Comisarul şef Catană, acest „flower power" al IPJ

Cecilia-Zarea.jpgLucru bine ştiut de avizaţi şi anunţat pe toate posturile de televiziune şi în toate publicaţiile, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa este unul dintre cele mai dificile, sau mai bine zis, problematice inspectorate de poliţie din ţară.

Constanţa şi-a câştigat un trist renume legat de conducerea poliţiei de la malul mării, după ce în ultima perioadă IPJ Constanţa a părut să schimbe inspectorii şefi ca pe şosete murdare. Cu nu mai puţin de patru comandanţi de inspectorat perindaţi numai în ultimii patru ani, instituţia pare să aibă nevoie de o mână forte. În schimb, IPJ Constanţa l-a dobândit vara trecută pe comisarul şef Dumitru Catană ... acest „flower power" al poliţiei (desigur, în opinia mea).

Cu pretenţii de „comisar Cattani" la sosire, la circa şapte luni de la „descălecat", proaspătul inspector şef al IPJ Constanţa este departe de imaginea vestitului poliţist anti-mafie italian care a trezit pasiunea publicului român prin curajul său şi devotamentul pentru lege şi ordine. Pornind de la zvonurile despre presupusele jocuri de culise (sau de saună) legate de scaunul de adjunct lăsat liber (vrând-nevrând) de comisarul şef Dorin Colidiuc şi încheind cu refuzul total al comunicării cu jurnaliştii ce nu fac parte din ceea ce s-ar putea numi „trustul potrivit", comisarul şef Catană pare să dezamăgească în mod constant. Că o fi adevărat sau nu că inspectorul şef s-a instalat în fruntea instituţiei constănţene cu mirajul pensiei de chestor - cum au făcut mulţi înaintea lui - pare să conteze mai puţin, în contextul în care, cel puţin în ochii presei, comisarul şef pare a fi veşnicul absent. Dincolo de faptul că la singura conferinţă de presă pe care a organizat-o mai marele peste IPJ Constanţa s-a pierdut în detalii, date şi aspecte, comisarul şef este de negăsit (cel puţin pentru o parte a presei constănţene) când vine vorba să-şi exprime opinia cu privire la evenimentele care afectează (nu neapărat în mod pozitiv) instituţia pe care o conduce. Desigur, faptul că nu ar avea nicio opinie de exprimat sau că nu ar fi la curent cu evenimentele care afectează instituţia cu pricina îmi par greu de imaginat, ţinând cont, în definitiv, de însăşi funcţia pe care comisarul şef - temporar - o ocupă. Poate şi de aici impresia de „flower power" pe care inspectorul şef mi-a lăsat-o: nu ştiu cum se face, dar, aşa cum am arătat, evenimentele negative care lovesc IPJ Constanţa nu pot fi abordate cu inspectorul şef (în mare parte pentru că, cel puţin în ce mă priveşte, inspectorul şef însuşi nu poate fi abordat). În schimb, când se pune problema vreunui „ceai dansant" - mai exact vreo vizită oficială a vreunui înalt demnitar în faţa căruia comandantul IPJ trebuie „să dea bine" (măcar cu aspectul, dacă nu cu rezultatele) - inspectorul şef Catană îşi scoate de la naftalină cel mai bun costum (probabil cel de duminică), se „gelează", se dă cu pomadă şi porneşte într-un suflet - tot numai un zâmbet - la manifestaţie. Întocmai ca o fată mare la primul bal.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

palaz

11 Apr, 2011 14:32

pai si zaheu facea la fel dar nu spuneai nimic de el.probabil il placeai si aveai niste vino incoa pt gigoiu de el

elena

11 Apr, 2011 09:31

Bravo Cici frumos articol...cam plastic pt un asa Cap de IPJ,intareste randurile conducatorilor in mod rusinos

Articole asemanatoare

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 833

IPJ Constanța, o nouă achiziție pentru poligon! (DOCUMENT)

05 Apr 2024 578

IPJ Constanța repară sediul inspectoratului și sediul Secției 3 Poliție!

24 Mar 2024 646

Cumpărări directe IPJ Constanța cumpără peste 160.000 de cartușe și repară poligonul de tragere!

06 Mar 2024 939

Bîltag Dumitru, Nicolae Simion și Cătană Daniel Ovidiu Cum arată echipa managerială a IPJ Constanța. Cine sunt cei trei comandanți și când au audiențe

10 Nov 2023 2606

LIVE Ministrul Predoiu prezintă noua conducere a Poliției Constanța - Dumitru Bîltag - „Să nu credeți că am venit la Constanța pentru că îmi lipsea această funcție de CV-ul meu“

09 Nov 2023 2492

Dumitru Bîltag, inspector șef, Catană Daniel Ovidiu, adjunct Poliția Constanța are șefi noi! Iată cine sunt și ce averi au (DOCUMENTE)

09 Nov 2023 3779

Ionuț Mihai Răduță, de la Serviciul Investigații Criminale București, este de azi noul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța (SURSE)

08 Nov 2023 4012

Șefi noi la IPJ Constanța LIVE VIDEO. Cătălin Predoiu face declarații! Precizări importante despre reorganizarea IPJ Constanța

08 Nov 2023 2907

Declaratii de avere Averea și interesele lui Dan Alexandru Catană, membru în CA-ul Administrației Porturilor Maritime Constanța SA (DOCUMENTE)

16 Aug 2022 3021

Paul Brânză şi Dumitru Catană nu vor fi audiaţi în dosarul penal al foştilor şefi ai ANR

12 Oct 2018 2426

Constănţeanca Speranţa Cliseru, în funcţia de administrator provizoriu în CA RATB. I-a luat locul unui fost şef IPJ Constanţa

01 Sep 2017 2833

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 iulie 2017

19 Jul 2017 2082

Fostul comandant al IPJ Constanţa, numit în noul CA al RATB

07 Jan 2017 6404

Foşti şefi ai IPJ Constanţa, sărbătoriţii zile

08 Jun 2016 2767