Editorial

Editorial Al 11-lea val! A venit şi ziua în care Farul Constanţa a pierdut acasă


Seria de invincibilitate a FC Farul Constanţa pe teren propriu din acest sezon al Ligii a 2-a s-a încheiat sâmbătă, la meciul cu Turris-Oltul Turnu Măgurele. După zece partide la rând în care nu au cunoscut eşecul, cu un bilanţ impresionant, nouă victorii şi un egal, golaveraj 21-4, „marinarii“ s-au recunoscut în cele din urmă învinşi de al 11-lea val.
 
Recordurile şi performanţele sportive sunt făcute să fie doborâte. Mai devreme sau mai târziu. Aşa a căzut şi această realizare importantă a Farului. La Constanţa au plecat steagul echipe precum Dunărea Călăraşi, U Cluj, CS Mioveni sau Rapid, iar dintre cele zece confruntări, în şapte gazdele nu au primit gol! În plus, în cele trei dispute în care s-au ales cu poarta perforată, „marinarii“ au primit două goluri într-una şi câte unul în celelalte două.
 
A venit însă şi ziua în care Farul a pierdut acasă. Tuturor echipelor li se întâmplă asta, ca, la un moment dat, să încheie o lungă perioadă de invincibilitate. Indiferent de nume sau de ţară. În acest sezon al Ligii 1, de pildă, îmi vin în minte cele opt victorii la rând în campionat ale Astrei Giurgiu. La scară mai largă, în perioada când câştiga Cupa Campionilor Europeni, în 1986, Steaua avea o incredibilă serie de 106 meciuri la rând fără eşec!
 
Turris-Oltul Turnu Măgurele este aşadar echipa care i-a oprit pe „marinari“ din prelungirea recordului lor. O formaţie bine pregătită fizic, agresivă, fără scăpări în apărare, care a acoperit foarte bine terenul şi care parcă atrăgea toate mingile la ea. Este adevărat, echipa de pe litoral a avut câteva ocazii favorabile în prima repriză, printre care şi o bară, însă nu a găsit soluţia pentru a-l învinge măcar o dată pe portarul advers.
 
Chiar dacă înfrângerea a picat într-un moment prost (cu o victorie, „marinarii“ se apropiau şi mai mult de locurile fruntaşe, iar pe Turris-Oltul o egalau la puncte), fotbalul merge înainte. Fariştii mai au multe meciuri în faţă. Oricum, acest mic record, seria celor zece meciuri la rând fără înfrângere acasă, nu e de ici de colo şi va rămâne. E o bază pe care se poate construi. Aşa cum, de dată mai recentă, sezonul 2004/2005 a rămas în memoria fanilor Farului cu locul 5 în campionat şi cu finala Cupei României, şi ediţia 2019/2020 lasă ceva în urmă. Măcar această seria de invincibilitate.  
 
Citeşte şi:
 
FC Farul, prima înfrângere pe teren propriu în acest sezon, în meciul cu Turris-Oltul Turnu Măgurele (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Medgidia. Arbitrul de fotbal Erchian Ionus, tată pentru a doua oară „Felicitări! Să aibă o viață frumoasă și liniștită!“ (galerie foto)

04 Apr 2020 4313

„La mulți ani, mamaia! Te iubim!“ Nepoții i-au făcut o frumoasă surpriză fostei antrenoare Stana Mihăilescu, de ziua ei de naștere

03 Apr 2020 1827

„Aveți grijă de voi și de cei dragi!“ Cum se antrenează acasă fotbaliștii de la Farul Constanța (galerie foto)

02 Apr 2020 819

Fost junior la Farul Constanța Fotbalistul Ștefan Iordan, tătic pentru a doua oară. Naș de botez a fost primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi (galerie foto)

01 Apr 2020 3761

Petre Grigoraș, fostul antrenor al FC Farul Constanța, în doliu. Fratele său a murit de coronavirus!

31 Mar 2020 11830

Titus Răileanu, amintiri din urmă cu 65 de ani Martor, de pe stadion, la două meciuri istorice ale Locomotivei PCA Constanța în Divizia A

31 Mar 2020 2342

Rugby Club Județean Farul Constanța, în insolvență! Procesul, amânat pentru luna mai

30 Mar 2020 357

Simbol al FC Farul Constanța. „Ai fost un gladiator al fotbalului!“ S-au împlinit zece ani de la moartea lui Sevastian Iovănescu (video)

30 Mar 2020 3509

Are o carieră în Anglia Fosta atletă constănțeană Georgiana Piciarcă, campioană națională, a împlinit o frumoasă vârstă

28 Mar 2020 2517

Jucătorii de la Farul Constanța, pregătire acasă „Ne este dor de fotbal, dar sănătatea este întotdeauna pe primul plan!“ (galerie foto)

28 Mar 2020 1934

Cum piere în instanță CS Fotbal Club Farul Constanța! Procedura falimentului merge mai departe

28 Mar 2020 2653

Coleg de cameră cu Gică Mihali la „Luceafărul“ Gol Robert Manea, iar Farul Constanța câștigă meciul capital cu Inter Sibiu! (galerie foto)

28 Mar 2020 5336

FC Farul Constanța Marcel Lică - „Împreună, cu răbdare, dragoste și credință, vom învinge coronavirusul!“ (video)

26 Mar 2020 1069

Fiica vicecampioanei olimpice Camelia Voinea Mica gimnastă Sabrina Maneca Voinea se pregătește acasă cu aceeași pasiune ca la sală

26 Mar 2020 2760

Prima victorie a Constanței în Divizia A de fotbal Acum 65 de ani. Locomotiva PCA, succes contra campioanei RPR!

26 Mar 2020 2860