Radu Ghețea, înlocuit de la conducerea CEC Bank. Cine va ocupa funcția de conducere a băncii

Adunarea Generală a Acționarilor CEC Bank s-a reunit astăzi pentru schimbarea lui Radu Ghețea de la conducerea băncii de stat, au declarat pentru Profit.ro surse apropiate. Noul director al CEC va fi Dan Sandu, fost vicepreședinte al Volksbank, conform acelorași surse.
 
Radu Ghețea este președinte al CEC din 2007, după ce anterior a fost președinte al Consiliului de Administrație al Alpha Bank.

Contactat de Profit.ro, Radu Ghețea nu a dorit să comenteze. Oficialii Ministerului Finanțelor, care controlează banca, nu au putut fi contactați. Sursele citate au mai precizat că mandatul actualilor membri ai echipei de conducere a fost prelungit cu o lună, interval în care înlocuitorii acestora să obțină avizul pentru ocuparea posturilor. În ceea ce îl privește pe Ghețea, acesta ar urma să nu mai continue nici ca președinte al Consiliului de Administrație, nici ca simplu membru.
 
Din 2018 Dan Sandu a mai lucrat la Citigroup (octombrie 1995-octombrie 2006), Millenium Bank (octombrie 2006-noiembrie 2009) și Nextebank (ianuarie 2010 - martie 2014). În luna mai, Profit.ro a anunțat în exclusivitate, citându-l pe ministrul Finanțelor de atunci, că ministerul va declanșa în curând procedura de nominalizare a unei noi conduceri la CEC Bank. Actualului președinte al băncii de stat, Radu Ghețea, îi expiră avizul acordat de Banca Națională a României.
 
Sursa: Profit.ro

Sursa foto: CEC Bank

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 1043

Cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian, trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO)

18 Mar 2024 1932

Radu Gheţea nu mai e şeful bancherilor

15 May 2015 1530

Băncile amenință cu sistarea creditării

11 Sep 2014 1948