

11 Jan 2024 781

Regulamentul parcărilor din Constanța, decis în Neamț! Se renunță la judecată?

09 Jan 2024 811

Retrospectivă 2023 Anul în care Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța a fost anulat definitiv

03 Jan 2024 698

Curtea de Apel, anunț important pentru conducătorii auto din Constanța! (MINUTA)

20 Dec 2023 1687

Regulament Primăria Constanța vrea să vândă locuințele construite prin ANL. Totul despre procedura de vânzare și numărul de solicitări (DOCUMENT)

12 Dec 2023 6405

Recurs pentru anularea sancțiunilor rutiere din Regulamentul de gospodărire a Constanței! Când începe procesul

26 Nov 2023 668

Judecătorii din Neamț au anulat definitiv o amendă dată de Poliția Locală Constanța, pentru parcare!

19 Nov 2023 1109