Editorial Avem declaraţii oficiale de la Oprea. Ce facem cu ele?



S-a scurs aproape o săptămână de la moartea tragică a lui Bogdan Cosmin Gigină şi încă nu avem nicio reacţie pertinentă din partea vicepremierului Gabriel Oprea, în a cărui coloană oficială se afla poliţistului în timpul accidentului. Dacă Oprea a ieşit, de parcă ar fi fost scos cu forţa din bârlog, pentru a face unele declaraţii cu privire la acest tragic eveniment, premierul Victor Ponta este în continuare în silenzio stampa.
 
Ieri, după aproape o săptămână de la evenimentul tragic pentru familia Gigină, generalul a ieşit să clarifice situaţia. Explicaţiile sale nu doar că au fost insuficiente, ci au ridicat şi mai multe semne de întrebare şi controverse. Asemenea unui puşti din clasele primare care a învăţat pe de rost o poezie, generalul a ieşit în faţă, s-a proptit pe un piedestal în faţa unor microfoane, a recitat poezia, clar şi cu dicţie, apoi a făcut stânga-mprejur şi dus a fost. În urma sa au rămas întrebările jurnaliştilor şi ale tuturor celor care ar fi vrut să îl întrebe simplu pe Oprea: DE CE?
 
Prin declaraţiile sale, Oprea a risipit un singur mister, declarând ca nu s-a oprit la locul accidentului. Fiind „protejat“ de imaginea accidentului de unul dintre ofiţerii care îl însoţeau, maşina în care se afla a demarat după ce poliţistul i-a făcut semn şoferului să înainteze. Nu s-a întrebat oare nicio clipă atunci de ce şoferul a oprit maşina? „Abia după ce depăşisem locul accidentului am aflat ce s-a întâmplat“, a explicat Oprea. „Am comunicat imediat cu şefii de structuri din MAI, pentru intervenţia de urgenţă a echipajelor SMURD, şi le-am solicitat să fiu permanent informat cu privire la ceea ce se întâmplă. Echipajul SMURD a ajuns la locul accidentului în mai puţin de patru minute“.
 
Care va să zică, doar dacă ai acces direct la şefii din structuri salvarea poate veni în timp util? Şi echipajele de intervenţie vin doar dacă le spune ministrul să se deplaseze? Până atunci, nimeni de la locul accidentului nu sesizase echipele de intervenţie? Greu de crezut.
 
În afara acestor explicaţii seci, care nu vor ţine niciodată de cald nimănui, cu atât mai puţin familiei poliţistului Gigină, în urma declaraţiilor lui Oprea au rămas multe întrebări fără răspuns:
 
De unde venea şi încotro se îndrepta vicepremierul?
 
În deplasarea sa, avea dreptul la coloană oficială?
 

Având în vedere protocoalele Poliţiei Române, de ce poliţistul Gigină era pe motocicletă pe o vreme nefavorabilă?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce spune fostul vicepremier Gabriel Oprea despre dosarul în care a fost trimis în judecată în legătură cu moartea poliţistului Bogdan Gigină

07 Nov 2018 1520

Prima reacție a lui Gabriel Oprea după trimiterea în judecată ”Am încredere că justiția va fi dreaptă și va restabili adevărul de necontestat

02 May 2018 1883

Fostul ministru de Interne Petre Tobă, la DNA. Martor în dosarul poliţistului Bogdan Gigină

24 Oct 2017 2522

Gabriel Oprea a anunțat că va demisiona din funcția de senator

23 Sep 2016 1706

Mama lui Bogdan Gigină, noi dezvăluiri şocante. Înainte de a muri, fiul i-a transmis un mesaj

27 Aug 2016 3972