UPDATE 3. Exclusiv Descinderi DNA la Ferma Nazarcea a Arhiepiscopiei Tomisului!

Astăzi au avut loc o serie de controale ale procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și ale inspectorilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) la Ferma Nazarcea, aflată în administrarea Arhiepiscopiei Tomisului. Se pare că organele de control verifică sumele încasate în ultimii ani de Arhiepiscopie de la APIA sub forma unor subvenții pentru culturile declarate.

În cursul zilei, procurorii și inspectorii APIA au vrut să se convingă și de starea de fapt din teren, cu alte cuvinte, dacă suprafețele cultivate declarate există și în realitate.Controlul Agenției de Plăți în Agricultură a fost confirmat și de reprezentanții zonali, fără a da mai multe detalii cu privire la ceea ce se verifică. Și reprezentantul Arhiepiscopiei, preotul Eugen Tănăsescu, care se pare că și-a întrerupt concediul, a confirmat controlul în ferma Nazarcea, precizând că “doar cei de la APIA fac un control de rutină”.

De asemenea, surse din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, ne-au relatat că astăzi a fost o zi tensionată pentru IPS Teodosie care a convocat o ședință de urgență a Permanenței Centrului Eparhial, o ședință plină de mister, la ieșire toți consilierii fiind tăcuți și tensionați. Ferma Nazarcea a fost oferită de Guvernul Adrian Năstase Arhiepiscopiei Tomisului prin Hotărârea de Guvern 300/2002. Atunci executivul a decis transmiterea terenului agricol în suprafaţă de 350 ha (viță-de-vie și livadă n.n), proprietate privată a statului, din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului în proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi în folosinţă Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Tomisului. 

De asemenea, aceeași hotărâre prevedea și transmiterea cu plată a imobilului "Grup Social Culme", având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, din proprietatea Societăţii Comerciale "Nazarcea-Ovidiu" - S.A., cu sediul în municipiul Constanta, în proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi în folosinţă Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Tomisului. 


Articolul integral pe dezvaluiri.ro

UPDATE 3, 27 august, ora 12.48

Potrivit unor surse DNA, în cursul zilei de ieri, au fost ridicate nişte documente de la Ferma Nazarcea. 

UPDATE 2, 27 august, ora 11.35

Pentru mai multe lămuriri privind subiectul prezentat, l-am contactat pe primarul din Ovidiu, George Scupra. Acesta ne-a spus că nu cunoaşte „subiectul”.

UPDATE 1, 27 august, ora 10.03

Contactat telefonic de redactorii ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al Arhipiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a confirmat, în cursul acestei dimineţi, controlul de ieri al APIA. „APIA a fost să verifice suprafeţele şi culturile, conform regulilor lor”. Întrebat despre un control al procurorilor DNA, Eugen Tănăsescu ne-a spus că nu ştie astfel de informaţii.
„De DNA nu ştiu nimic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhipiscopiei Tomisului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 393

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 658

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 575

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

19 Apr 2024 607

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 673

Cum arată terenul pe care va fi construit noul sediu al DNA Constanța! (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 1267

​DNA Constanța se mută în casă nouă!

17 Apr 2024 784

Este oficial! Procurorii Andrei Bodean și Constantin Conortos pleacă de la DNA Constanța la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

16 Apr 2024 704

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1383

Decizia prin care Mihai Stanciu a fost delegat șeful DNA Constanța a fost contestată la Curtea Supremă! (DOCUMENT)

15 Apr 2024 905

DNA acuză - șantaj la SOCEP! Totul se decide azi, la Curtea de Apel Constanța

14 Apr 2024 832

Tribunalul Tulcea, achitare într-un dosar al DNA Constanța. Procesul a ajuns la Curtea de Apel

14 Apr 2024 419

Oficial! Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin pleacă de la DNA Constanța

12 Apr 2024 5473

Tribunalul Constanța îl reabilitează pe Senol Zevri, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa! (MINUTĂ)

11 Apr 2024 614

DNA a trimis în judecată 21 de inculpați! Oficial de la Anticorupție

11 Apr 2024 533