Nava Ever Given a fost repusă pe linia de plutire. Cel puțin 11 nave cu animale din România așteaptă să traverseze Suezul

  • Nava Ever Given care a blocat timp de mai multe zile Canalul Suez a fost repusă pe linia de plutire și în prezent este asigurată, a anunțat compania Inchcape Shipping Services, într-o postare pe Twitter.

Nu se știe însă cât va mai dura până când circulația navelor va fi reluată normal.

Autoritatea Canalului Suez a spus anterior într-o declarație că operațiunile de remorcare pentru eliberarea navei au fost reluate.
 
Aproape 15% din traficul maritim total tranzitează Canalul Suez, motiv pentru care sute de nave aşteaptă deblocarea navei Ever Given.

Bursele din Asia și prețul petrolului au reacționat imediat la anunț. Bursele au crescut, iar prețurile petrolului au scăzut, pe fondul speranțelor că o cale navigabilă vitală ar putea fi redeschisă iar transportul naval global și-ar putea reveni.

Știrile s-au adăugat optimismului cu privire la creșterea mondială, pe măsură ce piețele privesc către președintele american Joe Biden, care urmează să-și prezinte planurile de cheltuieli cu infrastructura săptămâna aceasta, ceea ce ar putea supralicita o recuperare deja accelerată a SUA.

Cu toate acestea conform Animal International Romania, 11 vapoare încărcate cu cel puțin 130.000 de oi vii din România sunt blocate la intrarea pe canalul Suez, după eșuarea celui mai mare cargo din lume, Ever Given.

Unele dintre ele așteaptă deja de o săptămână ieșirea din această criză, în condițiile în care au mii de animale la bord și stocuri limitate de hrană și apă. Autoritățile sanitar-veterinare spun că țin legătura cu proprietarii navelor.

Armatorii ar fi găsit chiar soluții de a realimenta în alte porturi sau de a descărca animalele în alte locuri decât destinațiile programate. Una dintre soluții ar fi ca unele dintre cargouri să se întroarcă în portul Midia, însă nu e clar dacă animalele ar supraviețui călătoriei înapoi.


Gabriel Păun, directorul organizației Animal International Romania, a declarat la Digi24, că cel mai solid scenariu pentru zecile de mii de oi care ar putea muri de foame şi de sete pe vapoarele româneşti blocate în Suez rămâne cel al revenirii acasă.

Sursa foto: Agerpres
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

17 noiembrie în istoria lumii Doi ani de la descoperirea primului caz de coronavirus. Ce alte evenimente au mai avut loc și pe cine aniversăm

17 Nov 2021 1223

37 de ani de la inaugurarea Canalului Dunăre - Marea Neagră

26 May 2021 2395

Navele cu animalele exportate din România se află în drum spre destinație

30 Mar 2021 1318

Firma olandeză care se ocupă cu lărgirea plajelor din Constanța, de ajutor la deblocarea navei Ever Given

30 Mar 2021 3668

Animal International-România Nouă din cele 20 de vapoare cu animale blocate la Canalul Suez sunt pline cu animale din România

27 Mar 2021 1973

Zeci de kilograme de peşte, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni

03 Aug 2020 1246

Imagini şocante. Incendiu violent în larg. O navă port-container a fost cuprinsă de flăcări. Unul dintre marinarii salvaţi a decedat (galerie foto)

08 Mar 2018 3343

Ştiaţi că...? Una dintre cele mai importante lucrări ale lui Giuseppe Verdi...

24 Dec 2014 2334

Ştiaţi că...? Se împlinesc 145 de ani de la inaugurarea Canalului Suez (galerie foto)

17 Nov 2014 2359

Ciocnire pe Canalul Suez între portcontainerele gigant Colombo Express şi Maersk Tanjong

30 Sep 2014 3092

Mii de hectare şi imense venituri anuale? Care este miza transferului Portului Constanţa la administraţia Mazăre (galerie foto)

02 Jun 2014 4340