Hidroelectrica achiziționează Parcul Eolian Crucea și STEAG Energie Romania

  • Crucea Wind Farm este entitatea care deține parcul eolian Crucea de 108 MW situat în județul Constanța

Ieri, 23 decembrie 2020, STEAG GmbH („STEAG”) și Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA („Hidroelectrica”) au semnat un acord privind vânzarea acțiunilor STEAG în filialele românești Crucea Wind Farm S.A. („Crucea Wind Farm”), din județul Constanța, și STEAG Energie Romania S.R.L („STEAG Energie Romania”) către Hidroelectrica, se arată într-un comunicat postat pe pagina oficială de internet a companiei.

Acțiunea a avut loc în urma unui proces extrem de competitiv care a implicat atât ofertanți locali, cât și internaționali, iar tranzactia se va finaliza în conformitate cu condițiile stipulate în acord.

Crucea Wind Farm este entitatea care deține parcul eolian Crucea de 108 MW situat în județul Constanța, iar STEAG Energie Romania este o entitate de exploatare, întreținere (O&M) și de administrare care oferă serviciile sale exclusiv Crucea Wind Park.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Compania Crucea Power Park vrea să modernizeze drumurile de exploatare din Crucea, pentru parcul eolian. Răspunsul APM Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2023 1136

Emanuel Muntmark modifică Parcul Eolian de la Gălbiori, comuna Crucea

09 Nov 2021 2083

A fost emis avizul de mediu pentru extinderea parcului eolian de la Crucea. Investitor este Emanuel Muntmark

14 Jun 2021 2321

Hidroelectrica achiziționează Parcul Eolian Crucea, primul M&A realizat de o companie de stat din România

02 Feb 2021 3399

Cum vrea să modifice Crucea Power Park SRL parcul eolian Crucea Est. Documentația, depusă la Agenția pentru Protecția Mediului

18 Aug 2020 2511