A fost aprobat însemnul heraldic al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Cum sunt reprezentaţi banii negri

În Monitorul Oficial al României numărul 620 partea I din data de 18 iulie a fost publicat Ordinul nr. 261/2018 privind aprobarea însemnului heraldic al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

Actul normativ la care facem referire, cu numărul 261, din 10 iulie a fost semnat de  Daniel-Marius Staicu președintele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

Iată în continuare Ordinul în cauză:
 
Având în vedere:

- art. 10 din Legea nr. 102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, cu modificările ulterioare;
- art. 26 alin. (6) din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării terorismului, republicată, cu modificările și completările ulterioare,
în temeiul art. 7 alin. (1) din Regulamentul de organizare și funcționare a Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, aprobat prin
Hotărârea Guvernului nr. 1.599/2008, cu modificările ulterioare, președintele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor emite prezentul ordin.

Art. 1. - (1) Se aprobă însemnul heraldic al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, prevăzut în anexa nr. 1.
(2) Descrierea și semnificațiile elementelor însumate ale însemnului heraldic al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor sunt prevăzute în anexa nr. 2.

Art. 2. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Descriere şi semnificaţiile elementelor însumate ale însemnului heraldic al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor


Însemnul heraldic al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor se prezintă după cum urmează: scut auriu, încărcat cu o acvilă albastră, redată în întregime și din față, cu capul spre aripa dreaptă, ținând în gheare două spade, de aceeași culoare, așezate oblic, cu vârfurile îndreptate spre două turte-bezant, care flanchează pasărea, despicate, având negru la dextra și argint la senestra; cu șeful albastru, încărcat cu un trandafir heraldic auriu.
 
În exergă, între două cercuri liniare aurii, legenda scrisă, pe fond albastru, cu litere majuscule, de asemenea, aurii: * OFICIUL NAȚIONAL DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A SPĂLĂRII BANILOR.
 
Semnificațiile elementelor însumate

a) acvila albastră în câmp de aur - justiție asigurată;
b) turtele-bezant cu negru și argint - bani negri care se transformă în bani albi;
c) spadele - capacitatea de a judeca, de a separa vinovăția de inocență; spadele îndreptate spre turtele-bezant - război împotriva spălării banilor;
d) șeful albastru - superioritatea Oficiului pe acest domeniu;
e) trandafir de aur - merit deosebit.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost președinte al Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, trimis în judecată

18 Dec 2020 1251

Președinte nou la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Pe cine a numit Orban

05 Sep 2020 3145

Lovitură pentru românii din străinătate. Sunt vizați banii câștigați departe de țară

15 Apr 2018 2200

Schimbări în componența Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor

27 Jul 2017 1527

Schimbări la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor

03 Apr 2017 3208

Blocuri cu probleme sau fără autorizaţie! Locuitorii din Tomis Plus au depus plângeri la DNA, ANAF, Oficiul pentru Spălarea Banilor, ITC şi Poliţia Locală (galerie foto)

08 Sep 2016 16726