Editorial Afaceri de sezon. Apartamente din Tomis Nord, închiriate cu ziua turiştilor. Proprietarii, sancţionaţi de poliţiştii locali

De ani buni, bulevardele şi străzile care duc către staţiunea Mamaia sunt folosite de persoanele care doresc să îşi pună locuinţele la dispoziţia turiştilor în schimbul banilor. Pensionari sau tineri, stau pe marginea drumului cu cheile în mână în speranţa că vor „agăţa“ vreun grup de turişti care nu s-au asigurat din timp cu cazare.
 
Zona Tomis Nord din Constanţa este de departe cea mai agreată de turişti, astfel că cei care deţin o locuinţă în această zonă fac tot posibilul să invite turiştii să le folosească apartamentele pentru câteva zile contra cost.
 
Nu le pasă că de multe ori locuinţele necesită renovare după plecarea unui grup de turişti, important este să facă rost de bani. Chiar dacă această închiriere cu seara sau cu săptămâna nu este pe placul vecinilor, care sunt de multe ori nevoiţi să se întâlnească adesea pe casa scării sau în lift cu turişti în slip sau costum de baie, proprietarii locuinţelor îşi văd nestingheriţi de acest business.
 
Din păcate pentru ei, activitatea aceasta nu este una tocmai legală, astfel că poliţiştii locali deja au început să împartă cu generozitate sancţiuni.
 
Într-o săptămână, poliţiştii locali au aplicat 48 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 24.000 de lei, după ce, anterior i-au avertizat pe contravenienţi. Agenţii au acţionat în perimetrul cuprins între bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, bulevardul Aurel Vlaicu şi bulevardul Mamaia (inclusiv staţiunea Mamaia).
 
Poliţiştii îi avertizează pe cei care practică o astfel de activitate că acţiuni similare vor continua.
 
Practica aceasta este una destul de veche şi este greu de crezut că cei care obişnuiesc să îşi închirieze locuinţele pe perioada verii vor renunţa, având în vedere că în cele trei luni estivale sumele câştigate sunt destul de consistente.
 
Din păcate, nu toţi au parte de experienţe plăcute. Au existat în anii trecuţi şi cazuri în care cei care şi-au scos locuinţele la închiriat cu ziua s-au trezit fără bunuri în casă şi au cerut apoi ajutorul poliţiştilor.
 

Pe de altă parte, unii dintre cei care stau pe marginea drumului îşi închiriază doar o cameră-două din apartament şi preferă să stea în aceeaşi casă cu turiştii, poate tocmai pentru a preîntâmpina astfel de evenimente neprevăzute.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 107

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 390

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 586

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 544

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 561

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 418

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 510

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 725

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 471

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 811

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 465

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 825

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 659

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 923

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 500