Președinte nou la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Pe cine a numit Orban


 
  • Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor și-a început activitatea în anul 1999, funcționând ca organ de specialitate cu personalitate juridică în subordinea Guvernului. 
 

În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 817 a fost publicată Hotărârea Guvernului României numărul 746, din 3 septembrie, prin care Laurențiu Baranga se numește în funcția de președinte la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

Totodată prin același act normativ se constată, începând cu aceeași dată, încetarea valabilității mandatului de președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a lui Daniel-Marius Staicu.


Hotărârea de Guvern este semnată de primul ministru Ludovic Orban și contrasemnată de ministrul finanțelor publice Vasile-Florin Cîțu.
 
Despre oficiu

Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor este Unitatea de Informatii Financiare a Romaniei (FIU) de tip administrativ, cu rol de lider in elaborarea, coordonarea si implementarea sistemului national de combatere a spalarii banilor si finantarii terorismului.

Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si-a inceput activitatea inca din anul 1999, functionand ca organ de specialitate cu personalitate juridica in subordinea Guvernului, care, in conformitate cu prevederile art. 26 alin (2) din Legea nr.656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, republicata, are ca obiect de activitate "[...] prevenirea si combaterea spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism, scop in care primeste, analizeaza, prelucreaza informatii si sesizeaza, in conditiile art.8 alin (1), Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", iar in situatia in care se constata existenta unor operatiuni suspecte de finantare a unor acte de terorism sesizeaza de indata si Serviciul Roman de Informatii.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost președinte al Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, trimis în judecată

18 Dec 2020 1250

A fost aprobat însemnul heraldic al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Cum sunt reprezentaţi banii negri

24 Jul 2018 1816

Lovitură pentru românii din străinătate. Sunt vizați banii câștigați departe de țară

15 Apr 2018 2196

Schimbări în componența Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor

27 Jul 2017 1525

Schimbări la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor

03 Apr 2017 3205

Blocuri cu probleme sau fără autorizaţie! Locuitorii din Tomis Plus au depus plângeri la DNA, ANAF, Oficiul pentru Spălarea Banilor, ITC şi Poliţia Locală (galerie foto)

08 Sep 2016 16720