#citeşteVă mulţumesc, camarazi!


Adrian DINU, redactor Sport ZIUA de Constanţa, 2000 - 2004

Când am părăsit România, în iulie 2004, cu regret lăsam în urmă nu numai familia, rudele şi prietenii, ci şi ZIUA de Constanţa, un loc foarte important din viaţa mea. În trei ani şi jumătate, cât am lucrat aici, nu m-am format doar ca ziarist, ci şi ca om.

Am cunoscut oameni deosebiţi, pe care cred că e prea puţin dacă-i numesc colegi şi nici măcar prieteni nu-i pe măsură. Mai degrabă le-aş spune camarazi, pentru că mi-au fost adevăraţi tovarăşi de „arme“. De la fiecare am avut câte ceva de învăţat. Mult sau puţin, bun sau rău, totul mi-a fost util în viaţă. Iar pentru asta vreau să le mulţumesc tuturor. Aşadar...

Mulţumesc Claudia Tanislav, Mircea Maer şi Dragoş Băicoianu, pentru că m-aţi acceptat în echipa cu care abia porniserăţi la drum. Când am intrat pentru prima dată în sediul din Luntrei numărul 10, nu mă vedeam în acest rol de ziarist. Eram un simplu absolvent de Electronică şi nu scrisesem niciodată vreun articol. Ţie, Claudia, vreau să-ţi mai mulţumesc şi pentru că, înaintea plecării mele, mi-ai făcut o ofertă pe care cu greu am refuzat-o. Nu mult a lipsit ca după prima săptămână să mă întorc acasă, la ZIUA de Constanţa.

De asemenea, vă mulţumesc vouă, Mariana Crăciun şi Adrian Boioglu, pentru tot sprijinul pe care mi l-aţi acordat în debutul carierei mele. Cu tine, Simona Dragne, am colaborat foarte bine când, la începuturi, împărţeam pagina 2. Mulţumesc, Ciprian Bodu, ţie şi băieţilor tăi de la tehnoredactare pentru amabilitatea de a-mi înghesui încă un material. Vă mulţumesc, „Tanti Cati“, pentru atenţia cu care mi-aţi corectat greşelile. Puţine n-au fost, mai ales la început. Ţie, Bebe Pitei, îţi mulţumesc în special pentru show-urile din redacţie. Şi iartă-mă pentru sâmbetele în care te-am cărat pe stadioane. Valabil şi pentru tine, Gelu Strâmboaia.

Şi vouă vă mulţumesc, Antonia Ispas, Oana Calusa, Mirela Niculescu, Magdalena Stroie, Kristina Deppner, Oana Manoilă, Carmen Niculescu, Lavinia Siclitaru, Carmen Mocanu, Mirabela Pamfil, Cerasela Arsinte etc. Voi aţi fost spiritul redacţiei. I-aţi dat viaţă, i-aţi dat culoare, i-aţi dat sens. Iar tu, Violeta Dinulescu, ai găsit rezolvare în toate problemele pe care fiecare le-am întâmpinat, aşa ca şi tie îţi mulţumesc.

Lui Emilian Andrei, Doru Iordache, Doru Copoţ, Mihai Răzvan Rotaru le port un deosebit respect. Pot spune că i-am idolatrizat. Ei erau „pitbullii“ redacţiei. Formau echipa de Eveniment - Investigaţii. N-aveau mamă, n-aveau tată. Nu le era frică să scoată la iveală cazuri care, pe la alte ziare, erau încuiate într-un sertar ascuns.

Şi ca o menţiune specială, aş vrea să-i mulţumesc lui Laszlo Kallai, fost redactor-şef într-o perioadă în care s-a făcut tranziţia de la patru pagini la opt pagini. „Ungurele“ era o mână forte, ba chiar un mic dictator. Tremuram cu toţii numai când îl vedeam intrând în redacţie. Şi râdeam cu gura până la urechi când îl vedeam fericit. Era dovada fermă că treaba noastră ieşise bine. Cu el redactor-şef, acest ziar a avut un „boom“ calitativ, s-a făcut cunoscut şi a început să fie respectat. A devenit unul dintre cele mai importante de pe piaţa locală.

Am convingerea că şi în ziua de azi, cu un şef precum Emilian Andrei, lucrurile merg la fel. Iar pentru asta, vă mulţumesc şi vouă, celor ce faceţi parte din actuala echipă.

La mulţi ani, ZIUA de Constanţa! 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În centrul Constanței Nu avem iluminat public noaptea, dar avem ziua (FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 298

Amanet Auto, acum și în Constanța - finanțări rapide și sigure

19 Apr 2024 245

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 367

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 287

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 498

Ziua Forțelor Terestre la VIVO! Mall Constanța! Militarii vor organiza o expoziţie de tehnică de luptă

18 Apr 2024 457

Ziua Porților Deschise la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale din Constanța

18 Apr 2024 399

Tratament pentru cancerul de sân, la cele mai înalte standarde, disponibil la Constanța

18 Apr 2024 535

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 10. 18 aprilie 2024. Suntem în creștere de presiune atmosferică

18 Apr 2024 345

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 504

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 493

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 514

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 524

​DNA Constanța se mută în casă nouă!

17 Apr 2024 779

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

16 Apr 2024 582