Pentru prejudicii de 200.000 de leiSC RAJA SA acţionează în judecată compania Astaldi (Galerie foto)

Raja1.jpgVibraţiile produse de utilajele grele care execută lucrarea pentru autostradă pe tronsonul Medgida - Constanţa au avariat, pentru a patra oară, conducta de 1.000 mm a societăţii RAJA SA din zona podului rutier de la Ovidiu.

„Este a patra oară când această conductă este avariată. Utilajele societăţii Astaldi care lucrează la autostradă exercită o presiune mare asupra conductelor, care vibrează ca nişte strune. De această dată vorbim despre îmbinarea a două conducte a căror garnitură a cedat. Conducta din azbociment va fi înlocuită cu una din oţel", a declarat Felix Stroe, directorul general al societăţii RAJA SA Constanţa. Potrivit acestuia, locuitorii din Năvodari au primit apă prin conducta de rezervă de 600 mm. „Noi am anticipat că s-ar mai putea produce o astfel de avarie, de aceea am instalat o conductă de rezervă, de 600 mm, pentru a livra apă abonaţilor din Năvodari. Ieri nu au avut apă doar cei care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor din oraş, plus alte patru străzi din zona mai înaltă din Năvodari. Pentru ei am pus la dispoziţie mai multe cisterne cu apă potabilă", a mai spus directorul societăţii RAJA SA. Acesta a mai precizat că prejudiciul creat se ridică la circa 200.000 de lei. „Vom face o nouă plângere penală societăţii Astaldi pentru prejudiciul creat, atât material, cât şi de imagine", a conchis directorul SC RAJA SA. Între timp, la locul avariei au fost trimise mai multe echipe de intervenţie dotate cu toate utilajele necesare, care au lucrat aproape 24 de ore fără întrerupere pentru remedierea avariei. În noaptea de sâmbătă s-a reuşit finalizarea lucrării de reparaţie şi s-a reluat pomparea pe conducta cu diametrul de 1.000 mm.

Reamintim că, vineri noaptea, trepidaţiile provocate de utilajele grele care execută lucrarea pentru autostradă au deplasat conducta de 1.000 mm a societăţii RAJA. În urma acestei mişcării, a cedat una dintre legăturile conductei care asigură alimentarea cu apă pentru Năvodari, Lumina, Corbu şi Ovidiu. Pentru intervenţie, SC RAJA SA Constanţa a fost nevoită să întrerupă pomparea pe această conductă magistrală şi s-au făcut manevrele de trecere pe conducta nouă de 600 mm.

Povestea s-a repetat şi în luna mai

Raja2.jpgÎn luna mai, una dintre conductele RAJA a fost afectată grav din cauza viiturii produse în urma ploii torenţiale. Locuitorii din Lumina, Corbu şi Năvodari au rămas fără apă potabilă mai multe zile, iar disconfortul creat a fost foarte mare. La acea vreme, lucrările asocierii FCC Construccion SA/Astaldi s-au suprapus pe conducta RAJA. Antreprenorul general s-a văzut nevoit să devieze atât conductele RAJA, cât şi pe cele ale Congaz. Prima deviere la care s-a lucrat a fost cea din ograda RAJA, însă trebuie să subliniem faptul că lucrările nu au fost efectuate direct de către asocierea care a câştigat lucrarea din banii statului român, ci de către un subantreprenor, Verta Tel SRL. Reprezentanţii RAJA susţin că în urma devierii conducta nu a mai fost acoperită cu pământ, urmând, înainte de aceasta, să fie finalizată şi devierea conductei Congaz. În momentul în care ploaia torenţială a creat şiroaiele de apă, malurile şanţului din jurul conductei magistrale de apă s-au surpat, iar pământul şi apa au dislocat conducta RAJA. Atunci a avut loc prima avarie. Lucrătorii societăţii de apă au remediat problema, iar după două zile cele trei localităţi erau din nou alimentate în totalitate cu apă potabilă. Numai că, din cauza infiltraţiilor din zonă, pământul s-a lăsat şi conducta a fost din nou dislocată, iar cele trei localităţi au rămas din nou pe uscat. Reprezentanţii asocierii FCC Construccion SA/Astaldi au declarat, la acea vreme, că nu ştiu nimic şi au dat vina pe subcontractor - Verta Tel SRL. Societatea are sediul în Bucureşti, a fost înfiinţată în 2006 şi are obiect principal de activitate „lucrări de instalaţii electrice". Asociaţi sunt Adrian, Florin şi Damian Tamaş, aceştia fiind şi administratori. Printre cele patru puncte de lucru ale societăţii regăsim şi unul în Constanţa, pe strada Soveja nr. 67.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avarie RAJA în Constanţa. Ce zonă a municipiului este afectată?

19 Apr 2024 469

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

19 Apr 2024 341

RAJA ConstanțaSe oprește apa în localitățile Mihai Kogălniceanu, Culmea și Oituz!

18 Apr 2024 355

RAJA Constanța UPDATE. Avarie în această după-amiază. Iată consumatorii afectați

16 Apr 2024 804

RAJA Constanța Se oprește apa în Stațiunea Eforie Nord! Vezi când

16 Apr 2024 600

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Stațiunile Venus, Jupiter și Cap Aurora

16 Apr 2024 332

Atenție, se oprește apa în zonele KM 4 și Far din Constanța!

16 Apr 2024 466

RAJA SA, gazdă, în cadrul Programului Național Școala Altfel, pentru elevii de la Școala Gimnazială “Remus Opreanu” din Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 382

RAJA Constanța Consumatorii din Eforie Nord, fără apă la robinete. Iată în ce interval

15 Apr 2024 495

RAJA Constanța Se oprește apa în mai multe zone din municipiu! Vezi unde

15 Apr 2024 550

RAJA Constanța Mai mulți consumatori din Constanța rămân fără apă la robinete, miercuri

15 Apr 2024 1043

Lucrări la rețeaua de apă din Constanța! Se oprește furnizarea apei! Vezi dacă ești afectat

14 Apr 2024 3352

RAJA Constanța Locuitorii din Eforie Nord rămân fără apă la robinete! Iată intervalul

13 Apr 2024 485

RAJA Constanța Se oprește apa în Eforie Nord!

12 Apr 2024 720

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în zonele KM 4 și Far din Constanța!

12 Apr 2024 712