Economic

Procedura de preluare a Vestmoldtransgaz finalizată de SNTGN Transgaz SA. Încep lucrările pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău

SNTGN Transgaz SA, în calitate de asociat unic al subsidiarei sale din Republica Moldova, Eurotransgaz SRL, salută finalizarea procesului de privatizare a Întreprinderii de Stat Vestmoldtransgaz, consfințit prin semnarea, la data de 28 martie 2018, de către Eurotransgaz și autoritățile de la Chișinău a contractului de vânzare-cumpărare a complexului patrimonial unic al Î.S Vestmoldtransgaz, transmite Transgaz.

“Finalizarea avut loc în acord cu calendarul tranzacției convenit prin contract și cu deciziile acționarilor noștri, exprimate în organele corporative ale societății, fiind rezultatul unui proces extrem de complex de  îndeplinire a condițiilor necesare pentru realizarea acesteia, care a implicat alocarea de eforturi substanțiale de către ambele părți. Ne exprimăm aprecierea pentru maniera profesionistă și eficientă în care  autoritățile din Republica Moldova au înțeles să inițieze, să conduca și să susțină acest proiect”, a declarat Directorul General al Transgaz, Ion Sterian.

Prin crearea premiselor necesare construirii gazoductului Ungheni – Chișinău, care va contribui la creșterea securității energetice a Republicii Moldova, diversificând sursele de aprovizionare cu gaz pentru piața  internă, odată cu interconectarea la infrastructura europeană de transport gaze naturale, privatizarea Vestmoldtransgaz reprezintă un moment istoric atât pentru piața de gaze naturale din Republica Moldova, cât și pentru relațiile dintre cele două state. 

De asemenea, prin realizarea și operarea acestui proiect, care va conduce la extinderea activității Transgaz în Republica Moldova, Transgaz își va reconfirma statutul de jucător regional. 

“În perioada imediat următoare, în calitate de asociat unic al Eurotransgaz, ne vom asigura de îndeplinirea pașilor prealabili începerii lucrărilor de construire a gazoductului, constând în finalizarea reorganizării  untității privatizate și de lansarea, în acord cu legislația Republicii Moldova, a procedurilor de achiziții a lucrărilor și serviciilor necesare pentru realizarea gazoductului”, a mai afirmat Directorul General al Transgaz, Ion Sterian.

SNTGN Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu
respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Transgaz obține o finanțare în valoare de 50 de milioane de euro pentru o nouă conductă

17 Dec 2018 471

Economica.net Transgaz a scos la licitaţie lucrările pentru infrastructura de export de gaze din Dobrogea

12 Dec 2018 347

Anunț important pentru acționarii Transgaz SA, cu privire la plata dividendelor

07 Dec 2018 314

Investiții masive ale Ministerului Economiei pentru Transgaz și Transelectrica. Vizată este și Dobrogea

29 Sep 2018 421

Consultări publice anunţate de Transgaz SA pentru preluarea gazului de la ţărmul Mării Negre. Unde vor avea loc

05 Sep 2018 790

Senatorul Nicolae Moga, despre proiectul dezvoltării alimentării cu gaze a judeţului Constanţa. Legea offshore nu va afecta proiectul BRUA! (galerie foto)

25 Aug 2018 1766

Cum arată conductele gazoductului BRUA de pe teritoriului României (galerie foto)

22 Aug 2018 526

Investiție de 360 de milioane de euro a Transgaz pentru realizarea conductei de preluare a gazelor din Marea Neagră

21 Aug 2018 1067