Degringolada la români



Iubiți cititori, indiferent de zona țării, de studii sau de vârstă, românul are un profil psihologic sofisticat. Acest lucru nu necesită o demascare deosebită pentru că iese la iveală oricând cineva are un necaz.
Zilele acestea, din păcate, ne confruntăm din nou cu urmările unei tragedii aeriene. Titluri de onoare, ajutoare acordate familiilor, rânduri elogioase, nici unele nu pot aduce înapoi viețile prețioase ale unor eroi de al cărui profesionalism a depins în nenumărate rânduri viața unor pacienți.

Printre victimele acestui accident se pare că se va număra încă un bun român, care a contribuit esențial la îmbunătățirea unui sistem respectat și adoptat chiar și în străinătate, doctorul Raed Arafat. Nu contest că o parte din vina pentru evidenta proastă intervenție pe apă a trupelor de salvare îi poate fi imputată, dar de aici până la zecile, poate chiar sutele de jurnaliști grăbiți să îl lovească din toate părțile s-a creat o enormă eroare. Sunt convins că o mare parte dintre acești răuvoitori nu știu cuvintele din ale căror inițiale s-a creat SMURD, dar se alătură unui curent ferm de defăimare a unui erou. De ce uităm că din septembrie 1990 acest medic român de origine palestiniană a început îmbunătățirea Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare construit în slujba victimelor accidentelor de toate tipurile?

Dacă doriți să vă grăbiți să îl criticați, puteți să invocați deținerea în prezent a unei funcții politice poate prea înalte, pentru specializarea dânsului, dar nu putem accepta o exagerare de tipul titlului „Doctorul Moarte”.
Noi, românii, am fost alături de Gheorghe Hagi ca jucător, dar l-am luat în derâdere ca antrenor; noi, românii, l-am susținut în stradă printr-o mobilizare unică la momentul respectiv pe doctorul Raed Arafat, dar acum, copleșiți emoțional și influențați de o parte a presei, ne îndoim de capacitățile acestui salvator de profesie.

Funcționara care a răspuns de la Serviciul de Ambulanță a închis de nenumărate ori telefonul celor care sunau pentru a transmite coordonatele exacte și necesarul resurselor de salvare, motiv pentru care trupele s-au deplasat într-un loc eronat. Echipele de salvare au ajuns tardiv cu bărci, ba fără chei, ba fără motor și s-au îndreptat către locul tragediei vâslind, ca acum sute de ani. Să îl acuzăm pe secretarul de stat de uciderea a 4 colegi de echipă este ca și cum la fotbal ai acuza antrenorul în contul unui fotbalist care ratează un penalty.

În încheiere adresez trei mesaje: rog opinia publică să nu cadă în plasa unei manipulări naționale pentru demiterea unui profesionist din diverse interese; este imperioasă realizarea cu strictețe a investigațiilor legate de cauzele și vinovații acestui accident, cât și publicarea concluziilor juste; mesajul din urmă este cel de profund regret față de pierderea a patru viteji ce și-au dedicat timpul salvării altor vieți omenești. Condoleanțe familiilor îndurerate!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru salvatori SMURD au murit în lacul Siutghiol în urmă cu opt ani. Cronologia evenimentelor (GALERIE FOTO)

15 Dec 2022 2103

Catastrofă în județul Constanța. Aeronave prăbușite. Cronologia accidentelor aviatice din Dobrogea (GALERIE FOTO)

04 Mar 2022 3282

Accidentul aviatic din lacul Siutghiol Trei ani de la moartea salvatorilor Petre Cătuneanu, Ginel Crăcănel, Laura Vizireanu şi Gabriela Harton (galerie foto)

15 Dec 2017 5329

O lumânare aprinsă la locul accidentului aviatic de pe lacul Siutghiol (galerie foto+video)

15 Dec 2016 4261

Inspectoratul General de Aviaţie, mesaj de comemorare pentru eroii salvatori morţi în tragedia aviatică de pe lacul Siutghiol

15 Dec 2016 3609

UPDATE. Mesaj al Inspectoratului General de Aviaţie Astăzi se împlinesc doi ani de la accidentul aviatic de pe lacul Siutghiol

15 Dec 2016 2300

Societatea de asigurări a plătit 5,5 milioane de euro pentru înlocuirea elicopterului SMURD prăbușit în lacul Siutghiol

17 Sep 2015 4088

Tiberiu Nițu îl contrazice pe Arafat Strigătele victimelor din lacul Siutghiol se puteau auzi de la mal

14 Jan 2015 3316

Filmul tragediei verificat la secundă Procurorii Parchetului General cer reconstituirea accidentului de pe lacul Siutghiol (video)

07 Jan 2015 3217

Noi imagini ale accidentului aviatic de pe Siutghiol Cel de-al doilea clip va fi difuzat luni, 29 decembrie

26 Dec 2014 2761

A fost publicat primul clip filmat cu drona de la accidentul aviatic de pe lacul Siutghiol (Video)

22 Dec 2014 3799

Antena3 Imagini cu intervenţia salvatorilor la accidentul aviatic de pe lacul Siutghiol (video)

20 Dec 2014 2786

Drona care a filmat accidentul de la Siutghiol a fost găsită de localnici

19 Dec 2014 2928

UPDATE Zi de doliu la Năvodari. Gabriela Harton, condusă pe ultimul drum. Slujba este oficiată de ÎPS Teodosie (galerie foto)

18 Dec 2014 6136

Filmul accidentului aviatic din Constanța Supraviețuitorii strigau disperați după ajutor (video)

16 Dec 2014 4340