Banias, capu' la cutie!

Teodora_DUMI.jpgDupă câteva zile de stres la foc automat, mamele au aflat că trebuie să înţarce bebeluşii la fix un an, deoarece atât consideră guvernanţii că este voie să sugă cei mici. În restul vieţii rămase, îi va suge statul pe copii, de bani, desigur.

Mai are rost să ne încălzim nervii de pomană amintind care sunt implicaţiile unei astfel de decizii pentru psihicul copilului şi al mamei? Că bietul pui de om nu realizează până la un an prea bine ce e cu el, care e mama şi ce rol are ea? Că este cert faptul că bebeluşii sunt alăptaţi şi la vârsta de peste un an? Ce ar mai conta evoluţia psihică a celor mici, care vor fi, în cel mai fericit caz, crescuţi de o bonă normală, pentru că de bunici nu poate fi vorba, majoritatea acestora urmând a se pensiona când cel mic are deja 18 ani, tot datorită implicării guvernanţilor. Creşă? Da, o minune! Acolo unde mai există locuri libere, sunt nişte îngrijitoare extraordinar de grijulii, adică au grijă să-i bată cu prosopul umed, ca să nu lase semne. Dar mamele vor avea o fabuloasă primă de reluare a mult iubitului serviciu, de 500 de lei, o reală recompensare pentru sentimentului de abandon sădit de ambele părţi. Iar doamnele din PDL, printre care şi o deputată constănţeană - la început, când decizia de tăiere a unui an din concediul de maternitate nu era luată - se zbăteau ca lebedele negre în ligheanul cu apă de ploaie. După aceea, le-a trecut şi au realizat cu o străşnicie revelatoare că orice femeie şi-ar dori să lase copilul singur acasă şi să se întoarcă la carieră. Alo! Cu cine lasă mamele pruncii? Ăştia mici nici nu apucă să înveţe poziţia bipedă, care şi pentru unele specimene politice este, la figurat, încă necunoscută, dar poate generaţiile de copii apărute în regimul democrat-liberal se nasc direct cu strategia de partid în sânge şi cu modurile de supravieţuire călcând peste cadavrele semenilor, în ADN. Mai are rost să le transmitem parlamentarilor PDL de Constanţa că ar fi cazul ca la orice alegeri ce vor avea loc de acum înainte să facă bine să fugă din ţară şi să nu cumva să îndrăznească să mai candideze pentru ceva? Păcat că mămicile din Constanţa au bun simţ, că tare ar fi fost frumos să-i redecoreze cabinetul lui Banias cu pamperşi plini de micţiuni, aşa, de Sărbători Fericite!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Gicu

10 Dec, 2010 06:57

Am citit doar primul paragraf si m-am lamurit...daca tu crezi ca guvernul decide cit suge nou nascutul...ok. Problema e ca atit poate guvernul sa te ajute..in rest e 100% reponsabilitatea ta sa-l cresti.Poti sa stai acasa cit vrei tu...din punctul meu de vedere e mai bine sa incepi chiar de maine.

Articole asemanatoare

Măsuri pentru sprijinirea categoriilor de cupluri mamă-nou-născut defavorizate! Ce prevede Ordonanța de Guvern adoptată astăzi

09 Apr 2024 409

Ramona Chiriac și-a cerut suspendarea de la șefia Reprezentanței Comisiei Europene în România

13 Mar 2024 547

Statiunea Costinesti, locul ideal al tinerilor?

27 Nov 2023 932

Sondaj de opinie Unde veți petrece minivacanța de Sfântul Andrei și 1 decembrie? Iată răspunsurile

26 Nov 2023 899

Iniţiativă USR Femeile cu profesii liberale nu trebuie să mai aleagă între afacere şi concediul de maternitate

19 Nov 2023 832

Concediu de risc maternal pentru mamele antreprenoare sau cu meserii liberale. Proiectul USR, adoptat de Parlament

24 Oct 2023 823

Știri Constanța Mărturia cutremurătoare a bărbatului care a găsit cadavrul nou-născutului abandonat la Eforie- "Dacă faceți copii, să îi creșteți" (VIDEO)

17 Sep 2023 20271

Jandarmeria Română Tânăr dat în urmărire generală, depistat de un jandarm aflat în timpul liber

07 Sep 2023 1031

Știri din Constanța. Primarul Chițac a plecat în concediu. Viceprimarul i-a preluat atribuțiile (DOCUMENT)

01 Aug 2023 1415

Românii din diaspora se întorc acasă în concediu! Ce măsuri iau autoritățile de la graniță

28 Jul 2023 751

Taifunul Talim trece prin Vietnam! Ce măsuri de urgență au luat oamenii statului

18 Jul 2023 814

Este posibil sa mergi în concediu în mai mult de 2 familii?

11 Jul 2023 832

Un polițist a returnat unei persoane banii pierduți. „Nu îmi permit să stric bucuria unui copil”

02 Jul 2023 1377

Plecați în vacanță? Recomandări din partea pompierilor ISU Dobrogea pentru un concendiu fără probleme

29 Jun 2023 792

Angajații vor putea să își ia concediul pentru îngrijirea copilului bolnav până la împlinirea vârstei de 12 ani

23 May 2023 1130