Economic

Ce spune Mohammad Murad, preşedintele FPTR, despre turismul românesc. Replica ministrului Turismului

Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), a scris, într-un mesaj publicat astăzi pe Facebook, despre turismul românesc.
 

„Simptome, Diagnostic, Tratament:
Din păcate, anii trec şi lucrurile nu se schimbă în această țară. Iar atunci când apare câte o schimbare, ea vine de la sine... Aşa cum toată lumea ştie, noi nu ne putem lăuda cu turismul pe care îl are România începând din anii "90 până acum. Acest lucru se bazează în primul rând pe lipsa de experiență şi lipsa de cultură a unei relații între industrie şi autoritățile locale şi centrale.
Ne întâlnim, discutăm, încercăm să ne convingem unul pe celălalt că fiecare are dreptate, de multe ori mai luam şi masa împreună, iar apoi plecăm şi nu se mai întamplă absolut nimic până la următoarea întalnire. Totul se repetă. Indiferent cine este în funcție, în loc să încercăm să facem o imagine României, ne pasă mai mult de imaginea noastră proprie ca să-i mulțumim pe şefi şi mai putin pe cei care aşteaptă o soluție de la noi. Primarii sunt foarte atenți doar cu câteva luni înainte de alegeri. Devin mai populari, mai aproape de oameni, cu lacrimi în ochi, mai sentimentali, doar doar cu gândul la un nou mandat. Miniştrii se bucură de scaunul luxos de la birou, cu patru cinci consilieri bine aleşi si de laudele lor de zi cu zi, auzind numai vorbe precum: «Domnule Ministru, ați fost pe fază, lumea vă aplaudă, vă apreciază», iar domnul ministru imediat se crede la un nivel mult mai înalt, astfel încât nu mai vede ce este pe pământ. Iar oamenii de afaceri se chinuie şi sunt preocupați să încerce să se bazeze doar pe ei înşişi . Ei percep statul numai prin cuvintele control si taxe. De câte ori are nevoie un mare şef să îşi arate puterea, aruncă omul de afaceri într-un cuptor ca sa iasa fum. Cu cât iese mai mult fum, cu atât şeful unei instituţii este mai apreciat si mai stabil pe funcție. Sunt peste 67 instituții care pot băga orice firmă în faliment, însă NU există nicio instituție care sa scoată o firmă din faliment. Dacă eşti român şi îți asumi o investitie importantă, nu numai că nu te sprijină statul precum o face cu multimaționale, ci te caută statul să vadă de unde ai avut sau de unde ai bani. Parcă am fi condamnaţi, mă refer la oamenii români de afeceri şi la capitalul românesc, sa nu depasim limita de afaceri de un chiosc, un mic atelier, o tarabă sau un cabinet individual. Când oare se schimbă acest lucru? Când putem crea un pod de comunicare între mediul privat si instituțiile abilitare ale statului? Cu toţii avem un singur scop. O Românie bazată pe o economie puternică, găsirea celor mai bune soluții pentru prosperitate şi cele mai bune condiții pentru a crea un confort românilor să traiască în România. Visez ca toată clasa politică, mediul de afacere şi toate instituțiile importante in România să stea la o masă rotundă şi să punā punct celor întâmplate. Să învățăm din greşelile trecutului şi sa ne gândim la generația viitoare, la copiii noştri, ce sa le lăsam în urmă pentru a nu fi condamnati de istorie sau cel puțin, această perioadă destul de tristă sa fie stearsă pentru că n-a lasat nimic bun cu care să ne putem lăuda. Noi, oamenii de afaceri, cu toate că pentru noi speranțele au devenit o monedă foarte rară, totuşi sperăm în fiecare zi şi de fiecare dată ca ne vom regăsi, astfel incat munca şi efortul nostru să fie apreciat pentru tot ceea ce facem în contul şi pentru România”, este mesajul lui Mohammad Murad.

 
 
În acest context, l-am contactat telefonic pe ministrul Turismului, Mircea Dobre.
 

„În primul rând, nu comentez cuvintele domnului Mohammad Murad. În altă ordine de idei, noi ne-am ţinut de calendarul programului de guvernare, în care am creat toate premisele pentru o relaţie foarte transparentă şi am refăcut ordinul de organizare şi funcţionare a Comitetului consultativ în turism.

 
Acest comitet consultativ este format din administraţia publică centrală, Ministerul Turismului şi entităţile private. Săptămâna viitoare vom anunţa când se va întruni prima şedinţă”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, ministrul Turismului.


De asemenea, a făcut şi alte precizări:
 

„La Ministerul Turismului a fost o şedinţă în luna martie cu FPTR, al cărei preşedinte este domnul Mohammad Murad. În termen de trei săptămâni de la acea şedinţă, eu am propus ca persoane desemnate de către FPTR să aibă o întâlnire, pe o perioadă de două-trei zile, pentru discuţii tehnice, în ceea ce priveşte strategia de promovare şi marketing a României. FPTR nu a desemnat pe nimeni. Prin urmare, întâlnirea nu a avut loc”, a mai spus Mircea Dobre.

 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pro România Constanţa începe campania pentru europarlamentare. Mircea Dobre şi Mircea Banias, în conferinţă de presă (galerie foto)

01 Mar 2019 1343

„Carta Albă a turismului din România“, lansată la Constanța. Cine participă la eveniment (galerie foto)

10 Jul 2018 1149

Fostul ministru Mircea Titus Dobre acuză incompetenţa din Guvern şi spune că ne paşte infringement-ul în domeniul turismului

25 Jun 2018 1380

Coaliția de guvernare formată din PSD și ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților. Ce s-a întâmplat

27 May 2018 1999

Revista presei locale

24 May 2018 891

Este stabilitate în PSD Constanţa. Ce oameni importanţi din fruntea organizaţiei spun asta

08 Feb 2018 2190

Bilanțul activităților Ministerului Turismului la finalul mandatului fostului ministru Mircea Titus Dobre

30 Jan 2018 1017

Organizaţia PSD Constanţa merge în continuare pe mâna lui Felix Stroe la Transporturi şi a lui Mircea Titus Dobre la Turism!

25 Jan 2018 2200

Surse politice Mai mulți miniștri își vor da demisia odată cu Mihai Tudose. Cine a alimentat acest zvon. Nume și de la Constanța

16 Jan 2018 2477

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, mesaj de susținere pentru premierul Mihai Tudose. Ce a transmis acesta

13 Jan 2018 1338

O nouă rundă de discuții între Ministerul Turismului și ANPC. Ce subiecte au fost dezbătute

12 Dec 2017 1008

Anunț important de la Ministerul Turismului. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2018

11 Dec 2017 1396

Ministrul Turismului, întâlnire cu reprezentanții ANPC. Ce subiecte au fost analizate

11 Dec 2017 796

România – Portugalia, Memorandum de Înțelegere privind cooperarea în domeniul turismului

21 Nov 2017 1545

Ministerul Turismului organizează ședință operativă în urma cazului Omnia Turism

20 Oct 2017 1026