Editorial Am uitat să mai fim copii?!


Am uitat de copilărie. Și da, copilăria celor de acum e foarte diferită de ce am trăit unii din noi, la vremea noastră.
 
Oare ce-ar fi fost copilăria noastră fără păpuși, fără corturi făcute în fața blocului?Ce ar fi fost dacă nu jucam toate jocurile pline de veselie și voie bună? Ce ne făceam oare fără de-a v-ați ascunselea,  baba oarba, șotron? Dar...aceste jocuri sunt astăzi de multe apuse. Le-au luat locul telefoanele de marca, Facebook, calculatoare, laptopuri și multe altele.
 
Atunci nu știam ce înseamnă un calculator adevărat, decât cel cu ajutorul căruia mă prefăceam că sunt vânzatoare și dădeam rest frunze.
 
Oare când ne vom spune nu mă mai joc cu tine, pleacă de aici, iar peste 5 minute ne vom întoarce fără pic de orgoliu și ne vom împăca ? Se va mai întâmpla asta vreodată??
 
Și asta s-a schimbat astăzi. Astăzi ne cerem scuze pe messenger sau whatsupp, iar de cele 5 minute...nici nu mai poate fi vorba.
 
Atunci aveam timp pentru toate: pentru familie, pentru prieteni,  pentru școală, pentru bunici. În zilele noastre, este exact invers. Toți ne plângem că nu avem timp. Suntem pe pilot automat.
 
Pierdem clipe importante din viața noastră, dar mai ales din cea a copiilor noștri. Și e păcat... clipele astea nu se mai întorc.
 
Atunci când ne gândim la copilărie, ne imaginăm acea perioadă a vieții în care ar trebui să ne simțim în siguranță, să fim protejați și iubiți, indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

 
Copilăria cea mai frumoasă și îndrăgită etapă a vieții, pe care cu siguranță nu o vom putea uita niciodată. Inocenţa şi naivitatea fac din copilărie o lume fericită, înconjurată de bine şi apărată de puritate.
 
Și ca un sfat pentru copilul vostru, nu-i furați farmecul vieții ademenindu-l cu o viață virtuală plină de touch screen-uri și lipsită de cuvinte.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 321

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 685

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 380

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 718

LIVE TEXT+VIDEO Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014-2020)” (FOTO)

22 Mar 2024 546

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 794

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 429

Cea mai recentă apariție editorială a lui Constantin Cheramidoglu „Arhive dobrogene”, un volum de documente care își propune să aducă la cunoaștere istoria Dobrogei

19 Mar 2024 675

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 876

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 607

Editorial Momentul cel mai frumos

13 Mar 2024 575

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 624

Editorial Femeia, eterna poveste

08 Mar 2024 646

LIVE TEXT Constantin Cheramidoglu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 602

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 701