Nu sunt inregistrate cereri pentru subventiile ecologice

Subventiile alocate de Guvern pentru cumpararea de utilaje agricole, despagubiri in urma calamitatilor produse de seceta si pentru echipamentele de irigat au intrat in contul Directiei Agricole Constanta * De luni va incepe inscrierea exploatatiilor agricole in Registrul computerizat

Pentru ca in Constanta nu exista pana in prezent decat doua ferme agricole ecologice vegetale, la Directia Agricola pentru Dezvoltare Rurala nu a fost depus nici un dosar in vederea acordarii subventiilor pentru produse ecologice in zootehnie. Producatorii agricoli ecologici din Constanta vor putea beneficia de subventiile pentru produsele vegetale abia la toamna, adica dupa recoltare. Guvernul va aloca sprijinul financiar pentru grau, secara, mazare, fasole, naut, linte si lupin dulce, obtinute numai pe cale ecologica. "Deocamdata, au intrat in conturile DADR primele alocatii prevazute de Hotararea de Guvern numarul 1399/2003 referitoare la cumpararea de tractoare si utilaje agricole, in valoare de un miliard si jumatate de lei, care se vor deconta pentru societatile ce au depus la sediul nostru documentatia completa", ne-a declarat Paraschiva Bobe, director adjunct DADR. De asemenea, Executivul a inceput si distribuirea banilor pentru despagubirea producatorilor agricoli care au pierdut recolta de anul trecut din cauza secetei, insa din judetul nostru doar un agricultor a depus documentatia necesara si va primi circa sase sute de milioane de lei. De saptamana aceasta, producatorii agricoli care au cumparat echipament de irigat in baza Hotararii de Guvern numarul 801/2003 isi vor putea incasa banii pe care Guvernul Romaniei i-a alocat ca ajutor in acest sens. Suma care a ajuns la Constanta si va fi decontata este de sase miliarde de lei. In ceea ce priveste procesul de inregistrare a exploatatiilor agricole in Registrul Exploatatiilor Agricole, asa cum cer noile norme venite de la Uniunea Europeana, pana acum acest lucru nu a fost posibil, avand in vedere ca sistemul in care vor intra aceste exploatatii este computerizat si calculatorul necesar nu fusese inca achizitionat de DADR. Luni, insa, biroul din cadrul DADR Constanta care se ocupa de sectorul exploatatiilor agricole va primi calculatorul si va putea incepe operatiile de inscriere a exploatatiilor agricole din judetul nostru in Registru.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 331

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 432

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 532

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 358

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 443

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 642

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 627

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 673

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 723

Volei CS Medgidia, calificată matematic în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 486

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 770

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 564

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2569

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 540

Ministerul Sănătății Concluziile controlului ministrului Rafila la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

17 Apr 2024 543