Transgaz a primit autorizația de construire pentru conducta de transport gaze Țărmul Mării Negre-Podișor. Când va fi gata lucrarea. Iată traseul (document)

Transgaz a obținut Autorizația de Construire pentru executarea lucrărilor la proiectul "Conductă de transport gaze naturale Țărmul Mării Negre - Podișor" SNTGN Transgaz SA informează că, în calitate de Organism Intermediar pentru Energie, Ministerul Energiei a eliberat Autorizația de Construire nr. 5/17.05.2018 prin care autorizează executarea lucrărilor de construire pentru proiectul "Conductă de transport gaze naturale Țărmul Mării Negre - Podișor" inclusiv alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică, a anunțat ieri, printr-un comunicat de presă compania.

Autorizația de Construire a fost emisă în conformitate cu prevederile Legii nr.185/2016 privind unele măsuri necesare pentru implementarea proiectelor de importanță națională în domeniul gazelor naturale:

- ale Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată; ale Ordinului nr.839/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.50/1991;

- ale Regulamentului Delegat (UE) 2018/540 al Comisiei din 23.11.2017 de modificare a Regulamentului (UE) nr.347/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește lista proiectelor de interes comun a Uniunii (număr de referință în Lista Proiectelor de Interes Comun a Uniunii: 6.24.4).
Proiectul "Conducta de transport gaze naturale Țărmul Mării Negre – Podișor" presupune realizarea următoarelor lucrări de investiții:

- conductă de transport gaze naturale cu o lungime totală de aprox.308,16 km, compusă din două tronsoane: tronsonul I Marea Neagră – Amzacea (32,7 km; Dn 1200) și tronsonul II Amzacea – Podișor (275,4 km, Dn 1000); stație de primire-lansare godevil zona Amzacea;

- interconectare cu conducta de tranzit T1;

- interconectare NT Vlașin; interconectare cu SCG Podișor; organizări de șantier și depozite de material tubular.

Prin realizarea acestui obiectiv de investiții se va asigura legătura dintre resursele de gaze naturale disponibile la țărmul Mării Negre și coridorul BRUA, precum și interconectarea cu conducta de transport internațional de gaze naturale T1.

Valoarea lucrărilor este estimată la 1,22 miliarde lei (fără TVA).



Perioada de valabilitate a Autorizației de Construire este de 36 luni de la data emiterii, cu condiția începerii execuției lucrărilor în termen de 12 luni de la data emiterii.


SNTGN Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.


În secțiunea Documente a acestui material puteți accesa comunicatul de presă al SNTGN Transgaz.

Sursa foto: transzag.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la gazoductul Tuzla-Podişor

16 Jun 2023 1294

Ministrul Energiei „România are în plan să operaționalizeze un cablu de transport de energie electrică verde pe traseul Tuzla - Podișor“

17 Dec 2022 1066

Este oficial! Lista proprietarilor de terenuri pe traseul conductei Ţărmul Mării Negre - Podişor, publicată în Monitorul Oficial al României

08 Feb 2019 3984

Exproprieri în judeţul Constanţa, pentru proiectul „Conducta Ţărmul Mării Negre - Podişor“. Cine este pe listă (II)

19 Jan 2019 5580

Investiție de 360 de milioane de euro a Transgaz pentru realizarea conductei de preluare a gazelor din Marea Neagră

21 Aug 2018 2507

Dezbateri publice pentru conducta de transport gaze naturale Transgaz SA Mediaş. Două dintre ele, în judeţul Constanţa

11 Dec 2017 4131

Profit.ro Noutăţi privind conducta de gaze care pleacă din Tuzla şi traversează judeţele Constanţa, Călăraşi şi Giurgiu

16 May 2017 4555

Conducta Dobrogea-Podişor, cel mai important proiect de infrstructură în domeniul gazelor natural din România

06 Dec 2014 2320