Acum ori niciodată...

  • România va cere astăzi un vot în privința aderării la Schengen
  • Negocierile pentru ca Austria să voteze pentru s-au făcut până în ultima clipă, în ciuda presiunilor făcute de austrieci ca aderarea României și Bulgariei să nu se afle pe ordinea de zi a Consiliului JAI de la Bruxelles care reunește miniștrii de interne ai statelor membre
  • Nu despre turiști este intrarea în Schengen, ci mai ales despre economie și tocmai din acest motiv, nu au niciun drept să ne trateze cu superioritate, din moment ce, noi românii contribuim la bunăstarea Austriei prin afacerile pe care le au la noi, de la asigurări, bănci, petrol, gaze, lemn, etc
  • Poate o poziție mai agresivă din partea oficialilor români nu ar strica. Pâna la urmă nu avem nimic de pierdut
     
 
 
România îndeplinește toate criteriile tehnice necesare pentru a deveni membră în spațiul de liberă circulație iar ultimul raport emis de Colegiul Comisarilor din Comisia Europeană confirmă eforturile din ultima perioadă și ne consolidează statutul de candidat serios la integrarea în Spațiul Schengen.
 
România va cere astăzi un vot în privința aderării la Schengen.
 
Negocierile pentru ca Austria să voteze pentru s-au făcut până în ultima clipă, în ciuda presiunilor făcute de austrieci ca aderarea României și Bulgariei să nu se afle pe ordinea de zi a Consiliului JAI de la Bruxelles care reunește miniștrii de interne ai statelor membre.

În timp ce au tot susținut că protecţia frontierelor nu funcţionează, iar Bulgaria şi România trebuie să fie tratate la pachet (n.r. politicienii de la Bucureşti au venit cu rapoarte oficiale care arată că doar 2,7% dintre migranţii care au ajuns în vestul Europei au tranzitat ţara noastră), oficialii austrieci uită că doar turiștii români lasă milioane de euro iarna la ski în țara lor, iar aceeași români au depozite importante la bănci austriece prezente în România și decartează sume importante la benzinăriile pe care le-au „cumpărat” tot în țărișoara asta.

Sigur, nu despre turiști este intrarea în Schengen, ci mai ales despre economie și tocmai din acest motiv, nu au niciun drept să ne trateze cu superioritate, din moment ce, noi românii contribuim la bunăstarea Austriei prin afacerile pe care le au la noi, de la asigurări, bănci, petrol, gaze, lemn, etc.

Oare chiar Austria nu ne dorește în spațiul Senghen? Se opune pentru ca are indicatii din altă parte. E rea voință? Astăzi vom afla deznodământul!

Iar dacă acest joc josnic, de ultim moment are legătură cu redevențele pentru gazul extras din Marea Neagră pe care austriecii le cer micșorate dar și cu renunțarea de către România la dreptul de preempțiune asupra gazelor, astfel încât OMV să le poată vinde unde vor ei, poate o poziție mai agresivă din partea oficialilor români nu ar strica. Pâna la urmă nu avem nimic de pierdut. Acum ori niciodată..!

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Ce ar însemna aderarea României la spațiul Schengen?
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 306

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 676

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 380

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 716

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 546

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 793

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 425

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 675

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 875

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 607

Editorial Momentul cel mai frumos

13 Mar 2024 574

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 623

Editorial Femeia, eterna poveste

08 Mar 2024 644

LIVE TEXT Constantin Cheramidoglu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 602

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 700