Casieria Biroul de Investigaţii Criminale. Casierul şef, nimeni altul decât comisarul-şef Niţoi

Ionut-Zagoneanu_nou.jpgPotrivit unora, dosarul în care cunoscutul afacerist mangaliot Nuredin Beinur a fost pus în spatele gratiilor, alături de alte persoane, a adus un plus de imagine justiţiei din România. Alţii au avut de câştigat de urma acestui caz. Spre exemplu, comisarul-şef Vasile Viorel, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a fost numit comandant al Poliţiei Bucureşti, ca urmare a cazului instrumentat în cursul anului trecut, în urma căruia a fost destructurată presupusa reţea condusă de Nuredin Beinur. Cu toate acestea, puţini sunt cei care ştiu ce cuprinde rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Sunt ferm convins că anchetatorii au dat publicităţii doar anumite pasaje din cercetare. Dacă este studiat cu atenţia necesară, cercetarea procurorilor scoate la iveală o serie de aspecte foarte interesante. Spre exemplu, comisarul-şef Cristinel Niţoi făcea pe casierul firmei de pază Bronec. Mai mult decât atât, din câte se pare, sediul casieriei „conduse" de Niţoi era în clădirea Poliţiei Mangalia. Cele mai sus precizate sunt consemnate în rechizitoriul procurorilor bucureşteni, graţie declaraţiilor oferite de comisarul-şef Nicolae Pescaru, şeful Poliţiei municipiului Mangalia. „Într-una din zilele perioadei de detaşare a comisarului-şef Niţoi Cristinel, în timp ce mă aflam în sediul Poliţiei Mangalia, ieşind pe palier, am observat mai multe persoane îmbrăcate în ţinută aparţinând firmei de pază Bronec, cu inscripţia Bronec, care aşteptau în dreptul unei uşi, unei încăperi aferente Biroului de Investigaţii Criminale. Interesându-mă despre ce este vorba, în calitatea mea de şef al Poliţiei Mangalia, m-am apropiat de aceste persoane şi, până la a lua legătura cu lucrătorul de poliţie, am întrebat pe unul dintre agenţii Bronec în ce scop se află în sediul poliţiei. Cu această ocazie, de la agentul Bronec am aflat că atât el, cât şi ceilalţi colegi ai săi, îl aşteaptă pe domnul Niţoi să le înmâneze salariile. Auzind acestea, am intrat în încăperea în care se afla comisarul-şef Niţoi Cristinel, unde l-am găsit singur şi având o coală de hârtie format A4, sub forma unui tabel cu nume şi sume de bani", conform rechizitoriului. Nu e minunat?! Mircea Badea are dreptate: „Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Meci la Eforie Nord Veterani ai FC Farul şi prieteni ai lor, un nou episod din lungul serial al amicalelor cu braşovenii

10 Jun 2019 5258

Colonelul Cristinel Gheorghe, împuternicit la comanda Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa

17 Dec 2018 3452

Exclusiv Beinur Nuredin, condamnat la un an cu suspendare. Comisarul şef Niţoi Cristinel, achitat

08 May 2015 4406