Cum s-a îmbunat Tusac după ce n-a mai fost primar

claudia_candet.jpgUnul dintre primarii care au ţinut capul de afiş săptămânile trecute ca urmare a eliberării sale din funcţie de către prefectul Claudiu Palaz, tizul Claudiu Tusac, este de nerecunoscut de câteva zile. În sensul bun, desigur.

Dacă până acum era unul dintre cei mai inabordabili edili din judeţ, dată fiind şi mărita funcţie pe care o ocupa într-unul din oraşele de seamă, acum, Tusac se pare că a revenit la sentimente mai bune. Ba, mai mult, pare şi foarte interesat de tot ceea ce întâmplă, cu atât mai mult cu cât orele petrecute la locul de muncă s-au înmulţit surprinzător de când fostul vice Filimon a ajuns primar. În plus, edilul pare documentat şi insistă să dea cât mai multe detalii în ceea ce priveşte subiectele abordate, lucru care nu este deloc ceva anormal. Probabil, în zilele care s-au scurs de la data când prefectul a semnat eliberarea sa din funcţie, vizibilitatea primarului de la Mangalia a fost proporţională cu timpul în care a ieşit cu declaraţii în toţi anii care s-au scurs de la alegerile din 2008. Probabil, dat fiind faptul că nu prea au fost personaje care să-i sară în ajutor cum şi-ar fi dorit, Tusac a apelat la propriul ajutor. Pentru ceilalţi edili de oraşe sau comune, subiectul a fost doar dezbătut cu uşile închise, neexistând o solidaritate evidentă în situaţia incompatibilităţii sale, aşa cum nici şeful de la judeţ peste toţi primarii nu a avut o abordare publică, rezumându-se doar la a da o informare de presă în ziua când prefectul a semnat ordinul de eliberare din funcţie. Cu alte cuvinte, apropierea dintre primarul Tusac şi ministerul Elenei Udrea, cu care cel puţin aparent există o colaborare bună la nivel instituţional, nu i-a adus sprijinul evident al celor care ar fi trebuit să-l ajute. Sau al celor la care Tusac s-ar fi aşteptat. Comportamentul edilului din sudul litoralului, evident trasat doar pe perioada în care se află în această postură, de eliberat din funcţie, mai ţine cel puţin până pe 6 decembrie, când se va judeca primul termen în cazul suspendării executării ordinului de eliberare din funcţie a lui Tusac.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost colaborator al edilului Tusac, redevine asociat în firma cu care a transportat elevii şi pensionarii din Mangalia, pe banii primăriei

13 Nov 2020 2393

Verdict final! Cât trebuie să plătească Mihai Claudiu Tusac Primăriei Mangalia!

26 May 2020 4341

Un fost primar al Mangaliei, obligat să achite Primăriei o mică avere. Decizia, contestată. Anunțul judecătorilor

20 May 2020 4544

Firmă fondată de fostul primar din Mangalia Cristina Maria Niculae, numită administrator special al SC Village Tour SRL

26 Feb 2019 2697

Revista presei locale

30 Nov 2018 1815

O firmă fondată de un fost primar de municipiu din județul Constanța cere să intre în insolvență

30 Nov 2018 2236

Revista presei locale

24 Aug 2018 1984

Decizie de ultim moment! Este vizat dosarul lui Claudiu Tusac, fostul primar din Mangalia. Toate consecinţele penale, încetate

23 Aug 2018 4233

Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, condamnat definitiv

20 May 2017 7487

Claudiu Tusac, fostul primar din Mangalia, achitat şi condamnat Judecătorii de la Înalta Curte vor redeschide dosarul (rechizitoriu)

14 Oct 2016 3839

Reabilitare pe bani grei Cine sunt firmele care au anvelopat blocurile din Mangalia pe vremea lui Tusac? (documente)

06 Oct 2016 6447

Bivolul Advertising SRL, îndopată cu bani europeni Cât a alocat Primăria Mangalia pentru promovarea turismului (documente)

05 Oct 2016 7502

Grafis Art SRL, campioană la contracte pe bani publici Bani europeni irosiţi de Primăria Mangalia pe pixuri şi agende (documente)

04 Oct 2016 5328

Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, din nou în faţa judecătorilor (rechizitoriu)

07 Apr 2016 2650

Mihai Claudiu Tusac, în atenţia Curţii de Apel Constanţa

06 Apr 2016 2846