Dezvaluiri.ro

UPDATE 3. Exclusiv Descinderi DNA la Ferma Nazarcea a Arhiepiscopiei Tomisului!

Astăzi au avut loc o serie de controale ale procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și ale inspectorilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) la Ferma Nazarcea, aflată în administrarea Arhiepiscopiei Tomisului. Se pare că organele de control verifică sumele încasate în ultimii ani de Arhiepiscopie de la APIA sub forma unor subvenții pentru culturile declarate.

În cursul zilei, procurorii și inspectorii APIA au vrut să se convingă și de starea de fapt din teren, cu alte cuvinte, dacă suprafețele cultivate declarate există și în realitate.Controlul Agenției de Plăți în Agricultură a fost confirmat și de reprezentanții zonali, fără a da mai multe detalii cu privire la ceea ce se verifică. Și reprezentantul Arhiepiscopiei, preotul Eugen Tănăsescu, care se pare că și-a întrerupt concediul, a confirmat controlul în ferma Nazarcea, precizând că “doar cei de la APIA fac un control de rutină”.

De asemenea, surse din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, ne-au relatat că astăzi a fost o zi tensionată pentru IPS Teodosie care a convocat o ședință de urgență a Permanenței Centrului Eparhial, o ședință plină de mister, la ieșire toți consilierii fiind tăcuți și tensionați. Ferma Nazarcea a fost oferită de Guvernul Adrian Năstase Arhiepiscopiei Tomisului prin Hotărârea de Guvern 300/2002. Atunci executivul a decis transmiterea terenului agricol în suprafaţă de 350 ha (viță-de-vie și livadă n.n), proprietate privată a statului, din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului în proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi în folosinţă Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Tomisului. 

De asemenea, aceeași hotărâre prevedea și transmiterea cu plată a imobilului "Grup Social Culme", având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, din proprietatea Societăţii Comerciale "Nazarcea-Ovidiu" - S.A., cu sediul în municipiul Constanta, în proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi în folosinţă Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Tomisului. 


Articolul integral pe dezvaluiri.ro

UPDATE 3, 27 august, ora 12.48

Potrivit unor surse DNA, în cursul zilei de ieri, au fost ridicate nişte documente de la Ferma Nazarcea. 

UPDATE 2, 27 august, ora 11.35

Pentru mai multe lămuriri privind subiectul prezentat, l-am contactat pe primarul din Ovidiu, George Scupra. Acesta ne-a spus că nu cunoaşte „subiectul”.

UPDATE 1, 27 august, ora 10.03

Contactat telefonic de redactorii ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al Arhipiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a confirmat, în cursul acestei dimineţi, controlul de ieri al APIA. „APIA a fost să verifice suprafeţele şi culturile, conform regulilor lor”. Întrebat despre un control al procurorilor DNA, Eugen Tănăsescu ne-a spus că nu ştie astfel de informaţii.
„De DNA nu ştiu nimic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhipiscopiei Tomisului.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revocarea din funcţia de procuror a lui Lucian Onea, decisă de CSM

15 Jan 2019 184

​Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea depusă de Adina Florea privind încuviinţarea arestării preventive a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu

14 Jan 2019 248

Ce a declarat preşedintele Klaus Iohannis despre numirea Adinei Florea la şefia DNA

14 Jan 2019 300

Dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină s-ar putea întoarce la DNA

14 Jan 2019 534

Control la Serviciul Teritorial DNA de la Oradea după apariția unor înregistrări

11 Jan 2019 220

Tribunalul Bucureşti a dispus începerea judecării pe fond în dosarul Tel Drum

11 Jan 2019 253

Procurorul șef al DNA soliciă CSM avizul pentru revocarea din funcție a procurorului Lucian Gabriel Onea

10 Jan 2019 312

Disjungere din dosarul în care Radu Mazăre a fost achitat Mâine se decide libertatea lui Elan Schwartzenberg

10 Jan 2019 613

Scrisoare trimisă de Klaus Iohannis lui Tudorel Toader, privind numirea Adinei Florea la DNA

09 Jan 2019 409

Dosarul Retrocedărilor din Constanța, la final de judecată Urmează pronunțarea într-una dintre cele mai mari anchete DNA

08 Jan 2019 483

Fostul procuror şef DNA, Laura Codruţa Kovesi a depus o plângere la CEDO. Ce reclamă fostul șef al DNA

08 Jan 2019 391

Mandatul de conducere al procurorului șef al DNA, Anca Jurma, la final. Procurorul general al României, prezent la sediul DNA

08 Jan 2019 214

Călin Nistor este noul procuror şef interimar al DNA

08 Jan 2019 461

Anca Jurma - "Am acceptat cu greu această funcție interimară, într-un moment în care DNA se afla într-o situație dificilă"

08 Jan 2019 269

Decizie de ultim moment în dosarul în care Radu Mazăre a fost arestat preventiv în lipsă

08 Jan 2019 1150