Ce mesaj a transmis Traian Băsescu din mijlocul ungurilor

Ionut-Zagoneanu.jpgDilemă! Despre ce vreţi să citiţi azi: concertul artistei Lady Gaga, dieta Andreei Mantea, baia în mare a lui Mircea Badea, hoţii care operează fără stres prin mijloacele de transport în comun ori despre declaraţia celui care se află în fruntea UDMR, Kelemen Hunor. Potrivit acestuia, în viitorul său apropiat AutonomiaŢinutului Secuiesc se va realiza. Declaraţia lui Kelemen Hunor a venit la scurt timp după ce parlamentarul maghiar Zoltan Koszegi, a spus că Ungaria ar putea cere revizuirea graniţelor în anul 2020. Pentru că despre hoţii din autobuze am mai scris de-a lungul timpului fără ca cineva să ia o măsură în acest sens, îmi permit să trec direct la vizita din week-end în Secuime a preşedintelui României Traian Băsescu. Sâmbătă şi duminică majoritatea posturilor de televiziune, dar şi ziarele centrale, au dezbătut pe toate părţile mesajul transmis de preşedintele suspendat. Jurnaliştii de la Adevărul au susţinut că Băsescu i-a îndemnat pe cei care l-au criticat pentru vizită sa să pornească şi ei într-o excursie. ,,Probabil că aceşti oameni nu ştiu că Harghita şi Covasna sunt parte din România. Pot veni şi ei, vor fi bine primiţi. Eu îi tratez şi pe români şi pe maghiari la fel şi atâta timp cât sunt cetăţeni români n-am a spune decât că ceea ce spun pentru unii, spun şi pentru ceilalţi", a mai susţinut Băsescu. Pe de altă parte, Jurnalul.ro arăta că „preşedintele suspendat, Traian Băsescu spune că maghiarii au participat în număr redus la referendum deoarece ei au înţeles «foarte bine modul ilegal cum a fost decapitată conducerea statului» şi că ei «nu pot fi atraşi în jocuri politicianiste». Altfel spus, cei care au ieşit la vot au fost păcăliţi, duşi cu zăhărelul şi toate cele aferente unei păcăleli. „Nu pot să nu observ reacţia ungurimii faţă de referendum şi n-am decât să le mulţumesc", a declarat Băsescu, potrivit Mediafax. În contextul celor mai sus precizate, nu pot să nu-mi amintesc că ungurii l-au cam abandonat pe Băsescu când acesta era aproape de suspendare. Chiar nu-i mai înţeleg pe oamenii ăştia. Azi sunt împreună, mâine se separă, poimâine se împacă din nou... Ce joc e acesta?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

adrian75

20 Aug, 2012 13:09

Oricum e remarcabil din partea lui Basescu ca nu instiga la dezbinare ,ura fata de minoritati- cum e foarte la moda in zilele noastre, ci incearca sa domoleasca spiritele...Probabil ca motivul e ca i-a picat bine neparticiparea maghiarilor la votare, nu cred ca din simpatia exacerbata fata de basescu, ci mai ales din cauza politicii guvernului cel nou...

Articole asemanatoare

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 288

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 303

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 416

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 592

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 547

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 563

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 420

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 512

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 727

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 473

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 814

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 466

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 827

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 667

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 928