Editorial Cine ar trebui să-şi dea demisia? Procurorul Uncheşelu ori premierul Ponta?

 Victor Viorel Ponta, premierul României, urmărit penal în dosarul lui Dan Şova, din nou în faţa procurorului Jean Nicolae Uncheşelu, de la Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.
 
Ieri, DNA a anunţat că, în contextul finalizării raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză, premierului României i s-a înmânat un exemplar al expertizei și i s-a comunicat faptul că s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea sa, în vederea recuperării prejudiciului. Mai mult decât atât, potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală reţinută în sarcina lui Ponta se ridică la suma de 51.321,80 de lei.
 
Conform celor consemnate de procurorul Jean Nicolae Uncheşelu, „acest prejudiciu constă în obligaţiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA Șova și Asociaţii, reprezentată de Șova Dan Coman, cu ajutorul lui Victor Viorel Ponta, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat «Ponta Victor-Viorel». „Ajutorul a constat în aceea că Ponta Victor Viorel a pus la dispoziţia contribuabilului SCA «Șova și Asociaţii» înscrisuri falsificate (facturi și rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăţi pentru prestarea unor activităţi juridice fictive ale Cabinetului de Avocatură «Ponta Victor-Viorel» către SCA «Șova și Asociaţii»“, se mai arată în documentele DNA. Jean Nicolae Uncheşelu mai arată că, „în realitate, Ponta Victor Viorel nu a efectuat niciun fel de activitate profesională pentru SCA «Șova și Asociaţii»“.
 
Tot ieri, premierul României a spus, pe Facebook, că „DNA manipulează opinia publică“: „Regret faptul că bătălia politică şi de media se duce cu arme necinstite - din expertiza făcută în dosarul meu se arată că SCA «Şova şi Asociaţii» şi-a dedus cheltuieli în baza contractului cu mine de 51.321 de lei / şi se arată, de asemenea, că au fost plătite taxe şi impozite de către Cabinet Avocat «Ponta Victor» în sumă de 53.000 de lei!!!!! Deci prezentarea doar a primei sume este o manipulare a opiniei publice, ignorând voit plata celor 53.000 de lei! Adunând cele două sume, nu rezultă prejudiciu faţă de statul român, care a încasat în plus 2.000 de lei!“
 
În contextul celor mai sus precizate, pe cine credem? Pe Uncheşelu ori pe Ponta?
 
Procurorul spune că ceea ce s-ar fi făcut în acest dosar nu este tocmai legal şi că premierul României este suspectat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și de spălarea banilor.
 
Cine ar trebui să-şi dea demisia? Uncheşelu ori Ponta?

Citeşte şi

Fost coleg cu judecători din Constanţa
Averea şi interesele procurorului care-l urmăreşte penal pe Victor Ponta (documente)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul lui Ponta, amânat cu două luni. DNA a cerut reaudierea a zeci de martori

04 Mar 2019 1631

Fostul premier Victor Ponta, audiat la Parchetul General în dosarul deschis pe numele fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi

15 Feb 2019 1562

Jean Uncheşelu, procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta, vrea să plece din DNA

09 Jun 2018 2448

Revista presei locale

31 May 2018 1586

Dosarul fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, clasat de DNA

14 May 2018 2876

Amânare în dosarul Rovinari - Turceni în care este judecat fostul premier Victor Ponta. Când va fi dată sentința

20 Mar 2018 2214

Victor Ponta, acuzații la adresa președintelui PSD - ”Liviu Dragnea și Tel Drum au fost protejați de stat”

16 Mar 2018 2005

Liderul PNL, Ludovic Orban ar putea fi anchetat într-un alt dosar de procurorii DNA. Despre ce dosar este vorba

08 Mar 2018 1634

Procurorii DNA au cerut condamnare la închisoare cu executare pentru Victor Ponta. În ce dosar este judecat fostul premier

27 Feb 2018 3070

Fostul deputat Vlad Cosma, acuzații noi la adresa a doi procurori, în dosarul Ponta-Blair

22 Feb 2018 1494

Descinderi la sediul PSD Prahova. Procurorii DNA cer documente privind alegerile europarlamentare din 2014

22 Feb 2018 1845

Victor Ponta, acuzații dure la adresa lui Liviu Dragnea - ”Dragnea Mincinosul și-a bătut joc de membrii PSD”

15 Feb 2018 1620

Victor Ponta, despre dosarul lui Tiberiu Nițu. Reacție dură la adresa DNA - ”Îi dă cineva înapoi funcția și demnitatea lui Nițu?”

03 Feb 2018 2310

UPDATE Sebastian Ghiţă ar fi fost localizat în Serbia

15 Mar 2017 3776

Victor Ponta și Dan Șova, în fața judecătorilor ÎCCJ într-un nou termen în dosarul "Rovinari-Turceni"

01 Nov 2016 2431