LIVE TEXT Protest în Tomis 3 în parcarea pe care va fi construită o biserică (galerie foto+video+document)

Mai multe persoane s-au adunat în această după amiază în zona Tomis 3 din Constanţa, în locul în care va fi relocată Biserica Izvorul Tămăduirii. Aproximativ 20 de pensionare susţin că este bine că va relocat lăcaşul de cult, în timp ce alte persoane sunt contra relocării. La eveniment participă şi deputatul Ion Stelian Cristian. 



La protest este aşteptat şi preotul paroh Aurelian Ştefan. Numele acestuia apare menţionat în dosarul Nazarcae în care a fost trimis în judecată Arhiepiscopul Tomisului. Potrivit DNA, ȘTEFAN AURELIAN, la data faptei mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, a fost trimis în judecată cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Pensionarii care participă la protest susţin că au fost chemaţi aici chiar de preotul paroh. Unii sunt pro alţii sunt contra relocării lăcaţului de cult. 
Cei care sunt contra argumentează prin faptul că va fi gălăgie din cauza înmormântărilor şi nunţilor care vor avea loc aici. 



La un moment dat pensionarii au devenit violenţi şi se ceartă între ei. S-au adunat la protest aproximativ 60 de persoane. Cei care sustin relocarea susţin că biserica de pe trotuar este prea mica, numai astazi au fost la slujbă in jur de 300 de persoane, iar in biserica nu au incaput nici macar jumatate.              

       

Precizam ca potrivit proiectului noua biserică de lemn, va avea dimensiuni reduse, cel putin asa a precizat primarul municipiului Constanţa, Decebal Fagadau. 


Unul dintre protestatarii care nu este de acord cu relocarea bisericii în această zonă susţine că s-a mutat din cartier de mai bine de 25 de ani dar cu toate acestea nu i se pare corect ca locurile de parcare să fie desfiinţate. Acesta a mai precizat că locatarii care vor avea vederea către intrarea în biserică vor avea neplăcuta surpriză să observe sicriele cu defuncţii în timpul slujbelor de înmormântare, ceea ce nu ar fi foarte plăcut. 

Prezent la această manifestare, deputatul USR Stelian Ion Cristian a declarat că majoritatea locatarilor din zona în care va fi relocată Biserica Izvorul Tămăduirii nu este de acord cu aceasta lucrare. Până în prezent 200 de persoane au semnat impotriva relocarii parohiei bisericii Izvorul Tămăduirii. 

Acesta a mai precizat că era mai bine dacă locul era amenajat pentru copiii din zonă, destinaţia iniţială fiind aceea de loc de joacă, sau dacă erau amenajate mai multe locuri de parcare. 









Sursa foto-video: ZIUA de Constanţa 

Citeşte şi: 

Protest împotriva relocării unei biserici în Tomis III. Se diminuează numărul locurilor de parcare în zonă (galerie foto)
 
Nemulțumiri. Încă o biserică se va construi în zona Tomis III (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

crestin ortodox

04 Apr, 2017 14:32

Cu prilejul Floriilor si a Sfintelor Pasti (daca timpul va permite) propun sa se oficieze slujbe pe loculul santierului (perimetru ingradit) a viitoarei biserici Izvorul Tamaduirii.

Flori

04 Apr, 2017 12:18

Fagadau a invatat un lucru foarte util de la Mazare. Anume ca alegerile se castiga din pensionari. Ala le cumpara voturile cu cosuletul. Asta taie si spanzura prin soferi. A venit si a pus stalpi pe toate trotuarele. Bun, nu mai parcam acolo. Si ce facem cu masinile ? Le luam in casa ? Acum vine si mai taie si 50 de locuri dintr-un foc, pentru INCA o biserica. Nu toti avem garaje duble la vila. Intai FACETI locuri de parcare, abia pe urma le stricati pe cele vechi.

Sabrina

03 Apr, 2017 00:21

biserica doar ingroapa nu salveaza biserica doar ingroapa nu salveaza biserica doar ingroapa nu salveaza Vrem spitale nu biserici !!!

Ateismul

02 Apr, 2017 18:52

Suntem un popor majoritar pupător de ciolane,tocmai de aceea profită toți " Exagerați Fericiții ". Incultura,impostura predomină.

Adrian R

02 Apr, 2017 15:20

Asa oras plin de babe psdiste nu am vazut. Biserica prolifereaza mai rau ca ciuma..din ce bani se reloca? De ce nu parcuri..de ce nu parcari moderne..de ce nu ghene de gunoi europene. De ce Biserici??? Sunt mult prea multe..de ce nu trotuare. Romanii vor incepe sa urasca biserica tocmai datorita practicilir abuzive ale reprezentantilor ei prin ceea ce fac in numele Lui. Spitalul salveaza cateodata..biserica doar ingroapa nu salveaza.

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat. Comercianții de legume-fructe din zona Pieței Tomis III cer demisia primarului Chițac și a mai multor funcționari din primărie

12 Feb 2022 3587

Un nou protest în Tomis 3 în locul în care va fi relocată Biserica Izvorul Tămăduirii din Constanţa (galerie foto + video)

11 Apr 2017 4620

UPDATE. Discuţii aprinse Un nou protest în Tomis 3, în zona în care va fi relocată Biserica Izvorul Tămăduirii (galerie foto + video)

05 Apr 2017 4811

Proteste la Constanţa Se cere demisia preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu

12 Nov 2015 2754