Ministrul Muncii Sustenabilitatea sistemului public de pensii este foarte importantăMinistrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a anunțat, printr-o postare pe pagina proprie de Facebook, că veniturile pensionarilor nu pot fi îngheţate zeci de ani, aşa cum s-a scris în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

El a adăugat că are convingerea că vor avea o bună colaborare în dialogul cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a înlătura această nedreptate făcută pensionarilor din România.
 

„Salut declaraţia noului ministru al Fondurilor Europene (Marcel Boloş, n.r.), care se alătură demersurilor făcute de mine pentru ajustarea PNRR în sensul eliminării acelui plafon de 9,4% din PIB aplicat pensiilor din România.

Apreciez abordarea rezonabilă a domnului ministru Marcel Boloş, care înţelege că veniturile pensionarilor nu pot fi îngheţate zeci de ani, aşa cum scrisese în PNRR fostul ministru de la USR. Am convingerea că, de acum înainte, cele două ministere vor avea o bună colaborare în dialogul cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a înlătura această nedreptate făcută pensionarilor din România", a precizat ministrul Muncii.

Ministrul Fondurilor Europene a arătat luni  că există o parte a cheltuielilor cu pensia discutabilă, respectiv cea a pensiilor speciale.
 

„Este incorect faţă de oameni şi faţă de cei care au lucrat o viaţă întreagă, dacă pui în cumpănă acele pensii care sunt discutabile, aici comisia a solicitat această reaşezare.

Nu aş vrea să intru în detalii, să nu pornesc discuţii în spaţiul public', a spus Boloş, precizând ca 'a pune toţi pensionarii sub acelaşi plafon de 9,4% din PIB, fără să gândeşti la partea aceasta de justiţie socială, nu cred că este de bun augur, pentru oricare din guvernele din România", potrivit postării ministrului.


În luna martie, la finalul unei întâlniri cu Nicolas Schmit, comisarul european responsabil pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Marius Budăi a anunţat că plafonul de 9,4% din PIB care limitează cheltuielile cu pensiile va fi flexibilizat. 
 

„Am discutat cu domnul comisar un aspect extrem de important aici în sistemul de pensii şi i-am explicat domnului comisar de ce sunt atât de imperativ când solicit flexibilizarea acestui procent de 9,4%.

Aşa va fi pe viitor, acest procent de 9,4% va fi flexibilizat, din mai multe motive. Am fost amândoi de acord că sustenabilitatea sistemului public de pensii este foarte importantă, şi aşa trebuie să fie, şi susţinem acest lucru.


Atât timp cât noi avem între 4 şi 5 milioane de cetăţeni români care au fost pregătiţi de România şi care contribuie la PIB-urile altor state din Europa, este un motiv extrem de important să solicităm flexibilizarea şi vom obţine aceasta flexibilizare de la Comisia Europeană", a afirmat acesta. 


El a menţionat că va demonstra Comisiei Europene că încadrarea pensiilor în procentul de 9,4% va duce la sărăcirea populaţiei. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Violeta Sidorencu, consilier la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța - avere și interese (DOCUMENT)

27 May 2023 378

SPIT Constanța și Pink Post Solutions SRL au încheiat un contract de 35.000 de lei (DOCUMENT)

27 May 2023 497

Finanțarea partidelor politice în 2022- De ce avem nevoie de mai multe date?

17 May 2023 500

Societatea Petroconst SA pierdere de aproape 3,5 milioane euro SC Petroconst SA pierdere consecutivă doi ani la rând

15 May 2023 869

Angelica Curlișcă, șef secție Delfinariu la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

13 May 2023 805

Raport de analiză a finanțării partidelor politice pentru anul 2022. Evenimentul, desfășurat online

12 May 2023 480

Expert Forum va lansa raportul de analiză a finanțării partidelor politice pentru anul 2022.

12 May 2023 299

Premierul Nicolae Ciucă Suma propusă prin proiectul de ordonanţă privind reducerea cheltuielilor bugetare este de 5 miliarde de lei

09 May 2023 622

TDL Soft Solutions și TDL Soft Center, noi contracte cu Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța (DOCUMENTE)

08 May 2023 688

Real Data Soft SRL a încheiat contracte de aproape un milion de lei cu SPIT Constanța!

07 May 2023 758

Noi contracte de servicii de mentenanță atribuite de SPIT Constanța (Documente)

07 May 2023 644

Consilierii judeţeni au votat rectificările bugetare pentru instituțiile subordonate, introducerea biletului unic la nivelul muzeelor și bugetarea participativă

27 Apr 2023 816

Horoscop Segmentul financiar le atrage atenția în mod special celor din zodia Balanță

21 Apr 2023 789

Pachete cu produse alimentare oferite persoanelor vârstnice cu venituri reduse și celor cu dizabilități din comuna Cumpăna, județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Apr 2023 964

Anca Caracuda, consilier la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

10 Apr 2023 942