S-a semnat contractul de infrastructură privind legătura dintre A1 Piteşti-Bucureşti şi A2 Bucureşti-Constanţa. Ce valoare are

Trei contracte de infrastructură au fost semnate duminică, la Palatul Victoria, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă, unul dintre contracte fiind cel de proiectare şi execuţie a secţiunii 1 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti, potrivit Agerpres.

Contractul de proiectare şi execuţie pentru autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunea 1 Sibiu-Boiţa, a fost semnat de reprezentantul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, Narcis Neaga, şi de administratorul companiei Porr Construct SRL.

Cel de-al doilea contract - de proiectare şi execuţie pentru lotul 3 din autostrada de centură a municipiului Bucureşti secţiunea Sud - a fost semnat de Narcis Neaga, de directorul executiv Aktor SA şi de administratorul special Euro Construct, potrivit sursei citate.

Al treilea contract, cel privind furnizarea sistemului de siguranţă şi automatizare a traficului pentru Magistrala 5 secţiunea Râul Doamnei-Eroilor a fost semnat de directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu, şi de director general Alstom Transport SA.

În cadrul ceremoniei de semnare, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a menţionat că aceste contracte sunt foarte importante pentru români.

"Primul contract are în vedere o autostradă foarte importantă şi demult aşteptată de români - autostrada Piteşti-Sibiu, secţiunea 1 Boiţa-Sibiu. Încă din primul mandat de ministru am înţeles că străpungerea Carpaţilor este o prioritate pentru dezvoltarea economică a României. Secţiunea Sibiu-Boiţa nu înseamnă doar o simplă secţiune a unei autostrăzi, aşa că în anul 2017 Guvernul PSD-ALDE a deblocat şi a lansat procedura de achiziţie publică pentru primele loturi ale autostrăzii Sibiu-Piteşti. (...) Valoarea contractului este de 612 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a 129 de milioane de euro, durata de realizare a acestui contract este de 48 de luni, dintre care 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţie. Al doilea contract este cel al lotului 3 al autostrăzii de centură a municipiului Bucureşti, secţiunea Sud. Valoarea contractului este de 853 de milioane de lei, echivalent a 180 de milioane de euro, fără TVA. (...) Acest sector face parte din centura Bucureşti Sud, care va asigura conexiunea reţelei TEN-T, respectiv legătura dintre autostrada A1 Piteşti-Bucureşti şi autostrada A2 Bucureşti-Constanţa", a precizat Cuc.

Ministrul Transporturilor le-a transmis din nou constructorilor că nu va mai tolera nicio scuză şi nicio întârziere.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța a atribuit trei contracte importante. Este vizat pasajul rutier denivelat la intersectia Bulevardului Tomis cu Bulevardul Aurel Vlaicu! (DOCUMENTE)

24 Jan 2024 1155

Percheziții la Constanța! Sunt vizate contracte de consultanță în domeniul fondurilor europene

24 Nov 2023 1027

Primăria Constanța a atribuit contractul de elaborare a documentației tehnico economice pentru școala nr. 40 “Aurel Vlaicu" (DOCUMENT)

12 Oct 2023 949

Caz șocant în Bacău! Un tânăr este acuzat de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată

17 Aug 2023 791

Licitații publice CEC Solution SRL, alte două atribuiri directe de la Primăria Constanța (DOCUMENTE)

14 Aug 2023 952

Trei dintr-o lovitură! High Construct Project SRL a semnat noi contracte cu Primăria Constanța (DOCUMENTE)

05 Jan 2023 1905

Reabilitarea clădirii Colegiului Naţional Mihai Eminescu va fi executată de High Construct Project SRL din Constanța

18 Nov 2021 3482

Vergil Chițac, declarații despre contractele de peste 20 de milioane de euro pentru regenerarea mediului urban

13 Aug 2021 1791

IGPR Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune. Încheiau contracte pentru construirea unor case

07 Oct 2020 1556

High Construct Project, din Constanța, contract pentru Palatul Culturii, din Timișoara (document)

26 Sep 2020 3534

Firmă din Ploiești, abonată la contracte cu Primăria Constanța, realizează documentația pentru reabilitarea clădirii Teatrului de Stat (documente)

26 May 2020 4631

Holiday D'Sign Consult SRL va elabora documentaţia tehnico-economică privind reabilitarea, modernizarea şi dotarea a două unităţi şcolare din Constanţa (documente)

12 Feb 2020 2563

Studiile privind mobilitatea în Constanţa, câştigate pe bandă rulantă de Urban Scope

26 Feb 2019 3518

Posturi vacante la Primăria Municipiului Constanţa. Când are loc concursul

03 Jan 2019 3474

Primăria Oraşului Eforie scoate la concurs un post vacant

29 Oct 2018 2101