Dezvaluiri.ro Doi bătrâni din Mereni, înşelaţi de un escroc sunt la un pas de a fi evacuaţi din propria casă

Tranzacţii ilegale de zeci de mii de euro

Un mandatar din Dobromir, Gheorghe Papuc a convins doi fraţi din satul Mereni să îl împuternicească pentru a-i reprezenta în vânzarea a două loturi agricole şi a unei păşuni, terenuri care însumau aproape 5 hectare. Octogenarii Aurel şi Dumitru Bădan au fost de bună-credinţă, însă intermediarul avea cu totul alte planuri. În numai o lună de zile, în anul 2008, Papuc a încheiat două ante-contracte de vânzare-cumpărare cu LBB Utilaje Agricole Constanţa (de la care a încasat peste 9000 de euro avans) şi cu SC Green Field Bucureşti (de la care a încasat 5738 euro). Ulterior, profitând de naivitatea victimelor (care erau convinse că tratează cu un singur cumpărător!), el i-a dus pe aceştia la un notar, unde au încheiat un contract de vânzare cu Green Field. Din totalul de aproximativ 55.000 de RON, suma care se regăseşte în cele două ante-contracte, bătrânii s-au ales cu doar 15.500! Green Field a devenit proprietar, dar după ani buni, LBB s-a trezit că vrea să cumpere terenul pe care a dat bani în 2008 şi care între timp fusese intabulat pe numele celeilalte firme implicate. LBB s-a apucat chiar să exploateze terenul, fără drept, şi chiar l-a dat în arendă unui terţ, încasându-se astfel bani frumoşi de la APIA.

Gheorghe Papuc a dispărut de pe faţa pământului, refugiindu-se, potrivit mai multor surse, într-un oraş din Turcia, unde cheltuieşte banii obţinuţi din înşelăciune. Fraţii Bădan s-au trezit târâţi în instanţele de judecată, unde li se cer daune de mii de euro, fiind ameninţaţi chiar cu pierderea tuturor proprietăţilor, cu executarea silită şi cu evacuarea din locuinţă, fiind condamnaţi să îşi petreacă ultimele zile într-un azil de bătrâni sau pe stradă...

Un mandatar rău-intenţionat (Un singur teren, doi platnici!)

Fraţii Aurel şi Dumitru Bădan erau la începutul anului 2008 proprietarii de drept a trei loturi de teren, din care două arabile (în extravilanul comunei Cerchezu, parcela 338/3/29 – 1,12 ha plus parcela 338/2/12A - 0,79 ha) şi o păşune (parcela 342 -2,78 ha). Octogenarii l-au mandatat pe Gheorghe Papuc să vândă suprafeţele ce totalizau 4,78 ha. Pe 24 martie 2008, acesta încheie ante-contractul de vânzare – cumpărare nr.1590 cu firma LBB Utilaje Agricole SRL Constanţa, reprezentată de administratorul Nicolae Poşiar. În această promisiune de vânzare se menţionează că preţul tranzacţiei va fi de 9560 de euro, (din care în mod cu totul surprinzător şi putem spune chiar suspect), LBB oferă deja un avans de 9.082 de euro. Practic, se plăteşte aproape întreaga sumă, la data ulterioară a contractului propriu-zis urmând să se mai achite doar un rest de 542 de euro. Surprinde faptul că o societate comercială (cu acţionari majoritari din Danemarca) este de acord să dea aproape toţi banii înainte de încheierea efectivă a contractului. Povestea era însă abia la început...După mai puţin de 3 săptămâni, pe 9.04.2008, acelaşi Papuc încheie ante-contractul nr. 888 cu cetăţeanul grec Dimitrios Giannisis, reprezentantul firmei Green Field SRL Bucureşti, căreia îi promite vânzarea aceleiaşi suprafaţe de teren a fraţilor Bădan. În antecontractul cu Green Field se menţionează că preţul este 21.315 RON) 5736 euro, „sumă care a fost deja achitată în întregime”, încă de pe 12.03.2008, adică înainte de ante-contractul cu LBB (!). Astfel, în numai o lună de zile, Papuc a încasat deja 9.082 de euro, plus 5.736, oferind o singură proprietate către două persoane juridice diferite.
Din banii primiţi, peste 55.500 de Ron, Papuc le dă fraţilor Bădan doar 15.500,  păstrându-şi restul pentru el!!!

Începe calvarul!

Pe 2.07 2009, apoi ulterior pe 24.02.2010, Green Field SRL Bucureşti obţine prin contracte de vânzare cumpărare drepturile de proprietate pe terenurile fraţilor Bădan (mai întâi arabilul, apoi păşunea). Trece mai bine de un an şi pe 19 martie 2011, cei doi bătrâni din satul Măgura se trezesc cu o notificare din partea unei firme de avocaţi din Bucureşti, care îi soma să se prezinte la un birou notarial din Constanţa, pentru a încheia contractul de vânzare „promis” firmei LBB Utilaje Agricole. Fraţii Bădan au primit în acelaşi plic atât notificarea, cât şi ante-contractul cu LBB, de a cărui existenţă nu ştiuseră nimic până în acel moment! Octogenarii nu s-au prezentat la notariat, dar au depus pe 31 martie 2011, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia o plângere penală împotriva lui Gheorghe Papuc, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Deşi comiterea faptei penale este certă şi fără niciun dubiu, nu există încă niciun rezultat al cercetărilor efectuate sau nu de procurori. Se cunoaşte însă faptul că numele Gheorghe Papuc apare în numeroase dosare penale, fiind acuzat de o multitudine de infracţiuni similare celei comise împotriva familiei Bădan.

Bani de la APIA


Pe data de 7 noiembrie 2012, considerându-se fără drept proprietar al terenului, LBB încheie un contract de arendă nr.294 cu societatea Beira Mar Impex SRL Lazu, comuna Agigea. Obiectul contractului este arendarea a 170 de hectare de arabil în zona Măgura, printre loturile din tabelul anexat apărând şi cele ale fraţilor Bădan. Potrivit actului de arendă, LBB încasează câte 155 de euro pe fiecare hectar, urmând  ca Beira Mar să se îndestuleze şi cu fondurile ce vin de la APIA.

Mangalia repară greşeala, Constanţa nu!

După ce întâlnirea de la notariat a eşuat, LBB Utilaje Agricole a deschis o acţiune în instanţă împotriva fraţilor Bădan. Judecătoria Constanţa îşi declină însă competenţa către instituţia omologă din Mangalia. LBB merge la noua instanţă şi cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de act autentic, daune interese de 6954 de euro şi obligarea celor doi bătrâni la plata cheltuieilor de judecată. Avocatul fraţilor Bădan a invocat excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune al reclamantului. Judecătoria Mangalia a hotărât respingerea acţiunii LBB ca fiind nefondată, pentru că cererea lor era imposibil de pus în aplicare, în condiţiile în care fraţii Bădan nu mai erau proprietarii loturilor de pământ, acestea aflându-se legal în proprietatea Green Field. LBB face recurs la Tribunalul Constanţa iar această instanţă, în mod surprinzător acceptă acţiunea LBB​​​​.

LBB tace mâlc!

Avocatul fraţilor Bădan a încercat să afle cum reuşeşte LBB-ul să se erijeze în rolul de proprietar şi să dea spre arendă terenuri care nu îi aparţin legal. LBB a arendat chiar şi lotul 338/329, la care fraţii Bădan sunt coproprietari şi în prezent. LBB-ului i s-a cerut să arate copii după actele de transmitere a dreptului de posesie şi folosinţă în temeiul căruia LBB ar fi oferit arena. Evident, acesta nu există, motiv pentru care LBB nu s-a conformat solicitării. În adresa trimisă LBB-ului se menţionează clar că în antecontractul semnat de infractorul Papuc (în numele fraţilor Bădan) doar se promitea vânzarea, dar acest act nu a avut ca efect nici transmiterea posesiei şi nici constituirea unor dezmembrăminte ale dreptului de proprietate asupra parcelelor. LBB nu a răspuns încă!

Sursa: dezvaluiri.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dezvaluiri.ro Soțul Dianei Șoșoacă a agresat un tânăr la un protest de susținere a bisericii ilegale (VIDEO)

11 Jun 2022 4210

Femeia din Constanța care a învins moartea de două ori. Dezvăluiri incredibile

04 Aug 2018 2151

Dezvaluiri.ro Un profesor și decanul de la Teologie, suspectați de DNA pentru fraudarea unor examene!

27 Aug 2017 5260

dezvaluiri.ro Vino azi la Capidava Rock Fest!

21 Jul 2017 3154

Dezvaluiri.ro Rockul cucerește Capidava, misterioasa cetate a regelui get Dapyx

27 Jun 2017 2944

dezvaluiri.ro Fost consul al României în Israel, în stenogramele Teodosie - DNA

07 Mar 2017 7127

dezvaluiri.ro Oficiali ai Ministerului Culturii și-au aprobat singuri un contract la Mormântul Hypogeu, pe banii CJ Constanța?

16 Jan 2017 3271

Dezvăluiri.ro „Odele” închinate lui Teodosie, în atenția Statului Major al Forțelor Navale

15 Dec 2016 3461

UPDATE. Dezvaluiri.ro Direcția Antifraudă APIA, control la Arhiepiscopia Tomisului! Sunt vizate subvențiile între 2010 și 2016 de la Nazarcea

28 Nov 2016 3425

Dezvaluiri.ro Apă contaminată la robinetele din Saraiu!

25 Nov 2016 2788

dezvaluiri.ro Universitatea „Ovidius” intervine în cazul plagiatului de la Facultatea de Teologie. Conferențiarul Bogdan Chiriluță va ajunge la Comisia de Etică!

09 Nov 2016 3181

dezvaluiri.ro Afaceri necurate cu islazul Hârșovei! Consilierii Brătianu George și Mihai Tudor și-au luat ilegal terenuri pe vremea primarului Nădrag

28 Oct 2016 4008

UPDATE. Exclusiv Dezvaluiri.ro Prima reacție a Patriarhului Daniel împotriva inculpatului Teodosie

24 Oct 2016 7760

dezvaluiri.ro Hoție la Teologie. Pr. Bogdan Chiriluță, mâna dreaptă a inculpatului Teodosie, a fraudat examenul de conferențiar universitar!

21 Oct 2016 6234

dezvaluiri.ro Teodosie, tras pe linie moartă de DNA! Se pregătește un Episcop-Vicar pentru Constanța?

18 Oct 2016 10294