Ministrul Transporturilor, proaspăt venit în funcție, face Alternativa Techirghiol și A4 până la bulgari

  • Alt proiect este continuarea autostrăzii A4 în sudul litoralului, adică acea autostradă care merge de la nord la sud, ca ocolitoare a Constanţei

Într-o conferință de presă susținută ieri, la ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă a amintit, printre altele, și de marile proiecte pentru zona litorală, cele care au dat de furcă tuturor celor care au trecut pe la conducerea acestei structuri guvernamentale.
 
Astfel, după ce a amintit de tronsonul de autostradă Braşov - Făgăraş, extinderea Magistralei 5 de metrou până la Pantelimon, a fluturat și vechiul dosar al continuării autostrăzii A4 în sudul litoralului, până la Olimp, dar și de Alternativa Techirghiol.
 

„Alt proiect este continuarea autostrăzii A4 în sudul litoralului, adică acea autostradă care merge de la nord la sud, ca ocolitoare a Constanţei, să continue peste canalul Dunăre-Marea Neagră, să treacă pe la vest de Lacul Techirghiol şi să ajungă, cel puţin în prima fază, până undeva în zona Olimp, un bypass al staţiunilor aglomerate”, a spus Drulă


După care a continuat: „Avem în fază avansată un studiu de fezabilitate acolo. Numele nu e foarte clar la ce se referă. Se numeşte Alternativa Techirghiol, e ce v-am spus eu acum. E un obiectiv important pentru noi şi vom urmări să lansăm acest proiect pentru că are beneficii importante şi trebuie construit”.

Ministrul a mai spus că autostrada A4, Centura ocolitoare a oraşului Constanţa, realizată în regim de autostradă, este deschisă integral şi se intenţionează prelungirea ei până la graniţa sudică a României cu Bulgaria. 


Trebuie, totuși să reamintim povestea cu Alternativa teccă în iulie 2016 CNAIR a atribuit contractul pentru elaborare Studiu de Fezabilitate, Elaborare Proiect Tehnic și DTAC pentru obiectivul Alternativa Techirghiol.

Compania care a câştigat contractul proiectul Alternativa Techirghiol nu este o noutate, povestea intrând, oarecum, într-o linie dreaptă în 2016.

Și de atunci orice ministru al transporturilor tot alternativa asta o face.

Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiecte de infrastructură, care pot descongestiona traficul către sudul litoralului, ţinute în sertar de ministrul Grindeanu!

16 Mar 2023 834

CNAIR SA trebuie să realizeze impactul asupra mediului pentru Alternativa Techirghiol

09 Feb 2023 929

CNAIR depune documentele pentru obținerea acordului de mediu pentru Alternativa Techirghiol

25 Sep 2022 1481

Constanța Ce spune ministrul Grindeanu cu privire la proiectul Alternativa Techirghiol

19 Apr 2022 1308

Oficial de la Ministerul Transporturilor. Care este situația concretă a drumului expres Alternativa Techirghiol din județul Constanța?

07 Feb 2022 3263

Trei proiecte de infrastructură rutieră pentru județul Constanța așteaptă să fie finanțate prin Programul Operațional Transport (2021- 2027)

14 Dec 2021 3778

Contract nou între Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu și Conistrans SRL (document)

15 Oct 2021 3088

Ministrul Drulă îngroapă sudul litoralului. Alternativa Techirghiol a pierdut finanțarea prin PNRR. Motivele nu se cunosc

08 Jun 2021 8358

Dezbatere publică, la Cumpăna. Tema o reprezintă proiectele „Alternativa Techirghiol” și „Nod Rutier Cumpăna A4”

24 Mar 2021 3939

Ministrul Transporturilor, dă asigurări ferme "Autostrada A4 va continua spre sudul litoralului"!

21 Jan 2021 3320

Proiecte majore ale Guvernului pentru Constanța Peste 1,3 miliarde de euro destinate exclusiv porturilor din județ. Drumuri expres și modernizarea aeroporturilor, pe lista investițiilor de milioane de euro (document)

03 Jul 2020 4901

Legătura A2 - sudul litoralului Contractul „Elaborare studiu de fezabilitate pentru Alternativa Techirghiol“, atribuit firmei Consitrans SRL (document)

01 Aug 2019 2642

Ce societăți au depus oferte pentru contractul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru varianta Techirghiol

11 Aug 2017 2471

Termen prelungit de depunere a ofertelor privind elaborarea studiului de fezabilitate pentru varianta Techirghiol

25 Feb 2017 1833