Accept pentru Black Sea Oil&Gas de la ACROPO pentru Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia din Marea Neagră (document)

Ieri, Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), a anunţat printr-un comunicat de presă postat pe pagina sa oficilă de internet, că a finalizat evaluarea documentaţiei aferente fazei de proiectare privind dezvoltarea perimetrului Midia, proiect derulat de operatorul Black Sea Oil&Gas, şi şi-a dat acceptul pentru ca proiectul să meargă mai departe.
 

„Informăm pe această cale finalizarea procesului de evaluare a notificării privind Proiectarea şi Raportul privind Pericolele Majore pentru Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia, proiectul derulat de către operatorul Black Sea Oil&Gas SRL", se arată în documentul la care facem referire.

„Black Sea Oil&Gas SRL a primit acceptul nostru şi, în conformitate cu prevederile Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetrele petroliere offshore, va transmite Ministerului Energiei acceptul în vederea emiterii actului de autorizare pentru lucrările offshore”, se mai arată în acelaşi comunicat.
 
„ACROPO este în plin proces de evaluare a Instalaţiei Productive PFS-4, proces de evaluare care va continua pentru toate Instalaţiile Productive ce aparţin operatorului OMV Petrom SA”, este ultima precizare din comunicatul în cauză.

 
Potrivit paginii sale de internet „Obiectivul general de activitate al ACROPO îl reprezintă limitarea apariţiei accidentelor rezultate ca urmare a derulării operaţiunilor petroliere în zone ale Mării Negre aflate sub jurisdicţia României”.
 
Black Sea Oil & Gas SRL, deţinută de Carlyle International Energy Partners şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, este o companie independentă de petrol şi gaze cu sediul în ţara noastră, care desfăşoară operaţiuni de explorare, dezvoltare şi exploatare a resurselor convenţionale de ţiţei şi gaze naturale.
 
În prezent, portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia - Zona de Apă de Mică Adâncime şi XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, în care BSOG deţine o participaţie de 65% şi calitatea de operator.

Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ACROPO a semnat un contract pentru achiziția unui autoturism plug-in hybrid (DOCUMENT)

12 Dec 2021 2575

Ziua Porţilor Deschise la Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore în Marea Neagră. Despre ACROPO

08 Aug 2021 3712

Corpul de Control al premierului a publicat Sinteza controlului efectuat la ACROPO Constanța (document)

30 Dec 2020 4146

Premierul Ludovic Orban a semnat deciziile de numiri în funcții. Legăturile cu Constanța

20 Aug 2020 3478

Raport de activitate al Autorității Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră – ACROPO

04 Jun 2020 3297

Echipamente IT, licenţe şi programe de specialitate, printre noile achiziţii efectuate de Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (documente)

07 Dec 2019 2457

M&D Retail Pipera SRL, din Bucureşti, furnizează mobilier de birou Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (document)

05 Dec 2019 2627

ACROPO cumpără licenţe pentru diverse programe IT. Iată ce sumă alocă! (document)

06 Nov 2019 2672

Discuţii privind dezafectarea platformei de foraj „Gloria”. A fost primul astfel de utilaj din România. Ce spun autorităţile

30 Mar 2019 3806

Raport ACROPO Ce firme vor efectua operațiuni petroliere offshore la Marea Neagră în 2019

23 Mar 2019 4608

Posturi vacante la Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore Constanța

03 Jan 2019 2666

Pragma Computers SRL şi Prosoft++ SRL, contracte adjudecate de la ACROPO (documente)

28 Dec 2018 3155

Programe şi pachete software, achiziţionate de ACROPO. Care este valoarea acestora (document)

20 Nov 2018 2401

Achiziţii noi la Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (document)

14 Nov 2018 2273

S-a aprobat Ordinul privind tariful perceput de Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore în Marea Neagră

06 Sep 2018 2640