Editorial A venit iarna la Constanţa. Iar ne-a luat prin surprindere. Traficul rutier, paralizat în prima zi de ninsoare

Aşteptată mai bine de o lună, prima ninsoare din această iarnă a venit la jumătatea lui ianuarie şi, ca de obicei, ne-a luat prin surprindere. În prima zi în care a nins serios la Constanţa, traficul pe toate drumurile din oraş a fost complet paralizat. Parcă şoferii nu mai ştiau ce să facă pentru a conduce pe timp de ninsoare şi drum acoperit şi, în plus, numărul maşinilor aflate în trafic s-a triplat, sau cel puţin aşa părea.
 
Trasee care în mod normal erau parcurse în zece minute au ajuns să fie străbătute, luni după-amiază, în mai bine de o oră. La semafoare, cozile păreau interminabile, iar cei care aveau verde nu ţineau cont de faptul că nu puteau înainta, având în vedere că drumul era blocat în faţă, şi intrau în intersecţie, unde nu făceau decât să îi încurce pe ceilalţi conducători auto.
 
În plus, şoferii care consideră că butonul de avarie al maşinii le oferă dreptul să oprească automobilul oriunde şi oricând au fost „cireaşa de pe tort“ în toată această situaţie. Pe lângă maşinile care abia înaintau din cauza carosabilului alunecos, conducătorii auto s-au văzut nevoiţi să îi ocolească şi pe cei care staţionau pe prima sau chiar a doua bandă pentru a intra la magazin sau a aştepta pe cineva.
 
De aici până la formarea de adevărate ambuteiaje nu a mai fost decât un pas. Şoferii nervoşi au schimbat „amabilităţi“ cu ceilalţi participanţi la trafic pe care îi considerau responsabili de toată situaţia creată.
 
Nici cei care au ales să folosească transportul în comun nu au fost mai privilegiaţi, deoarece au fost nevoiţi să aştepte minute bune un autobuz în staţie, iar când au reuşit să urce în mijlocul de transport, au stat înghesuiţi ca sardelele. În plus, nici autobuzele nu au putut înainta mai repede, fiind şi ele blocate în traficul extrem de aglomerat.
 
Reţelele de socializare au devenit în scurt timp locul în care cei blocaţi în trafic îşi vărsau amarul, alături, bineînţeles, de o imagine grăitoare. Pe Facebook curgeau mesajele în care conducătorii auto povesteau în cât timp au parcurs anumite distanţe pe care în mod normal se deplasau într-un timp cu mult mai scurt.
 
A doua zi, situaţia s-a mai schimbat, numărul maşinilor din trafic fiind puţin mai mic decât cel din ziua anterioară. O explicaţie ar fi faptul că a nins şi pe timpul nopţii, iar pentru a putea ieşi cu maşina în trafic, aceasta trebuia curăţată de zăpadă, iar locul de parcare necesita a fi deszăpezit, ceea ce răpea foarte mult timp.
 
Cert este că, aşa cum se întâmplă de fiecare dată, şi acum iarna ne-a luat prin surprindere.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 327

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 696

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 383

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 722

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 547

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 796

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 429

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 676

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 878

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 612

Editorial Momentul cel mai frumos

13 Mar 2024 575

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 625

Editorial Femeia, eterna poveste

08 Mar 2024 646

LIVE TEXT Constantin Cheramidoglu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 609

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 707