Economic

Astăzi este şedinţă de Guvern. Proiectele care vizează judeţul Constanţa

În acesată după amiază, de la ora 17.00, va avea loc Şedinţa Guvernului României care se va desfăşura în regim de videoconferinţă.

Printre proiectele de pe ordinea de zi cele ce vizează judeţul Constanţa sunt:
 
Proiectul numărul 8 pentru aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Creşterea securităţii şi siguranţei traficului de pasageri pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa”.

În acest sens Guvernul are în vedere aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții “ Creșterea securității și siguranței traficului de pasageri pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu - Constanța“.
Iar pentru aceasta este necesară efectuarea unor cheltuieli aferente proiectului de investiții „Creșterea securității și siguranței traficului de pasageri pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu - Constanța”.

Finanţarea proiectului de investiții prevăzut la art. 1 se realizează din fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Axa Prioritară 2 – „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient”, iar oiectivul specific „Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor”, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Tot astăzi se va discuta şi Proiectul de hotărâre numărul 9 pentru aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat şi a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla.

În acest sens Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, Ministerul Sănătății prin Direcția de sănătate publică a județului Constanța, structurile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice, și ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, trebuie să asigure personalul necesar pentru efectuarea controlului la trecerea frontierei de stat.

Spațiile și utilitățile necesare pentru desfășurarea activităților de control la trecerea frontierei de stat, pentru activitatea vamală și pentru desfășurarea activităților de control sanitar-uman și fitosanitar se asigură, cu titlu gratuit, de către S.C. Regional Air Services S.R.L. în calitate de administrator al Aeroportului Tuzla.

Programul de funcționare al punctului de trecere a frontierei de stat şi al biroului vamal de frontieră este același cu cel al Aeroportului Tuzla, de luni până vineri între orele 08:00-16:00.

În punctul de trecere a frontierei de stat şi în biroul vamal de frontieră, deschise se asigură controalele specifice pentru toți pasagerii și mărfurile fiecărui zbor internațional.
 
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN urmează să amenajeze un cimitir militar la Constanța. Unde se află, ce suprafață are și ce traseu a avut terenul

04 Apr 2020 2896

Undă verde de la Guvernul României pentru înființarea unui cimitir militar la Constanța

03 Apr 2020 1492

Ședință de Guvern, programată astăzi. Un proiect are legătură cu municipiul Constanța

02 Apr 2020 601

Şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria, are loc mâine, 2 aprilie

01 Apr 2020 413

Mirela Matichescu PSD își face treaba în Parlament. Puteți spune același lucru despre Guvern și Președinție?

01 Apr 2020 1820

Ce proiecte au fost adoptate în cadrul ședinței Guvernului României. Unul este despre Constanța

30 Mar 2020 1065

VIDEO. ​Sabin Sarmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României „Cetățenii vor putea să depună solicitări către toate instituțiile online, semnate electronic“

30 Mar 2020 644

LIVE VIDEO-TEXT. Ședință la Guvernul României Izolarea în cazul şoferilor ce efectuează curse de transport durează până la plecarea într-o nouă deplasare

30 Mar 2020 1099

Ședință de Guvern, programată astăzi. Iată proiectele incluse pe agenda ședinței!

30 Mar 2020 372

Ședință de Guvern, programată astăzi în regim de videoconferință

30 Mar 2020 517

LIVE VIDEO Ludovic Orban, întâlnire de lucru la Ministerul Sănătății

27 Mar 2020 507

LIVE VIDEO-TEXT A început ședința de guvern. Pe ordinea de zi, proiecte care vizează judeţul Constanţa

26 Mar 2020 793

Ședință de Guvern, programată joi. Iată proiectele incluse pe agenda ședinței!

25 Mar 2020 612

S-a publicat în Monitor Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Codului penal cu referire la răspândirea noului coronavirus

21 Mar 2020 5685

Florin Cîțu „Suntem în fața unei crize atipice. Nu seamănă cu nimic din trecut“ (video)

19 Mar 2020 369