Banias... frunză-n vânt pe la alegeri

Teodora_DUMI.jpgVoi continua şirul romanului poliţisto-siropos al candidaţilor pentru alegerile locale din 2012. Astăzi, a venit rândul PDL. Cine va candida? Din nou, eu ştiu, dar să vedem dacă îşi mai dă cineva seama cine va face parte din echipa de candidaţi la primărie, respectiv Consiliu Judeţean.

Ştim deja cam cine va candida din partea PSD pentru funcţiile de edil şi de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, ştim şi care este rezerva lui Radu Mazăre. De asemenea, cert este şi faptul că PNL îi va susţine pe candidaţii PSD (din punctul meu de vedere, în sfârşit şi-au dat seama că nicio jivină de la zoo nu le va da vreo copită în popou ca să facă un pas spre înainte şi mai bine îşi conservă banii şi energia pentru alegerile parlamentare), aşa că a mai rămas bietul PDL. Cu un ţăruş înfipt în cord, politicienii democrat-liberali ai Constanţei vor avea nevoie de doi candidaţi. Este clar că Mircea Banias nu mai are şanse nici pentru o funcţie în Parlament, nici una pe vas, poate nici ca preşedinte de scară (de incendiu). Sincer, cred că l-a săpat bine cineva. Adică groapa şi-a săpat-o singur cu lopăţica mică de infanterie, însă brânciul în ea i-a fost dat de altcineva. Niciun alt parlamentarist nu va candida pentru funcţii în Constanţa, ci aceştia vor fi dintre cei care au deja funcţii pe plan local. Au imaginea curată, departe de meciul de box Banias - Stavrositu (mai-mai că putem spune că nu ar semăna cu un democrat-liberal, ci mai degrabă cu un...?!) şi sunt deja de mult timp în campanie. Ce-i drept, au nişte oameni în spate foarte inteligenţi, specialişti în manipularea maselor şi cărora chiar le reuşeşte treaba asta. Cine sunt cei doi elevi ascultători? Nu-i greu de ghicit, dacă aruncăm o privire în media constănţeană. Iar unul dintre aceştia, cel care se va lupta cu Nicuşor Constantinescu pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, are şanse de izbândă. Este detaşat de politica naţională a partidului (chiar nu are de dat socoteală la Bucureşti), face atât cât poate pentru populaţia locală (numai în domeniile în care sigur are succes, ca să fie vizibil) şi este de foarte mult timp în campanie electorală. Aşadar, Constantinescu are cu cine să se bată, pe bune, de data aceasta. În ceea ce-l priveşte pe candidatul la primărie, acesta este la fel de determinat, ascultător, implicat, face mişcări tacticoase, dar nu are putere să-l înfrunte pe Radu Mazăre. Din păcate, acesta este adevărul... Constanţa îi va reveni doar lui Radu Mazăre sau aceluia pe care acesta îl va susţine. Şi de data aceasta aştept răspuns la ghicitoarea dublă, dar din start îl eliminăm pe Banias, OK?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

tomass

08 Feb, 2011 08:00

Mirciulica fara Bogatu nu ai aer.

Bushido

06 Feb, 2011 18:18

...de acord ,in linii mari cu ceea ce spui...numai ca se cuvine o precizare,avand in vedere nuantele cert pedeliste ce le emiteti dra...tapusul nu e infipt in inima PDL pentru simplu motiv ca aceasta nu exista...dar cu siguranta au o groaza de piese organice...infipte in alte parti sensibile.

Constantean.

05 Feb, 2011 09:22

RASPUNS :Niciunul dintre actualii parlamentari PDL-isti !Niciunul dintre ,oricare ar fi ei ,membrii PDL !Poate niste independenti,care ar beneficia de sprijinul logistic al PDL,caz in care,daca constantenii nu vor fi atenti,s-ar produce cel mai mare rau pt. Constanta.Oricum,PDL-ul s-a uzat si s-a decredibilizat in asa masura, incat sperantele lor vis-a-vis de alegerile locale sunt mai degraba o afisare semiascunsa a viitoarelor migratii politice pe care si le pregatesc.Ma mir ca,pana acum,niciunul nu a migrat...cel putin "pe fata", ca "la vedere",cine are ochi sa vada,cine are minte sa inteleaga...In orice caz,sunt ridicoli in insistenta lor de a "salva" Romania si Constanta...

Ion

05 Feb, 2011 02:44

Claudiu Palas si Gigi Chiru?

Articole asemanatoare

Administrația Porturilor Maritime, contract cu Inaco Legal SRL, din Galați (DOCUMENT)

23 Jan 2024 822

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Sorin Emil Banias, director sucursale la CN APM Constanța (DOCUMENTE)

04 Jan 2024 2506

Grup Servicii Petroliere Shipyard contestă decizia prin care a fost obligată să achite 100.000 de euro Administrației Porturilior Maritime!

02 Jan 2024 1462

Averea și interesele lui Costel Bucur, director Operațiuni Portuare în Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (DOCUMENT)

29 Dec 2023 1646

Averea și interesele lui Adrian Daniel Gavruță, președintele Consiliului de Administrație al Administrației Porturilor Maritime SA! (DOCUMENTE)

21 Dec 2023 1560

#Dobrogea145 Mircea Marius Banias, deputat PNL Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 1151

Deputatul PNL Mircea Marius Banias, avere și interese (DOCUMENTE)

03 Sep 2023 1496

Gala Femeilor Liberale, un eveniment dedicat femeilor din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2023 1839

LIVE VIDEO+TEXT. PNL Constanța Conferință de presă. Sănătatea este adusă în centrul atenției (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2023 1633

Deputatul Mircea Banias și Laurenţiu Mironescu, cooptați în Euro River Transport SRL

14 Feb 2023 2219

Decizie definitivă la Tribunal, în procesul Prefecturii Constanța cu Emil Banias

22 Dec 2022 1593

Modificări în firma Euro Shipping Services SRL administrată de Emil Banias, director sucursale în cadrul CNAPMC (DOCUMENTE)

14 Dec 2022 2483

Unul dintre noii directori ai Portului Constanța continuă procesul pentru recuperarea indemnizației de consilier județean

05 Oct 2022 1613

Declarații de avere! Mircea Marius Banias, fost senator, în prezent deputat – averea și interesele! Din 2013 până în prezent (DOCUMENTE)

11 Aug 2022 2874

Ce activitate au avut și cât de bogați au devenit parlamentarii constănțeni după primul an de mandat (VI) (DOCUMENTE)

13 Dec 2021 4007