Economic

agrointel.ro SUBVENȚII APIA 2017 - Anunț oficial pentru FERMIERII DIN ȘASE JUDEȚE! (video)

Anunț de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pentru șase județe ale țării. Fermierii de aici au scăpat de una dintre grijile legate de subvențiile pentru anul 2017. Astfel, directorul general al APIA, Adrian Pintea, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că inspectorii agenției de plăți au finalizat controalele pe terenuri la fermele din Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Prahova și Tulcea. 


Avem deja șase județe care au finalizat controalele pe teren, controlul clasic pe teren, respectiv Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Prahova și Tulcea. Sunt județele care au finalizat deja controlul clasic pe teren. Suntem la un procent de 60,81%, iar în urma analizei pe care am făcut-o la sfârșitul lunii august, am hotărât ca 14 județe să primească sprijin de la ceilalți colegi care au finalizat sau care sunt pe punctul de a finaliza. Județele care vor primi sprijin sunt Alba, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș, Dolj, Hunedoara, Harghita, Iași, Mehedinți, Mureș, Olt, Satu Mare și Timiș. Acestea sunt cele 14 județe unde vor proiecta cele 86 de echipe care vor sprijini aceste județe. De ce? Tocmai pentru ca la sfârșitul lunii septembrie să închidem întreg controlul pe teren, astfel încât începând cu 16 octombrie să putem începe plata în avans pentru toți fermierii”, a declarat directorul general Adrian Pintea pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.


Lucrurile stau bine, mai ales că verificările la exploatațiile din zootehnie au fost deja încheiate.

Dacă anul trecut controalele în domeniul zootehnic au mers, zic eu, destul de greoi, anul acesta, la momentul de față, este o măsură pe care am delegat-o celor de la Autoritatea Națională din Zootehnie – ANZ. Controalele din zootehnie sunt finalizate în momentul de față. Au fost un număr de 4.000 de exploatații care au fost în eșantionul de control. Colegii mei de la serviciu, de la Biroul de Inspecție, la Centrele Județene deja s-a extras eșantionul de supracontrol. Se vor efectua în cel mai scurt timp, dar un lucru îmbucurător că la sfârșitul lunii august avem deja controalele de zootehnie finalizate„, a mai spus șeful APIA Central.


Reprezentantul APIA a vorbit și despre sumele care sunt programate să fie achitate fermierilor în aceastp toamnă, din 16 octombrie, avansul mai exact.


În anul 2017, dacă în anul 2016 avansul a plecat cu 70% FEGA, 69% FEGA și 84% FEADR, pentru anul 2017, Comisia Europeană a decis că statele vor merge cu 50% FEGA, 50% FEADR. Dar printr-un efort susținut și nu a fost foarte ușor, prin Ministerul Agriculturii și cu domnul ministru Petre Daea depunând un efort considerabil, s-a reușit ca și România printre alte țări, să primească decizia Comisiei Europene prin care să ni se aprobe și nouă să dăm pentru anul 2017 un avans de 70% din FEGA și 85% din FEADR, deci acestea vor fi procentele care vor fi abordate în anul 2017”.


Articol preluat de pe agrointel.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată care sunt asociaţiile şi fundaţiile subvenţionate în 2018 de Primăria Constanţa! Sumele lunare sunt cuprinse între 6.700 şi 14.000 de lei

19 Mar 2018 772

Agrointel.ro Termene APIA în lunile august și septembrie pentru plata subvențiilor către fermieri!

29 Aug 2017 1330

agrointel.ro Subvenții APIA 2017. Document obligatoriu pentru fermierii care vor bani în plus la hectar!

28 Jul 2017 2337

agrointel.ro Veste bună de la APIA pentru fermierii care cer subvenții!

03 May 2017 2864

agrointel.ro Lista cu toate subvențiile ce se vor plăti în 2017!

24 Jan 2017 2206

Klaus Iohannis intoarce in parlament o lege cu "dedicaţie"

11 Nov 2016 1229