Cum arată conductele gazoductului BRUA de pe teritoriului României (galerie foto)

Ministerul Economiei a postat pe pagina oficială de Facebook cum vor arăta conducetele gazoductului BRUA. Transgaz construiește infrastructura de pe teritoriul României, din coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria, Faza 1 (BRUA – Faza 1) - un proiect susținut de Comisia Europeană, important la nivel național și regional, pentru că duce la diversificarea surselor de gaz.

Contrucția conductei BRUA este un proiect de interes național. Proiectul este inclus în lista proiectelor Central East South Europe Gas Connectivity (CESEC), pentru că aduce o contribuţie semnificativă la creşterea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale şi a gradului de interconectivitate regională.

La finalizarea fazei I a proiectului BRUA se va asigura fluxul bidirecțional de gaze naturale spre: Bulgaria - prin interconectorul Giurgiu - Ruse, 1,5 miliarde Smc/an (171.000 Smc/h), la 30 bar la graniţă și Ungaria, - prin interconectorul Horia - Csanadpalota, a 1,75 miliarde Smc/an (200.000 Smc/h), la 40 bar la graniţă.

Citeşte şi: Transgaz a început construcția conductei BRUA. Pe unde trece conducta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la gazoductul Tuzla-Podişor

16 Jun 2023 1286

Transgaz a finalizat cu succes, lucrările la gazoductul BRUA - faza 1

04 Aug 2021 1708

Despre gazoductul BRUA la Baku. Când va fi gata. Traseul gazoductului în județul Constanța

13 Mar 2021 4058