Grupul israelian Elbit Imaging, amendat în SUA pentru plăți nejustificate. Suspiciune de fapte de corupție. Legături ale firmei cu Constanța

Grupul israelian Elbit Imaging, principalul acționar al dezvoltatorului imobiliar Plaza Centers, care se ocupă de mulți ani de transformarea Casei Radio într-un centru comercial, a acceptat să plătească o amendă civilă de 500.000 de dolari în SUA, după ce autoritățile americane au decis că israelienii au încălcat legea și au plătit nejustificat 14 milioane de dolari unor consultanți pentru proiectul din România, informează Profit.ro.
 

 “Între 2007 și 2012, Plaza Centers a plătit consultanților, direct și indirect, aproximativ 14 milioane de dolari. Directorii din conducerea Plaza Centers au autorizat aceste plăți, deși documentele aduse în sprijinul plăților nu au identificat serviciile furnizate de consultanți conform contractelor”, este concluzia Autorității americane pentru Reglementarea Pieței de Capital (SEC).

 
Grupul Elbit, listat pe bursa Nasdaq, a fost investigat în SUA după ce a raportat, voluntar, nereguli descoperite în legătură cu proiectul Casa Radio, deținut în parteneriat cu statul român și grupul turc Kucuk.
 
Prin intermediul Plaza Centers, israelienii dețin mai multe terenuri în România pentru dezvoltări de centre comerciale. Plaza Centers se află în proces de reorganizare a afacerilor din 2013. În octombrie anul trecut, Plaza Centers a anunțat că a vândut două terenuri, din Timișoara și Constanța, pentru 8,5 milioane de euro și că a obținut PUZ-ul pentru transformarea Casei Radio în complex comercial.
 
Articolul integral poate fi citit pe Profit.ro. 
Sursa foto: Elbit Imaging
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un hotel din Bucureşti a fost vândut. Ce sumă va primi societatea care deţinte complexul hotelier

02 Dec 2017 2145

Magnat israelian, fondatorul Plaza Centers, a murit. Ce a avut la Constanța

27 Jun 2016 2575