Constanța hatârului! Noul liberal a ajuns să se identifice cu vechiul pesedist

  • Sinecura nu are culoare sau doctrină politică! Acest termen fixează un specific al politicii românești, de care nu am scăpat nici după 30 de ani
  • Flămânzii se așează la masă! La fel și pilele și relațiile!
  • Noii liberali nu au înțeles lecția destul de aspră primită de PSD la localele din septembrie și manifestă aceleași slăbiciuni ca și când nici măcar nu ar fi existat vreun vot
  • Încă mai am răbdare cu USR, abia aștept să-mi demonstreze că nu vor face blat, pe linie la Constanța și vor veghea așa cum au promis la responsabilitate și corectitudine

Sau când istoria se repetă...
Imediat după locale, unii s-au bucurat, alții s-au întristat iar alții au înțeles repejor că nivelul de mizerie este suficient, încât într-un timp extrem de scurt noul liberal a ajuns să se identifice cu vechiul pesedist!
Sinecura nu are culoare sau doctrină politică! Acest termen fixează un specific al politicii românești, de care nu am scăpat nici după 30 de ani și nici nu există premize că va dispărea..
Flămânzii se așează la masă! La fel și pilele și relațiile!
Noii liberali nu au înțeles lecția destul de aspră primită de PSD la localele din septembrie și manifestă aceleași slăbiciuni ca și când nici măcar nu ar fi existat vreun vot!
Doar numele sunt altele, slăbiciunile  sunt neschimbate, la fel și disprețul față de cetățean.
Suma viciilor clasei politice rămâne constantă!
Astfel că și peste un șase luni, doi ani sau la final de mandat, vom continua să vorbim în termeni de  promovări pe bază de carnet de partid, aroganță, mangle și fuste! Da, fuste, chiar dacă unele doamne preferă pantalonii!
Tristețea situației vine din faptul că lehamitatea cu care constănțenii au sancționat PSD-ul, nu a mișcat niciun mușchi pe chipul actualilor conducători ai urbei/județului.
Nici n-au preluat bine frâiele primăriilor sau consiliului județean, că noii conducători au început să-și încoțopenească oamenii de încredere pe funcții și să privească cu poftă spre viitorul iluminatului, panotajului, asfaltărilor sau concesionărilor !
Încă mai am răbdare cu USR, abia aștept să-mi demonstreze că nu vor face blat, pe linie la Constanța și vor veghea așa cum au promis la responsabilitate și corectitudine.
Până acum, au bâguit ceva pe tema burselor elevilor, nimic mai mult!
La județ însă, e liniște de mormânt.  Pare că cele două partide nu sunt, în realitate decât două mari facţiuni, avînd fiecare, nu partizani, ci clientelă.
Și – atunci, nu ne mai rămâne decât să recitim versurile scrise în perioada interbelică de marele actor Constantin Tănase  - “Pleacă ai noștri, vin ai noștri, iarăși am votat ca proștii” ?!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

cernat

28 Dec, 2020 14:14

Baiguiala cu bursele a fost nefundamentata,populista...

Articole asemanatoare

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 388

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 586

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 543

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 561

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 418

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 506

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 724

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 469

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 811

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 464

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 823

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 657

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 921

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 500

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 782