Editorial Ce trebuie învăţat din exemplul lui Ovidiu Vîntu

Tentaţiile şi viciile vremii i-au acaparat şi i-au stricat pe mulţi din tânăra generaţie română, unii fiind pierduţi iremediabil. Alcoolul şi drogurile sunt primele trepte ale unei scări pe care tineri cu vârsta din ce ce în ce mai mică păşesc cu tot mai mare hotărâre şi nepăsare spre furturi, escrocherii, tâlhării, crime şi violuri. În aceste zile, toată România fierbe, condamnând cazul violului de la Vaslui, într-o campanie de respingere naţională.

Din diferite motive, asemenea tineri nu au învăţat să preţuiască viaţa şi ce ar fi putut să le ofere ea. Alţii, loviţi de o soartă crudă, au avut neşansa de a se naşte cu probleme fizice, pe parcurs unii s-au ales şi cu alte necazuri medicale, dar trăiesc demn, sunt oameni de toată lauda, cu nimic inferiori celor din jur. Au învăţat să se bucure de fiecare secundă şi de fiecare minut prin care trec. Atitudinea lor de luptători i-a urcat sus de tot. Optimisul şi dragostea de viaţă i-au făcut să depăşească multe. Unii s-au orientat către carte, alţii fac chiar sport.

Constănţeanul Ovidiu Vîntu are 20 de ani, iar încă de la naştere se confruntă cu un deficit motor unilateral (hemipareză spastică), ce i-a afectat partea stângă a corpului. În plus, de la zece ani suferă şi de diabet. Obstacole peste care Ovidiu, beneficiind şi de sprijinul familiei şi al celor din jur, a reuşit să treacă. S-a integrat în societate, este şi student, iar de anul trecut practică şi un sport de contact, Jiu-Jitsu Brazilian, în care se confruntă cu adversari normali din punct de vedere fizic, cum s-a întâmplat, recent, şi la BJJ Tomis Open - Belt League Constanţa, unde a realizat o performanţă importantă pentru el, în termeni tehnici a rezistat fără să fie submis timp de trei minute.

Un exemplu extraordinar! La Constanţa există şi Asociaţia Judeţeană a Sportului pentru Persoanele cu Handicap, în care acestea se confruntă între ele în diverse competiţii sportive. Ovidiu evoluează însă contra unor adversari fără probleme fizice, dovedind că, pentru cei cu dizabilităţi, sportul este extraordinar. Terapia prin sport se arată foarte bună. Contează enorm. Întăreşte stima de sine, ajutând în mod deosebit atât fizicul, cât şi psihicul. Exemplul lui Ovidiu Vântu, dar şi al altor persoane cu diferite probleme, este unul al voinţei şi al gândirii pozitive, din care au de învăţat mulţi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat condiționat

27 Mar 2020 1705

Fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, condamnat la 7 ani de închisoare

24 Dec 2019 1942

Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul devalizării FNI

21 Feb 2017 2897

Dosarul FNI Curtea de Apel Bucureşti, aşteptată să pronunţe o sentinţa definitivă pentru Sorin Ovidiu Vîntu

15 Feb 2017 2354

Liviu Luca și Sorin Ovidiu Vîntu, condamnați în dosarul delapidării patrimoniului Asociației Salariaților Petrom

13 Dec 2016 1827

Bogdan Olteanu, interceptat. „Vîntu n-avea probleme de bani cu mine, noi aveam alte promisiuni“

19 Oct 2016 2490

UPDATE. Bogdan Olteanu își va da demisia luni din funcția de viceguvernator. Deocamdată a fost plasat în arest la domiciliu

29 Jul 2016 1877

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, reținut de DNA?

29 Jul 2016 1880

Închisoare cu executare pentru Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca

22 Jul 2016 2710

Sorin Ovidiu Vîntu- Gabriel Oprea „nu avea nici nevoie, nici dreptul la escortă”

28 Oct 2015 2550

Motivarea judecătorilor în dosarul Vîntu-FNI

19 Apr 2015 1960

Ovidiu Tender i-a denunţat la DNA pe Alina Bica şi Sorin Ovidiu Vîntu

28 Feb 2015 2004

Dosarul devalizării FNI, care îl vizează pe Sorin Ovidiu Vîntu, repus pe rolul Tribunalului Bucureşti

02 Feb 2015 1721

Sorin Ovidiu Vîntu urmărit penal într-un nou dosar pentru spălare de bani

27 Jan 2015 2077

Sorin Ovidiu Vîntu, un nou dosar penal

26 Jan 2015 2020