Editorial

Editorial Astăzi este Ziua Copilului! Ce surprize le sunt pregătite micuților din Constanța cu această ocazie

Astăzi este Ziua Copilului și, cel puțin la Constanța, sunt organizate mai multe evenimente care să marcheze această zi și să le ofere micuților o zi frumoasă.
 
Țara Piticilor din parcul Tăbăcărie devine sâmbătă, 1 iunie, de la ora 11:00, destinația „Carnavalului Copiilor”. Programul pregătit de Primăria Municipiului Constanța pentru cei mici include concursuri de costume, slime, dans, măști, desene pe asfalt, spectacole de magie, clovni, jocuri, muzică, trambuline, tobogane, parada personajelor.
 
Vizitatorii pot participa la concursuri sportive (întrecerea în sac, rupe-sfoara, concurs de echilibru, ștafeta cu obstacole, tragere la țintă, limbo etc). Surprizele continuă cu jocurile de exterior precum leapșa, șotronul, „Ghicește personajul”, „Găsește-ți locul”, „Țară, țară vrem ostași”, „Rațele și vânătorii”, elasticul, „Căutarea de comori”. Invitat special va fi Magicianul Mario.
 
De asemenea, de Ziua Copilului, Greenpeace România se va afla în Portul Constanța, unde va fi ancorată nava Rainbow Warrior. Vizitatorii sunt invitați la tururi ghidate pe navă, unde pot învăța despre istoria impresionantă a navei și discuta cu echipa Greenpeace despre problemele de mediu care ne afectează pe toți și ce putem face împreună pentru un mediu mai curat.
 
Un alt eveniment, „Hai afară, hai la joacă” este organizat de Asociația „La Primul Bebe”, sâmbătă, 1 iunie, de la ora 10:30, în zona cu spațiu verde dintre restaurant Zodiac și restaurant Dobrogea din parcul Tăbăcărie. Acțiunea își propune încurajarea petrecerii în aer liber a părinților împreună cu copiii lor și implicarea acestora în activități ca ateliere educative și distractive.
 
De Ziua Copilului, Muzeul Național al Marinei Române va organiza „Ziua Porților Deschise”, în intervalul orar 09:00 - 17:00, pentru toți copiii care vor dori să-i treacă pragul. Copiii vor putea vizita gratuit atât expoziția permanentă a muzeului, cât și expozițiile temporare: „Parașutismul militar - repere istorice”, „Din activitatea Cercetașilor României”, „Muzeul Național al Marinei Române în viziunea artiștilor” și „Marinele lui Val Donici.”
 
Cu ocazia zilei de 1 iunie, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța - instituție aflată în coordonarea Consiliului Județean - oferă copiilor o sesiune specială, interactivă, la Delfinariu în cadrul unei reprezentații suplimentare la ora 13:00. Intrarea este liberă - în limita celor 1.300 de locuri disponibile.
 
De asemenea, accesul în Microrezervație și la Acvariu - unde se vor desfășura activități educative - va fi gratuit pentru toți copiii.
 
Acestea sunt doar o parte din surprizele pregătite de Ziua Copilului la Constanța. Este de apreciat că în această zi copiii au ocazia să se simtă răsfățați cu fel de fel de surprize, dar nu putem uita că în restul anului părinții nu au prea multe variante pentru a-i lăsa pe cei mici să se joace fără să se teamă că se vor accidenta.
 
Ar fi de apreciat să existe mai multe locuri de joacă în municipiul Constanța și să nu fim nevoiți să mergem câțiva kilometri pentru a ajunge în spațiile amenajate pentru copii și unde pot fi în siguranță.
 
Vine vacanța și cu siguranță micuții au nevoie de activități în aer liber, activități care nu pot avea loc în parcările din spatele blocului printre mașini, ci în locuri special amenajate.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Preluarea magistralelor CET trebuie să fie mai mult decât o bifă electorală pentru Decebal Făgădău

24 Aug 2019 465

Editorial Lumea Constanţei. Una a violenţei?

22 Aug 2019 542

Editorial Spectacolul lumii - între curiozitate morbidă şi implicare responsabilă

19 Aug 2019 857

Editorial Setea de bani, pericol de înec. Marea își cere tributul

16 Aug 2019 1400

Editorial Blocarea angajărilor, mărul discordiei între sindicaliştii din Învăţământ şi Ministerul Educaţiei. Se anunţă proteste

15 Aug 2019 703

Editorial 10 august a fost o tragedie în 2018. Cum au ieşit la protest unii, în 2019, doar pentru a posta imagini pe Facebook

12 Aug 2019 756

Editorial Echipe ca Farul şi Rapid îi lipsesc enorm Ligii 1. Indiferent de divizie şi stadion, spiritul nu moare!

10 Aug 2019 1115

Editorial Acel moment când nu ne mai ajung înjurăturile

08 Aug 2019 707

Editorial Dezastru la Constanța, în urma vijeliilor. Copaci căzuți, mașini avariate și acoperișuri smulse. Cine ne despăgubește?

05 Aug 2019 1157

Editorial Doamna Dana repetă rolul „procesomanei“ la Teatrul de Stat Constanţa

03 Aug 2019 1393

Editorial Şi la Constanţa, ca peste tot. Când se ia câte-o măsură / lumea-njură!

01 Aug 2019 1105

Editorial Am uitat să mai fim oameni. Un apel la autenticitate, de unde te-ai aştepta mai puţin

29 Jul 2019 1032

Editorial Titularizarea, un „bau-bau“ pentru tinerii absolvenţi

27 Jul 2019 1237

Editorial Loteria repartizării computerizate sau examene de admitere la liceu?

25 Jul 2019 1063

Editorial Este mijlocul verii, iar Constanţa duce o lipsă crasă de activităţi de recreere

22 Jul 2019 987