Editorial

Editorial Astăzi este Ziua Copilului! Ce surprize le sunt pregătite micuților din Constanța cu această ocazie

Astăzi este Ziua Copilului și, cel puțin la Constanța, sunt organizate mai multe evenimente care să marcheze această zi și să le ofere micuților o zi frumoasă.
 
Țara Piticilor din parcul Tăbăcărie devine sâmbătă, 1 iunie, de la ora 11:00, destinația „Carnavalului Copiilor”. Programul pregătit de Primăria Municipiului Constanța pentru cei mici include concursuri de costume, slime, dans, măști, desene pe asfalt, spectacole de magie, clovni, jocuri, muzică, trambuline, tobogane, parada personajelor.
 
Vizitatorii pot participa la concursuri sportive (întrecerea în sac, rupe-sfoara, concurs de echilibru, ștafeta cu obstacole, tragere la țintă, limbo etc). Surprizele continuă cu jocurile de exterior precum leapșa, șotronul, „Ghicește personajul”, „Găsește-ți locul”, „Țară, țară vrem ostași”, „Rațele și vânătorii”, elasticul, „Căutarea de comori”. Invitat special va fi Magicianul Mario.
 
De asemenea, de Ziua Copilului, Greenpeace România se va afla în Portul Constanța, unde va fi ancorată nava Rainbow Warrior. Vizitatorii sunt invitați la tururi ghidate pe navă, unde pot învăța despre istoria impresionantă a navei și discuta cu echipa Greenpeace despre problemele de mediu care ne afectează pe toți și ce putem face împreună pentru un mediu mai curat.
 
Un alt eveniment, „Hai afară, hai la joacă” este organizat de Asociația „La Primul Bebe”, sâmbătă, 1 iunie, de la ora 10:30, în zona cu spațiu verde dintre restaurant Zodiac și restaurant Dobrogea din parcul Tăbăcărie. Acțiunea își propune încurajarea petrecerii în aer liber a părinților împreună cu copiii lor și implicarea acestora în activități ca ateliere educative și distractive.
 
De Ziua Copilului, Muzeul Național al Marinei Române va organiza „Ziua Porților Deschise”, în intervalul orar 09:00 - 17:00, pentru toți copiii care vor dori să-i treacă pragul. Copiii vor putea vizita gratuit atât expoziția permanentă a muzeului, cât și expozițiile temporare: „Parașutismul militar - repere istorice”, „Din activitatea Cercetașilor României”, „Muzeul Național al Marinei Române în viziunea artiștilor” și „Marinele lui Val Donici.”
 
Cu ocazia zilei de 1 iunie, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța - instituție aflată în coordonarea Consiliului Județean - oferă copiilor o sesiune specială, interactivă, la Delfinariu în cadrul unei reprezentații suplimentare la ora 13:00. Intrarea este liberă - în limita celor 1.300 de locuri disponibile.
 
De asemenea, accesul în Microrezervație și la Acvariu - unde se vor desfășura activități educative - va fi gratuit pentru toți copiii.
 
Acestea sunt doar o parte din surprizele pregătite de Ziua Copilului la Constanța. Este de apreciat că în această zi copiii au ocazia să se simtă răsfățați cu fel de fel de surprize, dar nu putem uita că în restul anului părinții nu au prea multe variante pentru a-i lăsa pe cei mici să se joace fără să se teamă că se vor accidenta.
 
Ar fi de apreciat să existe mai multe locuri de joacă în municipiul Constanța și să nu fim nevoiți să mergem câțiva kilometri pentru a ajunge în spațiile amenajate pentru copii și unde pot fi în siguranță.
 
Vine vacanța și cu siguranță micuții au nevoie de activități în aer liber, activități care nu pot avea loc în parcările din spatele blocului printre mașini, ci în locuri special amenajate.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Uzun de la ABADL stă la umbra aerului condiţionat şi se face că nu observă dispreţul administratorilor de plajă?!

20 Jun 2019 739

Editorial Litoralul de Rusalii și nenorociri cât în juma’ de vară

16 Jun 2019 6011

Editorial Preșcolarii și elevii au intrat de astăzi în vacanța de vară! Urmează emoții mari pentru elevii din clasele terminale

15 Jun 2019 1675

Semnal editorial - scriitori dobrogeni „Timpul posibil“, de Ioan Florin Stanciu (galerie foto)

14 Jun 2019 651

Editorial De ce merg românii la bulgari? Diferenţa care te face să scoţi banul din buzunar

13 Jun 2019 2885

Editorial Schimbări în Educaţie. Se elimină calificativele. Elevii din clasele primare vor primi note de la 1 la 10

10 Jun 2019 3372

Editorial Înfrângerea Simonei Halep de la Roland Garros, privită şi altfel

08 Jun 2019 1279

Editorial Klaus Iohannis a propus un pact politic partidelor. Se răstoarnă guvernul Dăncilă?

06 Jun 2019 943

Editorial Opoziţia, cu braţele amputate, fardează mortul PSD

03 Jun 2019 816

Editorial Numai la noi se poate aşa ceva. Facem alegeri europarlamentare şi vrem să schimbăm Guvernul

30 May 2019 2255

Editorial Plasticul, interzis în UE. Un pas mic spre salvarea planetei

23 May 2019 857

Editorial Două finale într-o săptămână. FC Viitorul, mai vrem o minune!

20 May 2019 925

Editorial Extrădat, Mazăre, util pentru PSD până în ultimă clipă!

18 May 2019 1881

Editorial „Noaptea Muzeelor“ revine în weekend la Constanţa. Ce surprize le sunt pregătite vizitatorilor

16 May 2019 2213

Editorial Cazul Mazăre ar trebui să dea de gândit multora

13 May 2019 1247