Editorial Autostrăzi rătăcite în buzunarele corupţiei

Un sfert de veac. Cam o treime de viaţă de om. Atât timp a trecut de când statul român nu a reuşit să construiască o fabrică, un viitor pentru tineri, o autostradă completă sau un bloc de locuinţe. Din 1989. Excludem aici locuinţele ANL, ridicate din motive electorale.
 
Cum au furat politicienii banii de autostrăzi în 25 de ani? Chinezii ar fi făcut în acest timp o autostradă care putea înconjura Pământul pe la Ecuator. În schimb, strategii politicieni de la Bucureşti nu ar fi în stare, cred eu, să pună dale pe aleile care înconjoară Marele Zid Chinezesc!
 
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus a solicitat, alaltăieri, conducerii CNADNR, după revenirea companiei în subordinea instituţiei, să acţioneze conform legii şi în interesul cetăţenilor. Mai exact, să CE?
 
“Cu această ocazie, ministrul Ioan Rus le-a solicitat tuturor factorilor de răspundere din cadrul CNADNR să acţioneze conform legii şi în interesul cetăţeanului. De asemenea, a atras atenţia asupra nevoii de performanţă a managementului companiei şi a solicitat reacţii prompte în activitatea pe care o desfăşoară. La finalul întâlnirii, ministrul a reamintit conducerii CNADNR că nu va tolera nicio abatere de la respectarea termenelor de execuţie şi a angajamentelor asumate, precizându-le că «Voi sta cu ochii pe dumneavoastră»!”, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.
 
Reţeaua autostrăzilor din România, care totalizează 700 kilometri în prezent, va fi extinsă cu 50 kilometri în acest an şi cu 200 de kilometri în 2016, potrivit datelor anunţate, marţi, de Guvern.
 
Oreste Teodorescu spunea, cu ceva seri în urmă, la o emisiune TV, că toată clasa politică din România este comunistă, oameni "emanaţi" de fostul FSN. Din păcate, are dreptate totală. Când liderii partidelor politice din România, fie ele la guvernare sau foste, chiar nu contează acum, vor înţelege că o naţiune civilizată nu se conduce prin contre politice şi devalizarea banului public, ATUNCI România va prospera. Iar poporul român se va putea bucura, poate, de creştere economică.
 
Ce este creşterea economică? În România, o minciună cu care ne mint politicienii de ani de zile. Contabilitate măsluită. PIB-ul creşte constant, însă Educaţiei i se promit de ani de zile 6%, dar nu i se alocă, pâinea ar fi trebuit să se ieftinească (TVA-ul a scăzut la 9%), dar la preţul final nu se vede, Sănătatea ... pacienţii urlă în spitale după medicamente, iar medicii, plătiţi prost, pleacă în străinătate ori cer MITĂ ...
 
Autostrada rămâne un exemplu de civilizaţie. Autostrada înseamnă economie şi politică. Fără autostrăzi şi aeroporturi, nimeni nu vine la tine. Autostrada înseamnă INFRASTRUCTURĂ. Iar guvernele noastre de după 1989 au distrus şi devalizat totul, începând cu CAP-urile şi terminând cu calea ferată, fabricile şi combinatele chimice.
 

Astfel că masterplanul de transporturi al lui Rus şi Ponta rămâne, sincer, o altă "chiftea". Acum nu e electorală, ci de rămânere la guvernare ...

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.