„Burta jos"... prin colegiu

mihaela_editorial.jpgDeunăzi asistam la o propunere făcută de fostul comentator sportiv, actual senator PNL, Cristian Ţopescu, colegilor săi parlamentari. Sub deviza „Burta jos!", acesta îşi invita semenii din Parlament să participe la un cros.

Acţiunea ce urmează să aibă loc duminică, în Capitală, are ca grup ţintă persoanele „cu gabarit depăşit şi care vor să slăbească". Ce-i drept, senatorul Cristian Ţopescu s-a gândit foarte bine să-i coopteze pe parlamentarii supraponderali, astfel având asigurat un număr considerabil de participanţi. „Se vor alerga aproximativ doi kilometri, în jurul Parlamentului, dacă între timp nu intervine Salvarea. Dacă e cald, va fi mai greu, dacă plouă, va fi mai uşor. Oricum, a alerga înseamnă a fi cât mai sănătos. Am convingerea că în felul acesta vom pleda pentru un stil de viaţă cât mai sănătos", a argumentat fostul comentator sportiv. Organizatorul a pregătit în amănunt acţiunea, el stabilind inclusiv aranjarea participanţilor.
În primul rând, la linia de start vor fi copii, rândul doi a fost „rezervat" personalităţilor din viaţa publică, iar în rândul trei parlamentarii... „încântaţi să-şi arate abdomenele televiziunilor care vor transmite evenimentul".
Bună iniţiativa lui Cristian Ţopescu, mai ales în ceea ce priveşte participarea parlamentarilor sătuli de stat ore întregi în comodele scaune ale Casei Poporului, asta în cazul în care vin la şedinţe.
O privire de ansamblu aruncată prin sălile în care se întrunesc comisiile de specialitate sau în cele unde au loc şedinţele în plen îţi va oferi „imaginea prosperităţii". Se vede de la o poştă că toţi trăiesc bine şi sunt bine hrăniţi. Şi asta în timp ce, zilnic, numărul românilor rămaşi fără un loc de muncă, fără un venit, măcar simbolic, creşte alarmant. Dar cei trimişi să le „decidă" viitorul n-au habar cum stau lucrurile în teritoriu. De aceea cred că ar fi mult mai indicat ca  deputaţii şi senatorii „cu gabarit depăşit şi care vor să slăbească" să „alerge" mai mult şi mai cu folos prin colegiile ai căror locuitori îi reprezintă în Parlamentul României.
Dacă înaintea alegerilor îi vedeai „sacrificându-se", umblând pe uliţele satelor ca să-i vadă oamenii şi să-i voteze, acum sunt într-o nelimitată perioadă de „recuperare". Şi pentru a nu se obosi prea mult, chiar dacă ajung prin colegiu, deputaţii şi senatorii noştri nu se mai sinchisesc... Se duc în birourile parlamentare, stau preţ de 2-3 ore şi gata. Oare n-ar fi mai indicat să dea „burta jos" luând la pas colegiile şi discutând cu oamenii despre ceea ce-i frământă şi-i nelinişteşte?... Părerea mea.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 562

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 778

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 828

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 566

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 734

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 633

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 813

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1473

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 686

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 508

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 733

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1278

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 447

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1061

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1088