Uzina Termoelectrică Midia (UTM) construiește o centrală fotovoltaică de trei megawați

  • Uzina Termoelectrică Midia (UTM), producătorul de energie electrică, termică și abur industrial deținut de Ministerul Energiei, cu 56,57% din acțiuni, în asociere cu KMG International din grupul kazah de stat KazMunayGas, cel mai mare acționar al operatorului rafinăriei Petromidia, Rompetrol Rafinare (43,42%), se pregătesc să demareze un proiect de construire a unui parc fotovoltaic cu putere instalată de 3 MW pe un teren al centralei electrice Midia.

 
În urma realizarii Studiului de fezabilitate si aprobării oportunității și necesității investitiei, Entitatea contractantă lansează prezenta procedură pentru Realizarea unei centrale fotoelectrice de 3MWp in locatia existenta a Uzinei Termoelectrice Midia S.A. (Furnizare de echipamente de producere energie electrica fotovoltaica, inclusiv montaj mecanic si racordare electrica, cu punere în funcțiune).

 
Obiectivul principal este de realizare a furnizării, montajului și punerii în funcțiune de echipamente specifice (panouri fotovoltaice, invertoare, transformatoare, structuri, etc.) in vederea realizarii obiectivului de investiții propus, respectiv „Realizarea unei centrale fotoelectrice de 3MWp in locatia existenta a Uzinei Termoelectrice Midia S.A.”.
 
Etapele principale de proiect in intelesul prezentului Caiet de Sarcini sunt următoarele:

DESIGN INDUSTRIAL - se va asigura atât proiectarea de bază ("basic") cat si cea finala necesara pentru integrarea echipamentelor ofertate,

FURNIZAREA DE ECHIPAMENTE - se va asigura livrarea echipamentelor principale cat si a auxiliarelor necesare bunei functionari,

LUCRĂRI DE MONTAJ: realizarea lucrarilor de montaj specifice pentru integrarea echipamentelor noi,

PUNERE IN FUNCTIUNE: fiecare echipament va fi pus in functiune si testat de catre executant,

URMARIRE SI MONITORIZARE: Achizitorul va urmări instalația pusa in functiune de catre Furnizor pe perioada ofertata de garantie, iar Furnizorul va remedia orice neconformitate fata de oferta sa tehnica aparuta in timpul acestei perioade relevante,

GARANȚIE: Furnizorul va asigura toate serviciile de garantie pe perioada ofertata,

GESTIUNE POST-IMPLEMENTARE: Furnizorul va oferta servicii post garantie si va asigura aceste servicii in perioada propusa inclusiv raport de monitorizare anual efectuat de auditor autorizat


Realizarea Centralei Fotoelectrice de 3MWp în locația existentă a Uzinei Termoelectrice Midia S.A. constă în furnizare de echipamente de producere energie electrica fotovoltaică, inclusiv montaj mecanic și racordare electrică.


Pentru echiparea parcului fotovoltaic CEF Midia au fost prevăzute un maxim 9086 panouri fotovoltaice tehnologie siliciu mono/poli cristalin, cu o putere 300-330Wp/buc cu eficiență ridicată(minimum 19%) montate în sistem fix care vor fi legate la 28 de invertoare de putere.


Panourile fotovoltaice se vor amplasa pe teren conform propunerii de amplasare – CEF 3 MW Midia, respectiv vor fi poziționate panourile pe structură metalică din aluminiu/oțel zincat astfel încât sa fie evitate eventualele umbriri datorate rândurilor vecine de panouri fotovoltaice sau de gardurile din vecinătatea acestora permițând astfel o funcționare normala in orele de însorire relevante.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii Rompetrol Energy SA s-au întrunit în Adunare Generală Extraordinară! Iată ce s-a decis

19 Jun 2023 1236

Uzina Termoelectrică Midia SA a trecut la producția de energie electrică! Modificări și în componența CA-ului

23 May 2022 2358

Uzina Termoelectrică Midia Năvodari va realiza o centrală fotoelectrică. Detalii din contract (document)

24 Aug 2021 4808

Ședință de Guvern, programată miercuri. Un proiect despre Societatea Uzina Termoelectrică Midia SA

20 Jul 2021 1517

VIDEO Năvodari Imagini spectaculoase cu demolarea coșului de fum de la Uzina Termoelectrică Midia

18 Jun 2021 4100

Rompetrol Demolarea coșului de fum de la Uzina Termoelectrică Midia, amânată pentru ora 20.00

18 Jun 2021 1942

Rompetrol Energy Coșul de fum de la Uzina Termoelectrică Midia, demolat prin implozie controlată

17 Jun 2021 3878

Uzina Termoelectrica Midia Năvodari va achita peste două milioane de lei pentru certificatele de emisii de gaze cu efect de seră (document)

23 Apr 2020 4000

Ședință de Guvern. Când va avea loc și ce este pe ordinea de zi. Un proiect are legătură cu Uzina Termoelectrică Midia

14 Apr 2020 1853

Uzina Termoelectrică Midia, contract semnat cu firma Kubik Prod Com SRL (document)

04 Mar 2020 3259

Uzina Termoelectrică Midia Năvodari a semnat cu TDR Energy. Ce va livra firma din București (document)

28 Nov 2019 3104

Uzina Termoelectrică Midia Năvodari cumpără răşini schimbătoare de ioni pentru linia de demineralizare 3 (document)

26 Jul 2019 2039

Un nou contract a fost semnat între Uzina Termoelectrică Midia Năvodari şi Kubik Prod Com. Despre ce este vorba (document)

27 Feb 2019 2227

Uzina Termoelectrică Midia SA a anunțat numele administratorilor provizorii. Vor avea un mandat de patru luni

02 Aug 2018 2235

Firme Constanţa, rezultate financiare Uzina Termoelectrică Midia SA, cifră de afaceri şi profit în scădere comparativ cu anul de referinţă anterior (document)

23 Jan 2018 1796