Şi românii din diaspora pot achita taxele și impozitele prin ghiseul.ro

Românii din străinătate pot plăti online, de la 1 decembrie, taxele și impozitele, inclusiv cu un card emis de o bancă din afara României, prin platforma ghiseul.ro.
 
"Vă prezint un mic pas pe care Guvernul României îl face în digitalizarea României și în relația cu românii de pretutindeni, o soluție de plată a taxelor și impozitelor și modul în care putem interacționa cu statul în mediul online, fără a fi nevoie a ne deplasa la ghișeu. Soluția se cheamă ghiseul.ro., la care, începând de astăzi (1 decembrie - n.r.), avem o facilitate nouă pentru românii din diasporă. Facilitatea înseamnă că putem să creăm un mediu online, deci nu ne mai deplasăm de acasă, ne putem crea user-ul și parola, cu care avem acces la facilitățile tehnice expuse de către platforma ghiseul.ro. Putem să facem acest lucru pe baza cardului bancar emis atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul din afara României, deci cu un card bancar emis de o bancă din afara României. Lucrurile astea vor facilita, să zicem, relaționarea românilor de pretutindeni cu administrația publică în zona de taxe și impozite", a declarat ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Delia Popescu.
 
Delia Popescu a amintit și de o altă soluție informatică prin care se facilitează relaționarea românilor de pretutindeni cu statul și anume o platformă prin care românii pot să solicite obținerea unor autorizații și avize tot online, acestea fiind emise în același mod, scrie Agerpres.
 
Popescu a făcut referire și la faptul că Ministerul de externe a finalizat un ghid pentru românii care doresc să se întoarcă în țară. Ministrul a subliniat că Guvernul realizează importanța majoră pe care o are diaspora pentru România.
 
"Digitalizarea, cred cu convingere că poate reprezenta o soluție de repatriere. De ce zic asta: pentru că vom putea munci din România pentru firme din afara României, nu vom mai fi nevoiți să ne părăsim țara pentru a avea job-uri mai bine plătite. Practic, birourile open space vor deveni birouri fără limite și fără granițe statale, aș putea să zic, ceea ce ar fi un lucru minunat', a mai spus ministrul Delia Popescu.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Tulcea Post vacant la Primăria comunei Murighiol. Nu se solicită vechime

20 Feb 2021 2931

#citeșteDobrogea Administraţia financiară din Constanţa la sfârşitul secolului al XIX-lea şi la începutul secolului al XX-lea

10 Feb 2021 1308

Primăria Constanța renunță la sediul de pe strada Sulmona. Cui aparține sediul, după diviziunea din cadrul Follow Me SRL?

06 Feb 2021 4355

Constănțeanul supărat Viceprimarul Cocargeanu nu mai vrea ca primăria Constanța să fie chiriaș de lux în spațiile unor privați

03 Feb 2021 4645

Guvernul va introduce o taxă pe ambalaj. Despre ce sumă este vorba

11 Jan 2021 525

SPIT Constanța a semnat cu o firmă din Cluj un contract de aproape un milion de lei. Ce va presta societatea

11 Jan 2021 2283

SPIT Constanța A crescut numărul persoanelor care fac plăți online

07 Jan 2021 702

SPIT Constanța. Reducere pentru achitarea integrală a taxei de folosire tramă stradală

06 Jan 2021 915

Constanța Taxa aferentă eliberării actului de identitate se poate achita online

04 Jan 2021 934

SPIT Constanța recomandă utilizarea serviciilor online

04 Jan 2021 958

Ce decizii au luat consilierii locali cu privire la taxele și impozitele constănțenilor pentru 2021

29 Dec 2020 1637

Președintele Comisiei de Buget din CLM explică majorarea de impozite pentru spațiile nefolosite și impozitarea constănțenilor care dețin mai multe autoturisme

25 Dec 2020 1914

Constănțeanul supărat. Consilierii locali PSD amenință că nu vor vota majorările de buget pentru 2021, propuse de primarul Chițac

22 Dec 2020 2181

SPIT Constanța Până când puteți beneficia de anularea majorărilor de întârziere

14 Dec 2020 741

PROGRAMEAZĂ-TE ONLINE ȘI AI PRIORITATE LA GHIȘEELE SERVICIULUI PUBLIC DE IMPOZITE ȘI TAXE

13 Dec 2020 691