Economic

Penitenciarul Poarta Alba are de recuperat peste trei miliarde de lei de la Vie-Vin Murfatlar

Datoria provine din prestarea unor lucrari de intretinere si recoltare a vitei de vie de catre detinutii de la Poarta Alba * Desi a trecut mai bine de un an, societatea nu a restituit un leu

Conducerea Penitenciarului Poarta Alba a apelat dupa mai bine de un an la justitie pentru a-si recupera cele 3,2 miliarde lei de la SC Vie -Vin Murfatlar SA., din care 1,2 miliarde reprezinta contravaloarea unor prestatii cu forta de munca, iar restul penalitati aplicate pentru neplata prestatiei. Anul 2002 se prevedea a fi un an profitabil pentru bugetul penitenciarului de la Poarta Alba. SC Vie-Vin Murfatlar SA a apelat pentru intretinerea si recoltarea vitei de vie la ajutorul detinutilor de la penitenciar. Pentru a legaliza strangerea de mana, conducerile au incheiat un contract cu numarul B2 35222 care a fost semnat pe data de 5 februarie 2002. Prin acel contract se prevedea ca vor fi folositi 100 de detinuti ca forta de munca speciala pentru efectuarea unor lucrari de pe domeniul societatii. In plus, aceasta forta de munca trebuia folosita si pentru unele lucrari agricole solicitate de SC Vie -Vin Murfatlar SA. Prevederile contractuale faceau referire la numarul detinutilor folositi, la timpul de lucru care se rezuma la 10 ore/zi si tariful orar stabilit initial la 9300 lei/ora. Dupa doua saptamani, societatea solicita semnarea unui alt act prin care angaja forta de munca pentru tot anul agricol 2002, pentru intretinerea celor 570 de hectare de vie si 105 hectare de teren arabil. Potrivit contractului, lucrarile se executau manual in proportie de 95%, programul de lucru scade la sapte ore, iar plata timpilor de lucru a ajuns la 11.600 lei/ora. Aceasta marire a tarifului s-a datorat aprobarii unei hotarari de guvern care ridica media salariului minim pe economie. In decursul anului precedent, conducerea penitenciarului s-a absolvit de obligatiile contractuale fata de beneficiar, doar ca acesta se pare ca uitase ce obligatii ii revin fata de prestator. Preocupata de faptul ca nu-si mai recupereaza banii, administratia de la Poarta Alba a incercat o conciliere directa cu SC Vie -Vin Murfatlar SA. Pe data de 18 martie, la sediul penitenciarului, trebuia sa aiba loc negocierea, numai ca nu a venit nimeni de la Vie -Vin Murfatlar. In final, Penitenciarul Poarta Alba a apelat, in luna iulie, la ajutorul justitiei printr-o somatie de plata impotriva beneficiarului, care pana la aceasta ora, nu a venit in intampinarea actiunii de judecata. Urmeaza judecata.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

E-Distribuție Dobrogea întrerupe furnizarea energiei electrice în județul Constanța

22 Aug 2019 681

Maluri afectate de alunecări de teren Aproape jumătate de milion de lei pentru întreţinerea şi reparaţia Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari (document)

14 Aug 2019 577

CNAIR caută o societate care se va ocupa de întreținerea pe timp de iarnă a drumurilor naționale din administrarea DRDP Constanța (document)

10 Aug 2019 372

Oxipest & Alex SRL a bătut palma cu Primăria Cernavodă. Firma va întreține scările de acces din cartierele Trust și Columbia (document)

08 Aug 2019 1023

De la mobilier urban la locuri de joacă. O firmă din Slatina „l-a apucat pe Dumnezeu de picior“ la Constanţa! (document)

07 Aug 2019 1356

E-Distribuție Dobrogea întrerupe, în județul Constanța, furnizarea energiei electrice

06 Aug 2019 359

E-Distribuție Dobrogea întrerupe, în județul Constanța, furnizarea energiei electrice

29 Jul 2019 555

Consal Trade va executa lucrări de întreţinere şi reparaţie a liniilor CF Constanţa - Mangalia (documente)

27 Jul 2019 526

Ce firmă se va ocupa de verificarea ascensoarelor care aparţin CFR Constanţa (document)

25 Jul 2019 526

Cât costă întreținerea tehnică a autospecialelor din dotarea Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța SA (document)

23 Jul 2019 700

Siveco România SA se va ocupa de întreținerea sistemului informatic instalat pe calculatoarele din dotarea Electrocentrale Constanța SA (document)

20 Jul 2019 414

Primăria Municipiului Constanța continuă acțiunile de întreținere și igienizare a spațiilor verzi (galerie foto)

17 Jul 2019 355

Getnic Construct Serv SRL a câștigat două contracte de la Primăria Cernavodă (documente)

17 Jul 2019 560

După fântâni şi bazine ornamentale, River Transnav întreţine şi sistemul de irigat din municipiul Constanţa (documente)

16 Jul 2019 542

Ce firmă se va ocupa de întreţinerea iluminatului public în localitatea Corbu (document)

11 Jul 2019 661