Copiii nimănui - problema tuturor

corina_samoila.jpgVă spun sincer că mi-a fost greu să scriu despre micuţii abandonaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Văzusem postările de pe Facebook însă încercasem să nu le bag în seamă. Ruşinos, ştiu. Le văzusem, le citisem, mă duruseră. Eram cutremurată de fotografiile micuţilor, dar mă simţeam neputincioasă în faţa nenorocirii. „ce pot face eu pentru ei?", te întrebi fără să vrei. Caritatea mi s-a părut mereu pentru oameni cu mult timp liber sau cu bani. Nu confundaţi neputinţa cu nepăsarea. Cred că este unul dintre cele mai mari păcate pe care le facem.

Mulţi vor spune: ce, este problema ălora care nu ştiu ce să facă cu vieţile lor, care dau naştere unor copii pe care nu îi pot creşte, care nu îşi asumă responsabilitatea, vina statului care nu îi ocroteşte, vina medicilor care sunt nepăsători, vina noastră, a tuturor. Aşa cred eu: copiii nimănui sunt, de fapt, problema tuturor. Nu contează culoarea pielii lor, dacă părinţii sunt naţionalităţi conlocuitoare sau nu, dacă au fost concepuţi din dragoste sau din pofte animalice. Astea sunt detalii. Suferinţa unora care ar merita acum doar fericire, ocrotire, iubire şi căldură este inumană.

Înţeleg că după ce materialul a apărut în ziar mămicilor li s-a interzis accesul pe Secţia de Pediatrie. Cu ce drept? De ce? Cine a decis asta? de ce nu acceptă Spitalul ajutor? Pe de altă parte, hăinuţele, cremele şi toate celelalte lucruri aduse pentru micuţi au fost primite. Mai mult, li s-a dat de înţeles mămicilor că ar trebui pătuţuri noi sau să se văruiască, Dar statul ce face, doarme?

Copiii aceştia sunt viitorul nostru şi, de cum ştim să-i creştem depinde ţara noastră. Poate sună exagerat dat, la un anumit nivel chiar aşa este. Dar noi, sărmanii, nu mai ştim să ne creştem proprii copii. Telefoane de zeci de milioane încă din primele clase de şcoală, haine de firmă, lipsa unui bună seara dat vecinilor, cu modele nepotrivite în viaţă... Aşa-s copiii României de azi.

Nu avem dreptul să-i judecăm pe aceşti micuţi, dar avem datoria să ne întrebăm de ce nu face nimeni nimic pentru ei. Nu tu, cel care câştigi doar cât să-ţi hrăneşti familia, nici tu, asistentă cu salariul minim pe economie, cu atâtea necazuri acasă încât scâncetul unui copil ţi se pare picătura ce umple paharul. Nu, ci cei care primesc „pensii şi salarii nesimţite, care ne conduc ţara pe bani mulţi, care ar trebui să aibă grijă de prezent, pentru viitor.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imaginile tragediei de la Conacu, județul Constanța Un bărbat de doar 44 de ani, găsit spânzurat în anexa unei case cuprinse de flăcări (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1392

Liniștea satului Conacu, județul Constanța nu ar fi prevestit o tragedie. Un bărbat s-ar fi sinucis din gelozie și a lăsat în urmă doi copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 2026

Horoscop pentru săptămâna 15 - 21 aprilie 2024. Situații interesante cu persoanele apropiate

15 Apr 2024 439

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1661

Alocaţiile de stat pentru copii achitate în luna februarie 2024 au depăşit 1,22 miliarde de lei

14 Apr 2024 385

Grădiniță sancționată de polițiști după ce doi copii de 3 ani au plecat fără să fie observați de educatoare

14 Apr 2024 452

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 498

Rafila, anunț despre vaccinarea copiilor. „Sper ca oamenii să înţeleagă“

12 Apr 2024 424

ISU GiurgiuMeseria de pompier - admirată de copii

12 Apr 2024 249

Lumea marinarilor Inginerul providențial al Marinei Române. Arsenalul Marinei, Ingineria navală, pionieri

12 Apr 2024 525

Constănțeanul supărat UPDATE O barieră improvizată sugrumă un copac pe strada Mihai Eminescu din Constanța! Accesul pentru populație, parțial blocat (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 1154

Măsuri pentru sprijinirea categoriilor de cupluri mamă-nou-născut defavorizate! Ce prevede Ordonanța de Guvern adoptată astăzi

09 Apr 2024 395

O mamă cu trei copii a ajuns în stare gravă la spital. Cauza - consumul de pește congelat

08 Apr 2024 772

Servicii de verificare tehnică CJ Constanța reia licitațiile pentru construirea şi dotarea unui teatru pentru copii şi tineret în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinte ale Naturii Constanţa!

07 Apr 2024 560

Studiu Peste 60% dintre copiii din România merg vara în tabere

06 Apr 2024 402