Editorial Astăzi este Ziua Copilului! Ce surprize le sunt pregătite micuților din Constanța cu această ocazie

Astăzi este Ziua Copilului și, cel puțin la Constanța, sunt organizate mai multe evenimente care să marcheze această zi și să le ofere micuților o zi frumoasă.
 
Țara Piticilor din parcul Tăbăcărie devine sâmbătă, 1 iunie, de la ora 11:00, destinația „Carnavalului Copiilor”. Programul pregătit de Primăria Municipiului Constanța pentru cei mici include concursuri de costume, slime, dans, măști, desene pe asfalt, spectacole de magie, clovni, jocuri, muzică, trambuline, tobogane, parada personajelor.
 
Vizitatorii pot participa la concursuri sportive (întrecerea în sac, rupe-sfoara, concurs de echilibru, ștafeta cu obstacole, tragere la țintă, limbo etc). Surprizele continuă cu jocurile de exterior precum leapșa, șotronul, „Ghicește personajul”, „Găsește-ți locul”, „Țară, țară vrem ostași”, „Rațele și vânătorii”, elasticul, „Căutarea de comori”. Invitat special va fi Magicianul Mario.
 
De asemenea, de Ziua Copilului, Greenpeace România se va afla în Portul Constanța, unde va fi ancorată nava Rainbow Warrior. Vizitatorii sunt invitați la tururi ghidate pe navă, unde pot învăța despre istoria impresionantă a navei și discuta cu echipa Greenpeace despre problemele de mediu care ne afectează pe toți și ce putem face împreună pentru un mediu mai curat.
 
Un alt eveniment, „Hai afară, hai la joacă” este organizat de Asociația „La Primul Bebe”, sâmbătă, 1 iunie, de la ora 10:30, în zona cu spațiu verde dintre restaurant Zodiac și restaurant Dobrogea din parcul Tăbăcărie. Acțiunea își propune încurajarea petrecerii în aer liber a părinților împreună cu copiii lor și implicarea acestora în activități ca ateliere educative și distractive.
 
De Ziua Copilului, Muzeul Național al Marinei Române va organiza „Ziua Porților Deschise”, în intervalul orar 09:00 - 17:00, pentru toți copiii care vor dori să-i treacă pragul. Copiii vor putea vizita gratuit atât expoziția permanentă a muzeului, cât și expozițiile temporare: „Parașutismul militar - repere istorice”, „Din activitatea Cercetașilor României”, „Muzeul Național al Marinei Române în viziunea artiștilor” și „Marinele lui Val Donici.”
 
Cu ocazia zilei de 1 iunie, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța - instituție aflată în coordonarea Consiliului Județean - oferă copiilor o sesiune specială, interactivă, la Delfinariu în cadrul unei reprezentații suplimentare la ora 13:00. Intrarea este liberă - în limita celor 1.300 de locuri disponibile.
 
De asemenea, accesul în Microrezervație și la Acvariu - unde se vor desfășura activități educative - va fi gratuit pentru toți copiii.
 

Acestea sunt doar o parte din surprizele pregătite de Ziua Copilului la Constanța. Este de apreciat că în această zi copiii au ocazia să se simtă răsfățați cu fel de fel de surprize, dar nu putem uita că în restul anului părinții nu au prea multe variante pentru a-i lăsa pe cei mici să se joace fără să se teamă că se vor accidenta.
 
Ar fi de apreciat să existe mai multe locuri de joacă în municipiul Constanța și să nu fim nevoiți să mergem câțiva kilometri pentru a ajunge în spațiile amenajate pentru copii și unde pot fi în siguranță.

 
Vine vacanța și cu siguranță micuții au nevoie de activități în aer liber, activități care nu pot avea loc în parcările din spatele blocului printre mașini, ci în locuri special amenajate.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Explorând drumul independenței. Perspectiva asupra plecării studenților de acasă

24 Apr 2024 80

Editorial Limita extremă a geloziei. Când disperarea devine fatală

21 Apr 2024 407

Apariție editorială de excepție la Muzeul Național de Istorie a României

20 Apr 2024 429

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 658

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 378

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 509

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 627

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 569

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 580

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 437

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 531

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 744

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 499

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 843

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 490