Editorial 1 Mai muncitoresc, sărbătorit „tradiţional“, cu mici şi bere

Nu mai miră pe nimeni ca în această perioadă să fie întinse grătare peste tot, pentru a fi în rând cu lumea care aşa ştie că trebuie să sărbătorească ziua de 1 Mai. În anii trecuţi, autorităţile organizau grătare oficiale, iar unii mai norocoşi beneficiau de tichete care le asigurau gratuit o porţie de mici şi bere. Bineînţeles, pentru a intra în posesia bucăţelelor de carne tocată sfârâinde, „norocoşii“ stăteau la cozi de zeci de persoane şi aşteptau cuminţi să savureze delicatesele care întotdeauna par mai delicioase atunci când sunt gratuite.
 
Cu siguranţă sunt mulţi printre cei care serbează ziua de 1 Mai care nu ştiu ce semnifică această zi şi de ce a fost acordată o minivacanţă. Cei mai mulţi preferă să petreacă aşa cum ştiu mai bine în această perioadă şi să se relaxeze pentru a putea începe o nouă săptămână de lucru.
Conform Wikipedia, în anul 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a decretat data de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 Mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.
 
De departe unul dintre locurile cele mai râvnite de petrecăreţi în minivacanţa de 1 Mai este staţiunea Vama Veche, a cărei plajă s-a umplut deja de turişti dornici să trăiască la maximum bucuria de a vedea marea, pentru unii dintre ei, pentru prima dată în acest an. Chiar dacă apa este foarte rece în această perioadă, unii mai curajoşi încearcă senzaţia primei băi în mare, după ce, în prealabil şi-au făcut curaj cu un păhărel de alcool.
 
Distracţia este în toi la malul mării, staţiunile fiind pline de turişti. Terasele şi-au deschis porţile, iar patronii îşi freacă deja mâinile în speranţa că acesta va fi startul unui sezon estival mai bun decât cel precedent. Pregătirile au început cu mult înainte, tocmai pentru a-şi întâmpina turiştii aşa cum se cuvine şi a-i convinge să le mai calce pragul în acest sezon estival.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 387

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 585

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 543

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 561

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 418

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 506

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 724

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 469

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 811

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 464

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 823

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 657

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 920

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 500

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 782