Huliganism ortodox condus de Daniel Prea Milostivul

Pr Gabriel Mascas

În Bucureşti, în cartierul Tineretului, Strada Pridvorului nr. 2, se află un teren al cărui proprietar este dl Popescu Tănăsie, care este şi preot ortodox.

Pe acest teren care este organizare de şantier s-a ridicat o biserică ce este încă în faza de construcţie, cu ajutorul minim al unor credincioşi şi cu sponsorizări masive ale nepoţilor preotului care sunt oameni de afaceri, şi cu coordonarea pr Popescu. Pentru că locul trebuia sfinţit după datină s-a apelat la Arhiepiscopia Bucureştilor pentru sfinţire.

Proprietatea ca teren este evaluată la un milion de Euro.

Cu această ocazie, s-a încheiat şi un act de donaţie al bisericii pentru credincioşi cu clauze precise, în momentul în care biserica va fi gata. Clauzele prevedeau că biserica va fi dată în folosul credincioşilor şi preotul care este în vârstă va funcţiona ca preot paroh până la timpul cuvenit.

Pentru asigurarea serviciilor religioase şi continuarea construcţiei bisericii, pe teren s-a amplasat un cort de armată donat de dl general Măciucă care a fost amenajat în scop religios.

Nu după mult timp Arhiepiscopia Bucureştilor îl roagă pe pr Popescu, fost profesor universitar de matematică, discipol al lui Grigore Moisil, să primească în această parohie provizorie un preot mai tânăr Visoiu Iulian, ca ajutor.

Numai că ajutorul acestui preot s-a transformat în calvar pentru părintele Popescu. Spargerea cutiei milei şi însuşiri de bani erau la bunul cherem al acestui misionar al Arhiepiscopiei, care în scurt timp a schimbat două maşini terorizându-l pe venerabilul pr Popescu care nu a anticipat şi imaginat că aşa ceva se poate întâmpla. Prins cu mâţa în sac chiar de protopop, Visoiu cade în genunchi şi cere clemenţă pr Popescu, care îl iartă. Şi calvarul se dezlănţuie din nou cu mai multă intensitate. Şi nu numai din partea lui! Arhiepiscopia propune trimiterea unui al doilea preot, în scopul îndepărtării definitive a pr Popescu.

În acest moment pr Popescu realizează că va fi expropriat atât din proprietate cât şi din cler şi apelează la Fundaţia Ortodoxia Europeană în cadrul căreia funcţionează şi un Vicariat Ortodox Elen cu succesiune apostolică şi canonică ortodoxe, recunoscut în rândul Patriarhiilor Ecumenice Ortodoxe.

De asemenea, depune în instanţă o acţiune de judecată pentru anularea donaţiei, nerespectarea clauzelor şi abuz în serviciu.

Astfel, pr Popescu realizează pe deplin cât costă o sfinţire de biserică şi cât valorează ca om şi preot vis a vis de Arhiepiscopie şi Patriarhie, aşa că imediat îşi depune cererea de ieşire din Arhiepiscopie şi predă antimisul .

Patriarhia este efectiv surprinsă de acest gest şi la data de 19-02-2010 orele 16.00, înaintea slujbei de la ora 17.00, trimite o echipă, o bandă de huligani!!!! Aceasta era compusă din Vicarul Patriarhal Iordache Ioan, Protopopul Arhiepiscopiei Bucureştilor Dinu Pompiliu, Pr Visoiu Iulian, Consilierul Administrativ, Consilierul Juridic şi o trupă de alţi preoţi neidentificaţi care au spart lacătele de la poartă, lacătele de la biserică, au forţat intrarea în locuinţa organizării de şantier, au pătruns fraudulos pe proprietatea pr Popescu, care deţine act de proprietate, act de intabulare şi cadastru de la primăria de sector.

Cunoscând şi anticipând comportamentul absolut neortodox şi dictatorial al Patriarhiei Române condusă de Pr Patriarh Daniel, la orele 15.00, în data de 19 02 2010, am depus la Poliţia Sector 14 Bucureşti o plângere de avertizare şi anticipare a acestor evenimente de factură huliganică.

Drept pentru care, la orele 16.00, când ne-am înapoiat la parohie şi am văzut dezastrul am sunat la poliţie care s-a prezentat imediat.

Banda de huligani nu a prezentat niciun act de identitate arătând că ei sunt preoţi, s-au manifestat în modul cel mai josnic cu putinţă, calomniind pe susţinătorii pr Popescu şi încercând să intimideze ofiţerii de poliţie spunându-le că sunt alţii mai mari care îi conduc, apostrofându-i cu degetul.

Pentru huliganismul şi calomniile acestor satane în sutană, le-am adus mulţumiri publice acolo de faţă, fără să manifestăm nicio atitudine jignitoare la adresa lor, afirmând că sunt de nota „20 de milioane" şi nu de un milion la cât este evaluat terenul.

Văzând că nu reuşesc în niciun chip să o scoată la capăt, furioşi pentru misiunea neîndeplinită, au intrat în Biserică, au făcut slujba canonului şi la sfârşit au vrut să-i convingă pe ofiţerii de poliţie să pună lacătele lor pe Biserică. În acel moment le-am cerut actul de proprietate care le-ar da acest drept, dar nu l-au prezentat.

Cu regret, misiunea huliganică coordonată de Daniel a eşuat.

Urmează bineînţeles „Canonul Ortodox", flancat de legile în vigoare ale Constituţiei şi Statului Roman.

Dacă o instituţie precum Biserica şi Patriarhul, tocmai ei se pretează şi se compromit public şi juridic în asemenea situaţii, ce pretenţii putem să avem de la omul care fură o găină ca să-şi astâmpere foamea!?


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

elena ene

23 Jun, 2013 16:05

preotul prins cand se uita la enoriase an biserica

prietenul din galati

05 Jan, 2011 13:39

intr-adevar mare pacaleala pentru gheorghita, mi-a spus cum l-au pacalit si Popescu si Protopopul Dinu, dar si Consilierul Veniamin, un altfel de Şurubaru, mult mai pervers de cat acela, i-a luat banii si ia dat praful dupa toba. Sigur ca lui Veniamin i-au fost bine veniti, ca immediat a fost promovat ca arhimandrit,iar mai trebui inca cativa fraieri sa le mai vanda cîteva parohii si hop ajunge si episcop, iar Patriarhul nici nu stie ce vipera tine la pieptul lui si ca acesta ii submineaza autoritatea. INTERESATI-VA!!!!! ESTE ADEVARUL ADEVARAT!

iorgos

05 Jan, 2011 11:22

ce mai frauda canonica, o adevarata hotie din partea unora de la Patriarhia din Bucuresti, care l-au pacalit pe Stavar luandu-i banii si dandu-i o biserica saraca si ca vai de ea, fara caldura, plina de schele si fara venituri din ce sa traiasca, ii era mult mai bine la Galati.

tot de la galati

23 Nov, 2010 10:43

Ce mai puitm sa spunem noi care l-am avut o perioada ca coleg de Protopopiat. Un nemernic el cu prroteasa lui, a mai nenorocit si pe altul la Bucuresti, iar acum vrea sa il termine si pe Stavar. Ar fi bine sa se implice Patriarhul direct pentru a rezolva acest caz. Nu este decat o solutie; pensionarea sau trimiterea in Consistoriul Administrativ Bisericesc, pentru ca ceea ce afacut la Bucuresti, ca s-a aliat cu altul ca el adica cu Mascas si cu toata pleva si scursurile preotimii ne face pe noi de ras si ne arata lumea cu degetul. Am citit toate articolele despre el si am aflat mult mai multe de la colegii din Bucuresti si am costatat ca ori cei de la Patriarhie sunt orbi, corupti, sau nu stiu nimic. Erau cativa braileni care se duceau pe la el, dar si acestia l-au parasit cand au vazut cata rautate si nedreptate este acolo, ca s-a ajuns ca pe adevaratul ctitor de drept, pe colegul lui mai tanar sa-l dea afara si sa il trimita la o alta parohie muritor de foame. Ar fi bine sa se autosesizeze Patriarhia si sa puna lucrurile in ordine nu numai acolo ci in toata preotimea, pentru ca inca se mai merge cu simonie si cu "cunostinte"

ex-colegul lui de la galati

18 Nov, 2010 20:49

asa este fratilor cum a scris ilie dragu mai sus, acest popescu este un mare infractor, a pacalit prin Braila si Galati o multime de batrani, carora le-a luat casele si le-a vandut. Noi care il stim ca pe propriul buzunar nu intelegem cum a putut pacali si pe altii in Bucuresti, cum a reajuns sa fie preot si dupa tot ce afacut cine il mai sprijina. A mai pacalit si pe pr. Gheorghita Stavar ca acolo curge lapte si miere si acesta nu mai stie cum sa dea inapoi acum, pentru ca am inteles ca adat o suma importanta atat mai multor consilieri pe la Patriarhie, am inteles la unul Iordache , dar si protopopului pentru a-i face raport favorabil. Cum mai poate sluji in oras dupa ce Sinodul BOR a dat legea cu preotii divortati? El este la a treia sotie si in afara de aceasta de acum a mai avut si alte scapari poe la altele. TREZITIVA! si in Eparhia Dunarii de Jos mai sunt, dar nu ca el.

ilie dragu

22 Oct, 2010 14:38

cum poate fi acceptat un preot care este căsătorit de trei ori , iar la Parohia Sf. Dumitru din Galaţi a furat banii, a fost prins in casa parohială dînd "meditaţii" unei studente cu pantalonii în vine, iar P.S. Casian l-a suspendat şi izgonit încă din 1995.

Aklex

05 Mar, 2010 11:11

Stimata doamna !! Diversiunea a fost motorul principal al statului comunist si al nomenclaturii clericale aservite comunismului ,si nu a Bisericii care este Poporul !! Clerul superior episcopi staret de manastire si patriarh s-a transformat intr-o noua clasa Burghezia proletara clericala ,sau Infractori Canonici.Totul este demonstrat!!! Pana aici punct. In legatura cu toate afirmatiile care le faceti le puteti dovedi numai cu acte si sunteti libera sa va prezentati in instanta sau Curtea de Justitie si sa suportati consecintele in caz contrar.Va dorim succes !!!

Voicu Marcela

03 Mar, 2010 22:41

Terminati cu acuzatiile gratuite asupra unor reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane. Voi, la fel ca si Popescu Tanasie, sunteti adevaratii diavoli de pe pamant. Cum va puteti intitula trimisii lui Dumnezeu pe pamant cand ati fost insurati de nenumarate ori, ati pacatuit cu fiinte nevinovate, ati furat tot ce ati putut si chiar ati ucis, cazul lui Popescu care a ucis 2 batrani ca sa le ia banii, de demonstrarea acestui lucru ma ocup chiar acum. Si sa vedem atunci ce o sa mai spuna acest indracit care se intituleaza preot / preotul Popescu. In ceea ce/l priveste pe preotul Iulian, pe care chiar in casa lui Popescu l/am cunoscut, copilul, cum ii zicea chir Popescu, el este doar o victima a acestui mizerabil. Firmele de care vorbiti cu nesimtire nu sunt ale lingailor si alergatorilor dupa averi, neamuri ale lui Popescu ci chiar ale fratilor preotului Visoiu. Sincer va spun , chiar acum incerc sa/i conving sa/i ceara lui Popescu, sa le plateasca toate lucrarile pe care le/au facut la Sfanta Biserica, iar cu banii sa facem intr/adevar o biserica curata, a lui Dumnezeu nu a diavolilor. Terminati cu acuzatiile ca sfarsitul va este aproape. Iar tu Popescule gandeste/te, daca mai ai pic de umanitate, la varsta ta, numai iadul te va mai primi.

Articole asemanatoare

Primăria Municipiului Constanța angajează casier. Detalii

29 Mar 2024 367

Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată ce post este scos la concurs

29 Mar 2024 492

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa angajează biolog. Cine poate participa la concurs

29 Mar 2024 359

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 865

Angajări Constanța Termoficare Constanța SRL angajează. Detalii

27 Mar 2024 598

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2491

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 342

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 851

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 556

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 513

Ce sărbătoare este în calendarul ortodox, la data de 21 martie 2024?

21 Mar 2024 1122

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 681

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” scoate la concurs posturi vacante. Detalii

18 Mar 2024 862

Școala Gimnazială Nr. 29 ,,Mihai Viteazul’’ Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

18 Mar 2024 785

Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța angajeză. Iată postul vacant

18 Mar 2024 849